Διαλέξεις και Ομιλίες

Διαλέξεις και Ομιλίες

Διαλέξεις και Ομιλίες του Άγγελου Σακκέτου, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας. Επειδή οι εποχές άλλαξαν και τα πολιτικά πάθη έχουν αμβλυνθεί αρκετά, οι διαλέξεις αυτές και οι ομιλίες, αν παραχωρούνταν σήμερα, θα είχαν, ασφαλώς, πιο ήπιο χαρακτήρα. Αυτός και ο λόγος, που ο γράφων ζητά προκαταβολικά «συγγνώμη» αν μερικές φράσεις των διαλέξεων αυτών στενοχωρούν ή πικραίνουν ορισμένους, που ίσως δεν έχουν την δυνατότητα να αντιδράσουν, για χίλιους-μύριους λόγους. «Νερό κι αλάτι», που λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός!.. Οι Έλληνες, όσο κι αν διαφωνούν μεταξύ τους, στις κρίσιμες στιγμές, που διέρχεται η Πατρίδα μας, βρίσκονται πάντα ενωμένοι!..

 • Αποκάλυψις Τώρα!...
  Διάλεξις η οποία εδόθη από τον Άγγελο Π. Σακκέτο εις την αίθουσαν του Κέντρου Νεότητος Σαλαμίνος, την 1ην Δεκεμβρίου 1985, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου πνευματικού συλλόγου, με αφορμή τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ ’85».
 • Η Ασάφεια στην Ελληνική Ποίηση!..
  Διάλεξη η οποία παραχωρήθηκε την 15ην Σεπτεμβρίου 1985 στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος Σαλαμίνος, με τίτλο: «Ποιητική Ασάφεια: Η κακοδαιμονία της συγχρόνου Ελληνικής Ποιήσεως ή πώς βάλλεται η Ελληνική Ποίησις», προσκεκλημένος του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου: «Το Καφενείο των Ιδεών».
 • Η αλήθεια για τα ναρκωτικά… (2)
  Μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για την πραγματική πολιορκία της Ελλάδος από την μάστιγα της συγχρόνου εποχής, που απειλεί να εξαφανίσει από προσώπου γης την Ελληνική νεολαία, όπως είναι τα ναρκωτικά. Μια έρευνα που έγινε αντικείμενο ειδικής διάλεξης του Άγγελου Π. Σακκέτου!..
 • Η αλήθεια για τα ναρκωτικά!..(1)
  Μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για την πραγματική πολιορκία της Ελλάδος από την μάστιγα της συγχρόνου εποχής, που απειλεί να εξαφανίσει από προσώπου γης την Ελληνική νεολαία, όπως είναι τα ναρκωτικά. Μια έρευνα που έγινε αντικείμενο ειδικής διάλεξης του Άγγελου Π. Σακκέτου!..
 • Τρεις Ιεράρχες: Οι Φωστήρες της Οικουμένης!..
  Διάλεξη του Άγγελου Παν. Σακκέτου, συγγραφέα και ιστορικού ερευνητή, στην Πνευματική Εστία Καλλιθέας (Χαροκόπου 65) την Κυριακήν 28 Ιανουαρίου 2001, με θέμα: "Τρεις Ιεράρχες: Οι Φωστήρες της Οικουμένης: Η συμβολή των Μεγάλων αυτών Πατέρων της Εκκλησίας μας στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, ως γέννημα – θρέμμα του Ελληνισμού!.."
 • «Η Σιωπή των Αμνών»!…
  O κίνδυνος «θανάτου» της ελληνικής διανόησης από διάφορα ανθελληνικά ή αντιχριστιανικά κέντρα!… Μία διάλεξη η οποία δόθηκε την 15ην Σεπτεμβρίου 1985 στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνος, προσκεκλημένος του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου: «Το Καφενείο των Ιδεών».
 • «Ζει η βασιλιάς Αλέξανδρος;»
  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι η ίδια η Παλαιά Διαθήκη κάνει πληθώρα αναφορών, προφητικών και μη, στον Βασιλέα των Ελλήνων Αλέξανδρο, με αποτέλεσμα ν’ αναγκαστεί ο τότε Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου Σπυρίδων να χαρτογραφήσει όλα αυτά τα στοιχεία της Γραφής, πού αποδεικνύουν όχι μόνον την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, αλλά και την ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!..
 • Το Άβατον του Αγίου Όρους και η Ιερωσύνη των γυναικών!..
  Διαβάστε πώς και γιατί κάποιοι αιώνιοι θρησκευτικοί θεσμοί έχουν επιβιώσει μέσα στο χρόνο και γιατί η Ορθοδοξία μας διατηρήθηκε επί αιώνες χάρη σ’ αυτούς τους θεσμούς, που σεβάστηκαν επί αιώνες ακόμη και οι αλλόφυλοι εχθροί!...