Κατηγορίες

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επίκαιρα σχόλια και ανεξάρτητη κριτική πάνω σε θέματα καθημερινότητας, αρχής γενομένης από την πολιτική ζωή του τόπου και καταλήγοντας –αν χρειαστεί- στην αυτοκριτική, για να μη βγάζει κανείς τον εαυτό του απ’ έξω!.. «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε» έλεγε ο Χριστός (Ματθ. 7,1).

 

 • Τι σημαίνει άραγε ελευθερία του Τύπου;
  Τι σημαίνει άραγε ελευθερία του Τύπου;
  Ο τύπος, ταυτόσημος της ελευθερίας, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατό να εκπληρώσει την αποστολή του, έγινε το κόκκινο πανί των ανελεύθερων και τυραννικών καθεστώτων και η ανάπτυξή του είναι διαφορετική και πολύμορφη, ανάλογα με τις συνθήκες, αλλά και τον πολιτισμό των χωρών που παρουσιάστηκε. Λειτούργημα υψηλό ο τύπος, αποτελεί την ψυχή των δημοκρατικών καθεστώτων, και ο Βρετανός ιστορικός Μακόλεϊ, εκτιμώντας σωστά την αξία του και τη σημασία του, τον αποκάλεσε «Τέταρτη Εξουσία» –μετά την εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία.
 • Η Αγία Γραφή μιλάει ελληνικά; (2)
  Η Αγία Γραφή μιλάει ελληνικά; (2)
  Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, ακόμη κι αν κάποιοι δεν τον παραδέχονται σαν θεό, αλλά μονάχα ως άνθρωπο, όχι μόνον έγραφε και μιλούσε ελληνικά, αλλά έφθανε στο σημείο να χρησιμοποιεί και λέξεις που δεν υπήρχαν μέσα στην εβραϊκή γραμματεία. Για παράδειγμα θα αναφέρουμε την λέξη: «υποκριταί», που χρησιμοποιούσε για να στηλιτεύει τους γραμματείς και τους Φαρισαίους. Ως γνωστόν, η λέξη αυτή είναι ελληνική και όχι εβραϊκή, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ιησούς γνώριζε βαθύτατα την αρχαία ελληνική γραμματεία και ιδίως τις τραγωδίες!..
 •  Η Αγία Γραφή μιλάει ελληνικά;
  Η Αγία Γραφή μιλάει ελληνικά;
  Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, ακόμη κι αν κάποιοι δεν τον παραδέχονται σαν θεό, αλλά μονάχα ως άνθρωπο, όχι μόνον έγραφε και μιλούσε ελληνικά, αλλά έφθανε στο σημείο να χρησιμοποιεί και λέξεις που δεν υπήρχαν μέσα στην εβραϊκή γραμματεία. Για παράδειγμα θα αναφέρουμε την λέξη: «υποκριταί», που χρησιμοποιούσε για να στηλιτεύει τους γραμματείς και τους Φαρισαίους. Ως γνωστόν, η λέξη αυτή είναι ελληνική και όχι εβραϊκή, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ιησούςγνώριζε βαθύτατα την αρχαία ελληνική γραμματεία και ιδίως τις τραγωδίες!..
 •  Ποιες Φυλλάδες έγραψαν για τον θρυλικό Μέγα Αλέξανδρο;
  Ποιες Φυλλάδες έγραψαν για τον θρυλικό Μέγα Αλέξανδρο;
  Η ζωή (γνωστή ή άγνωστη) του Μεγάλου Αλεξάνδρου τροφοδοτεί συνεχώς τον μέσο αναγνώστη, που αναζητά όχι μόνον τις φωτεινές, αλλά και τις κρυφές ή άγνωστες πτυχές της Ελληνικής ιστορίας. Την αθέατη πλευρά της Σελήνης, όπως λένε στο χωριό μου, το Βεσίνι Καλαβρύτων. Πολλώ δε μάλλον όταν έχουν να κάνουν με τον μεγάλο αυτό Έλληνα, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Στρατηλάτη όλων των εποχών.
 • Η επιβεβαίωση της Αγίας Γραφής!..
  Η επιβεβαίωση της Αγίας Γραφής!..
  Βεβαίως, για όλα αυτά, δίνουμε τις απαντήσεις μας σε δύο ογκωδέστατες εργασίες μας υπό των τίτλων: α) «Οι ιστορικές αποδείξεις της Αγίας Γραφής» και β) «Οι επιστημονικές αποδείξεις της Αγίας Γραφής», που όταν ολοκληρωθούν θα τεθούν υπ’ όψιν των καλοπροαίρετων αναγνωστών και επισκεπτών της ιστοσελίδας μας. Ωστόσο, για να αποδείξουμε την ιστορική αλήθεια της Βίβλου, θα έλθουμε τώρα σε ένα συγκλονιστικό εδάφιο της Αγίας Γραφής, που είναι ν’ απορεί κανείς πώς ορισμένοι το είχαν αποσιωπήσει, ενώ από μόνο του το κείμενο αυτό αποκαλύπτει την μεγάλη αλήθεια, που θέλει να λέει ότι η Ιστορία και η Επιστήμη επαληθεύουν την Βίβλο!
 • «Ερευνάτε τας γραφάς!…»
  «Ερευνάτε τας γραφάς!…»
  Με δεδομένο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ζούμε περίεργα και βιώνουμε αλλόκοτα πράγματα από κάποιους που ευαγγελίζονται την σωτηρία του Ελληνισμού, αλλά εις βάρος της Ορθοδοξίας και χαρακτηρίζουν εαυτούς … Εωσφόρους, θ’ αρχίσουμε μια σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων, έτσι όπως έχουν καταγραφεί σε πολλά δημοσιεύματά μας (άρθρα και έρευνες σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κλπ), ώστε, τουλάχιστον, να ακουστεί και η άλλη άποψη με αντικειμενικότητα, πλουραλισμό και χωρίς ιδεολογικές ή φιλοσοφικές παρωπίδες! «Ερευνάτε τας γραφάς» είχε πει ο Χριστός! «Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»!...
 • Περί Ελληνισμού και Χριστιανισμού!..
  Περί Ελληνισμού και Χριστιανισμού!..
  Με αφορμή τα όσα περίεργα και παράδοξα ζούμε ή βιώνουμε τελευταία με ορισμένους περίεργους, αυτόκλητους σωτήρες ή μεσσίες του Ελληνισμού, ως απάντηση σε όλα αυτά δημοσιοποιούμε τον Πρόλογο που έγραψε ο γνωστός Πρωτοπρεσβύτερος και Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός για το βιβλίο μας «Ιησούς Χριστός: Ελληνισμός-Χριστιανισμός»!..
 • Περί Θεοφιλούς Θεοφάνιας των Θεοφανείων!.. (2)
  Περί Θεοφιλούς Θεοφάνιας των Θεοφανείων!.. (2)
  Αλήθεια, επειδή το θέμα μας έχει την σχετική επικαιρότητά του, πόσοι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί μπορούν να συνειδητοποιήσουν το γεγονός, ότι η εορτή των Θεοφανείων είναι ένα από τα πλέον αυτονόητα και άρρηκτα συνδετικά στοιχεία μεταξύ Ελληνισμού και Χριστιανισμού απ’ τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα;
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών