Κατηγορίες

Αναμνήσεις!...

Αναμνήσεις!...

Θύμησες και αναμνήσεις!... Αναμνήσεις και βιώματα!.. Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα νοσταλγικά γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου το Βεσίνι Καλαβρύτων, όπου ο γράφων πέρασε τα 20 πρώτα χρόνια της ζωής του, πολλές φορές μέσα στο σπίτι που γεννήθηκε και φαίνεται στη φωτογραφία μας, καρτερώντας κι αυτό, "παντέρημο και μόνο", που λέει ο ποιητής, να το ξαναεπισκεφτώ για να καταγράψω ό,τι άλλο λησμόνησα εκείνα τα "άγουρα χρόνια" της παιδικής ή εφηβικής μου ζωής!..

 • Τα Χριστούγεννα, οι δίπλες και οι καλικάντζαροι!..
  Τα Χριστούγεννα, οι δίπλες και οι καλικάντζαροι!..
  Μια μικρή κατάθεση ψυχής!. Μια κατάθεσης καρδιάς!.. Διαβάστε μια προσωπική εμπειρία για το πώς βιώναμε τα Χριστούγεννα στα άδολα παιδικά μας χρόνια, τότε που η ψυχοσύνθεσή μας ήταν συνάρτηση όχι μόνον των παιδικών βιωμάτων, αλλά και των όποιων θρύλων, μύθων ή παραμυθιών που ακούγαμε!..
 • Μια μπομπότα για ψωμί και της ξενιτιάς τυρί!..
  Μια μπομπότα για ψωμί και της ξενιτιάς τυρί!..
  Κάποια στιγμή σκέφτηκα να χύσω στα κρυφά το γάλα, αλλά νόμιζα ότι οι συμμαθητές του δημοτικού σχολείου και η δασκάλα μου με παρακολουθούσαν. Πώς οι τοίχοι του σχολείου είχαν γεμίσει μάτια και αυτιά!.. Τόσο πολύ φοβόμουν, παρά το γεγονός ότι με πήρε είδηση ο Πετράκης, το σκυλί της οικογενείας μας, και έπεφτε πάνω μου στριφογυρίζοντας από χαρά, διότι ήξερε ότι όλο και κάτι θα του έδινα να φάει!.. Διαβάστε μια κατάθεση ψυχής και καρδιάς!.. Μια κατάθεση νοσταλγική των παιδικών μας χρόνων, τότε που η ψυχούλα μας ήταν πάλλευκη και η αδολία ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της δικής μας μακρινής εποχής!..
 • Όταν οι θύμησες μετατρέπονται σε νοσταλγία!..
  Όταν οι θύμησες μετατρέπονται σε νοσταλγία!..
  Περνάει ο καιρός!.. Μοιάζει σαν το νεράκι της βροχής που κυλά ασταμάτητα στο ρυάκι του αγρού!.. Σαν μια νιφάδα χιονιού, που στριφογυρίζει στο χρόνο και κατόπιν χάνεται κι αυτή ανάμεσα στις άλλες χιονοστιφάδες!.. Περνάει ο καιρός!.. Σαν μια αχτίδα φωτός που έρχεται και χάνεται στη σκοτεινιά, φθάνει μονάχα να λάμψει έστω και μια στιγμή!.. Σαν μια περίεργη κραυγή, που αλυχτά μέσα στη νύχτα, λίγο πριν φωτίσει η χαραυγή!...
 • Η 1η Μάρτη των παιδικών μας χρόνων!..
  Η 1η Μάρτη των παιδικών μας χρόνων!..
  Μόλις φορούσαμε την ασπροκόκκινη κλωστή, είτε γιατί είχαμε υποβληθεί στη γοητεία των παραμυθιών, είτε γιατί το πιστεύαμε ακράδαντα μέσα στην νεανική ψυχή μας, αισθανόμασταν σαν οπλισμένοι γίγαντες! Παλεύαμε με τα θεριά όχι στα μαρμαρένια, αλλά στα πέτρινα αλώνια του χωριού, που με τόση επιδεξιότητα φωτογράφισε ο φίλος μου ο Χρήστος Δάμπασης σε όλες τις πτυχές της ομορφιάς του Βεσινίου! Θαρρούσαμε πως αποκτούσαμε κυκλώπειες δυνάμεις, σαν αυτά που υπάρχουν ακόμη και σήμερα σε μερικά όμορα χωριά με τα κυκλώπεια τείχη, όπου ανώτερες φυσικές δυνάμεις ανύψωναν τις τεράστιες τετράγωνες πέτρες στα χρόνια των αρχαίων προγόνων μας!..
 • Η χαρμολύπη των μαθητικών μας χρόνων!..
  Η χαρμολύπη των μαθητικών μας χρόνων!..
  Θύμησες και αναμνήσεις!.. Μια κατάθεση ψυχής και καρδιάς!... Ένα χρονογράφημα-ντοκουμέντο, έτσι όπως βιώσαμε μερικές φορές τα μαθητικά μας χρόνια, καθώς η κάθε στιγμή της παιδικής μας ζωής ήταν ορισμένες φορές μια χαρμολύπη, αφού αυτά που βιώναμε ήταν πρωτόγνωρα για την άδολη μαθητική μας ματιά!..
 •  Μια κατάθεση ψυχής και καρδιάς!..
  Μια κατάθεση ψυχής και καρδιάς!..
  Η βροχή δεν έλεγε να σταματήσει, το ένα ουίσκι έφερνε το άλλο, κάποια στιγμή αρχίζει και δεύτερο χαλάζι, οπότε εκ των πραγμάτων αναβάλαμε την επίσκεψή μας για εκείνο το βράδυ στο καμαρίνι της Καίτης Κριτσωτάκη! (Μεταξύ μας, ήταν και μια σκόπιμη δική μου κωλυσιεργία, για να μπορέσω την επόμενη φορά να της προσφέρω μαζί με τα πανέμορφα λουλούδια κι ένα πανέμορφο πνευματικό δώρο, στο οποίο υπήρχε πάντα ένα πρωτότυπο ρητό, όπως της Καίτης Κριτσωτάκη: «Όταν ο θεός ήθελε να δει τι σημαίνει ομορφιά, έριξε μια ματιά στο πρόσωπο της Καίτης!...»
 • Οι καλικάντζαροι και το λαγήνι!..
  Οι καλικάντζαροι και το λαγήνι!..
  Μια κατάθεση καρδιάς!.. Μια κατάθεση ψυχής!.. Μια κατάθεση αλήθειας για κάποια παιδικά Χριστούγεννα, στο χωριό μας το Βεσίνι Καλαβρύτων, τότε που η ματιά μας ήταν άδολη και όλος ο κόσμος που βλέπαμε γύρω μας ήταν μυθικός και μαγεμένος, όπως ακριβώς τον έβλεπε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός με τη δική του ματιά: «Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος»!..
 • Τα Χριστούγεννα μιας άλλης εποχής!..
  Τα Χριστούγεννα μιας άλλης εποχής!..
  Παρακολουθώντας τα έντονα χριστουγεννιάτικα χρώματα που δίνουν στις μέρες μας όλα τα καταστήματα χριστουγεννιάτικων δώρων (π.χ. το Χριστουγεννιάτικο Bazzar του Health Laser Center, όπου και η παραπάνω φωτογραφία) , ο νους μας ανέτρεξε στα παιδικά μας χρόνια, τότε που περίσσευαν δύο πράγματα από τους ανθρώπους: Η φτώχεια και η αγάπη!.. Διαβάστε το παρακάτω χρονογράφημα. Ίσως και να συγκινηθεί κανείς!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών