Κατηγορίες

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επίκαιρα σχόλια και ανεξάρτητη κριτική πάνω σε θέματα καθημερινότητας, αρχής γενομένης από την πολιτική ζωή του τόπου και καταλήγοντας –αν χρειαστεί- στην αυτοκριτική, για να μη βγάζει κανείς τον εαυτό του απ’ έξω!.. «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε» έλεγε ο Χριστός (Ματθ. 7,1).

 

 • Άλλα τα βέλη της ιστορίας και άλλα τα βέλη κατά της Ιστορίας!
  Άλλα τα βέλη της ιστορίας και άλλα τα βέλη κατά της Ιστορίας!
  Συγκινείται κάθε άνθρωπος όταν βλέπει την ανθρώπινη ιστορία να βαθαίνει εις μάκρος χρόνου. Αλλά να βάλεις κατά της Ιστορίας με τα βέλη της διαστρέβλωσης και του συσκοτισμού είναι άλλο πράγμα…
 • Η συγγνώμη του κ. Μπαρόζο
  Η συγγνώμη του κ. Μπαρόζο
  Με επιστολή του ο πρόεδρος της Κομισιόν εκφράζει τη λύπη του για τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στην Εκκλησία της Ελλάδας, η έκδοση του ''Ημερολογίου του 2011'' από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου καταχωρούνται οι εορτές όλων των θρησκειών εκτός από τις χριστιανικές εορτές!..
 • Ουδέν κακόν αμιγές καλού;
  Ουδέν κακόν αμιγές καλού;
  Για μια ακόμη φορά δικαιώνονται οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Μετά την καταστροφή που υπέστη η Ιαπωνία από τον σεισμό, το τσουνάμι και τις εκρήξεις στους πυρηνικούς αντιδραστήρες, οι ηγέτες όλων των χωρών, «πλην Λακεδαιμονίων» (εν προκειμένω των Τούρκων), αποφάσισαν να αναθεωρήσουν την άποψή τους για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες!
 • Γιατροί: Οι «επίγειοι θεοί»;
  Γιατροί: Οι «επίγειοι θεοί»;
  Καθώς η ανθρωπότητα διήλθε μία από τις πιο φοβερές κρίσεις στην ιστορία της, με το ξέσπασμα της ανελέητης οργής της φύσεως στην Ιαπωνία, όλοι οι άνθρωποι έστρεψαν τα βλέμματά τους στους επιστήμονες και τους ειδικούς, τους οποίους αντικρίζουν πλέον ως «επίγειους θεούς»!.. Άραγε, οι ιατροί τι θέση κατέχουν στη καρδιά μας;
 • Έφυγε και ο Μανώλης…
  Έφυγε και ο Μανώλης…
  Ένα μικρό αφιέρωμα σε έναν άνθρωπο, όπως τον μεγάλο Έλληνα τραγουδοποιό, Μανώλη Ρασούλη, που ήταν μοναχός, έζησε μοναχός και έφυγε μοναχός!..
 • Πού είναι σήμερα οι Εθνικοί Ευεργέτες;
  Πού είναι σήμερα οι Εθνικοί Ευεργέτες;
  Εξακόσια δισεκατομμύρια ευρώ λένε πως έχουν οι Έλληνες σε καταθέσεις στις Τράπεζες της Ελβετίας!.. Έξι φορές περισσότερα από το δάνειο που αναγκαστήκαμε να πάρουμε από την Τρόϊκα και δυο φορές το συνολικό χρέος της Ελλάδος!.. Πού είναι, βρε Έλληνες, οι σύγχρονοι Εθνικοί Ευεργέτες να κάνουμε σήμερα τον κάθε «νταβατζή» της Ευρώπης ή της Τουρκίας να πάει περίπατο;
 • Δώδεκα παρά πέντε;
  Δώδεκα παρά πέντε;
  Έπρεπε να δούμε κάτι χειρότερο για να εκτιμήσουμε το καλύτερο!.. Στην Ελλάδα όλοι μιλούσαν για οικονομικά προβλήματα, αλλά σήμερα πάγωσαν όλοι μόλις είδαν ότι ο πλανήτης μας μάς προειδοποιεί για ενδεχόμενες κοσμογονικές ανακατατάξεις μετά το χθεσινό τσουνάμι στην Ιαπωνία!.. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τη στάση που τηρούμε για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες; Μήπως;
 • Προς τι η διασπορά ειδήσεων πανικού;
  Προς τι η διασπορά ειδήσεων πανικού;
  Άλλο το πρωτοφανές τσουνάμι, που έπληξε σήμερα το πρωί την Ιαπωνία και κατέστρεψε πολλές περιοχές με ανθρώπινα θύματα και άλλο το «τσουνάμι» που θέλουν να μας επιβάλουν ετσιθελικά ορισμένοι διασπορείς ειδήσεων πανικού!.. Σαν δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ, που ορισμένοι δημοσιογράφοι –παπαγαλάκια κατάντησαν χειρότεροι από τις «κατινίτσες» της τηλεόρασης!.. Τουλάχιστον αυτές δεν τρομοκρατούν τον κόσμο!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών