Κατηγορίες

Επιστήμη και Έρευνα

Επιστήμη και Έρευνα

Επιστημονικές έρευνες και μελέτες για θέματα επιστημονικού προβληματισμού, με όλα εφευρίσκονται ή ανακαλύπτονται, με κύριο στόχο την επιστήμη της δικαιοσύνης και της αρετής, δεδομένου ότι ο Πλάτων είχε προειδοποιήσει στον Μενέξενό του γι’ αυτό το ενδεχόμενο (246e): «Πάσα επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία ου σοφία φαίνεται». Μα πάνω η αλήθεια, αφού, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης: «Όσιον προτιμάν την αλήθειαν» (Ηθικά Νικομάχεια 1096α).

 • Ποιες θα είναι οι αναζητήσεις της Επιστήμης στο μέλλον;
  Ποιες θα είναι οι αναζητήσεις της Επιστήμης στο μέλλον;
  Στο μέλλον η Επιστήμη, πέραν των όποιων ανακαλύψεώς της, θα έχει να κάνει με μία πολύ μεγάλη πρόκληση, που είναι άλλη από την αποκωδικοποίηση του δείκτη ευφυΐας των ζώων, η οποία θα χαράξει τον δρόμο για μία συγκλονιστική αλλαγή πορείας της ανθρωπότητας, με απρόσμενες θετικές εξελίξεις!..
 • Ανακάλυψαν σωματίδια που ταξιδεύουν πιο γρήγορα από το φως;
  Ανακάλυψαν σωματίδια που ταξιδεύουν πιο γρήγορα από το φως;
  Φαίνεται ότι επήλθε το τέλος της θεωρίας του Αϊνστάιν!.. Σε μια διαπίστωση που θα μπορούσε να ανατρέψει τη θεωρία της ειδικής σχετικότητας προχώρησαν Ιταλοί φυσικοί. Υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν σωματίδια που ταξιδεύουν πιο γρήγορα από το φως! Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Επισημάνθηκε προϊστορικό γονίδιο κατά θανατηφόρων μολύνσεων;
  Επισημάνθηκε προϊστορικό γονίδιο κατά θανατηφόρων μολύνσεων;
  Εκπληκτική η αποκάλυψη που κάνει ο τηλεοπτικός σταθμός «Αντέννα»! Διαβάστε πώς ένα γονίδιο 60 εκατομμυρίων ετών που προέρχεται από ένα μικρό θηλαστικό, (από την εποχή των δεινοσαύρων), ίσως βοηθήσει τους επιστήμονες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους θανατηφόρους μολυσματικούς ιούς, γνωστούς ως υπερ-ιούς, που αναπτύσσονται κυρίως στα νοσοκομεία και σκοτώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες ασθενείς στην Αυστραλία!..
 • Αόρατοι οι αρχαίοι θεοί, αόρατοι και οι άνθρωποι του μέλλοντος;
  Αόρατοι οι αρχαίοι θεοί, αόρατοι και οι άνθρωποι του μέλλοντος;
  Διαβάστε, για παράδειγμα, την περίπτωση του αόρατου Άδη και άλλων θεών, αλλά και πώς οι σύγχρονοι επιστήμονες κατασκευάζουν τον αόρατο άνθρωπο του μέλλοντος, επαληθεύοντας εις το ακέραιο της αρχαία ελληνική μυθολογία, που έκανε πολλούς μυθικούς ανθρώπους αόρατους!..
 • Οι Ρώσοι κομμουνιστές έκαναν πειράματα μεταφυσικού χαρακτήρα;
  Οι Ρώσοι κομμουνιστές έκαναν πειράματα μεταφυσικού χαρακτήρα;
  Με αφορμή το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς, Λεωνίδα Κύρκου, ας διαβάσουμε, ως ένα είδος πνευματικού μνημόσυνου, ορισμένες εκπληκτικές αποκαλύψεις που έκαναν διάφοροι κομμουνιστές επιστήμονες ψυχικών ερευνών!.. Γιατί μίλησαν για μια απόλυτα δικαιολογημένη «αναγνώριση της κοσμικής "τριαδικότητας," ως του ανωτέρου νόμου της φύσης και της ύπαρξης του ανθρώπου»; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!.
 • Ώστε ο Homo erectus και ο Homo sapiens δεν συναντήθηκαν ποτέ;
  Ώστε ο Homo erectus και ο Homo sapiens δεν συναντήθηκαν ποτέ;
  Διαβάστε τι καινούργια στοιχεία αναφέρουν διάφοροι ανθρωπολόγοι σε μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Gadjah Mada, τη στιγμή κατά την οποίαν τα ευρήματα που έχουν έρθει μέχρι σήμερα στο φως και σχετίζονται με τον Homo erectus χρονολογούνται σε πολύ πρωιμότερη εποχή από εκείνη στην οποία εμφανίστηκε ο Homo sapiens!..
 • Ώστε η «Πλύση Εγκεφάλου» γινόταν και στο Τροφώνιο Μαντείο;
  Ώστε η «Πλύση Εγκεφάλου» γινόταν και στο Τροφώνιο Μαντείο;
  Διαβάστε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το Τροφώνιο Μαντείο έτσι όπως καταγράφονται από τους αρχαίους ιστορικούς και τους σημερινούς μελετητές της Ελληνικής Ιστορίας, που έκπληκτοι διαπιστώνουν την εκπληκτική επιστημονική γνώση των αρχαίων Ελλήνων για την αλλαγή της προσωπικότητας των ατόμων, την οποίαν οι σύγχρονοι αιρετικοί χρησιμοποιούν με αρνητικό τρόπο, για να οδηγούν στον θάνατο τα θύματά τους!..
 • Έλληνας ανακάλυψε το τηλεσκόπιο και όχι ο Γαλιλαίος;
  Έλληνας ανακάλυψε το τηλεσκόπιο και όχι ο Γαλιλαίος;
  Σύμφωνα με τον αείμνηστο ιστορικό και συγγραφέα πολλών αστρονομικών βιβλίων, Αλέξανδρο Λαγκαδά, το τηλεσκόπιο δεν το ανακάλυψε ο Γαλιλαίος, αλλά ένας Έλληνας, που ζούσε στην Ολλανδία και λεγόταν Ζαχαρίας Ιωαννίδης-Ζανσέν!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!...
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών