11/10/17 23:18 - Το Ημερολόγιον της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2017

 

Το Ημερολόγιον της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2017

Ένα Ημερολόγιο γραμμένο δια χειρός ενός ανθρώπου που επί σαράντα ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφεί και σχολιάζει, επισημαίνει και καυτηριάζει όχι μόνο την επικαιρότητα, αλλά και την διαχρονικότητα! Πρόσωπα και πράγματα, που είναι άξια σχολιασμού σε όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι (πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, τηλεοπτικά, κριτικές βιβλίων, πικάντικα θέματα κλπ) περνούν καλοπροαίρετα από την κρησάρα της δικής μας κριτικής σκέψης και άλλα μεν εξ αυτών χαίρουν και απολαμβάνουν εκτίμησης, άλλα δε (για να μιλήσουμε και λίγο χιουμοριστικά) περνούν "δια πυρός και σιδήρου" μέσα από το εργαστήρι της σάτιρας, του αυτοσαρκασμού και του άφθονου και πηγαίου χιούμορ!.. Καλή ανάγνωση!..

Ερευνάτε τας Γραφάς!... (5)

«… Αντίθετα προς την αρνητικήν αυτήν στάσιν, έναντι των ευαγγελικών πηγών και ακριβώς επί τη βάσει αυτών των αυθεντικών πηγών, των οποίων την πλήρη αξιοπιστίαν εξακρίβωσε πλέον η Ερμηνευτική της Καινής Διαθήκης επιστήμη, κατέληξε και η δική μας έρευνα εις ωρισμένα ιστορικά συμπεράσματα, που δεν θα τα χαρακτηρίσωμεν ακόμη ως πορίσματα, δεδομένου ότι εις την επιστήμην και δη την ιστορικήν έρευναν, το απόλυτο θεωρείται παράλογο και εκτός πάσης λογικής…»
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10155/

ΚΟΥΪΖ

Στη φωτογραφία μας βλέπουμε το θρυλικό αντιτορπιλικό «Αδρίας» να μπαίνει στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας με την πλώρη κατεστραμμένη (Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος), όπου οι Έλληνες το υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Από τους ήρωες που πολέμησαν πάνω σ’αυτό υπήρχε ένας επιζών, τον οποίον χάσαμε προ ολίγων ημερών. Ποιος ήταν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο εξ Αλεξανδρείας πολεμιστής, Δημήτρης Γαβαλάς, ετών 95.

ΘΛΙΒΕΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ!..

Δυστυχώς, ακόμη και η Νέα Δημοκρατία σύρθηκε τελικά σε υπερψήφιση της τροπολογίας που ανοίγει την κερκόπορτα για την αναγνώριση της «Τουρκικής ΄Ενωσης Ξάνθης», αφού στο τελικό κείμενο, όπως διαβάζουμε, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην συνθήκη της Λωζάννης, η οποία απλά και ξεκάθαρα αναφέρει ότι στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική και όχι εθνική μειονότητα.
Έτσι αφήνεται «ανοιχτό παράθυρο» σε κάποιο Πρωτοδικείο, στο οποίο θα προσφύγει είτε η «Τούρκικη Ένωση Ξάνθης» είτε κάποιος άλλος εξίσου ψευδεπίγραφος «Τούρκικος Σύλλογος» από περιοχή της Θράκης, να κρίνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας όπως αναφέρει η ψηφισθείσα τροπολογία και να αναγνωρίσει κάποιον σύλλογο ως «Τουρκικό».
Ελπίζω να υπάρχουν στη Βουλή κάποιοι πραγματικοί Εθνοπατέρες να αντιδράσουν προς απόσυρση αυτής της (ν)τροπολογίας!...Ας ελπίσουμε ότι θ'ακουστεί και η δική μας φωνή!...Ελπίζω!.. Τι άλλο να πω;
Ας προσέξουμε και να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά!

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!..

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Βρε Αγλαΐα, εσύ δεν άλλαξες ακόμη φύλλο;
ΑΓΛΑΪΑ: Τι είναι αυτά που μου λες, άντρα μου! Είναι δυνατόν σε τέτοια ηλικία ν’αλλάξω εγώ φύλο και να λέγομαι από Αγλαΐα … Αγλαός;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Δεν εννοώ αυτό, βρε γυναίκα! Σ’ ερώτησα αν άλλαξες φύλλο … στην σπανακόπιτα!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!

Είχαν ιδρύσει στην Κυψέλη ναό για την … Αλίκη Βουγιουκλάκη;

ΑΥΡΙΟ: Μια μεγάλη αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας!.. www.sakketosaggelos.gr

Πώς τα Μαθηματικά προσεγγίζουν τον Θεό;

Διαβάστε μια εξαιρετική και άκρως ενδιαφέρουσα Εισήγηση του Δρα Ιωάννη Σ. Κουντούρη, Επίκουρου Καθηγητή Στατιστικής, με θέμα: "Μαθηματικά και Θεολογία", έτσι όπως δημοσιεύθηκε στο ορθόδοξο περιοδικό «Απόστολος Βαρνάβας», Περ. Γ - Τομ. Ξς - Φεβρουάριος 2005- Τεύχος 2, σελ. 57-69.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/133/

ΕΙΠΑΝ...

Οι ρίζες του δέντρου της ζωής και της γνώσης βρίσκονται στη γη της Ελλάδος.

(BRUN JEAN)

ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΠΛΗΞΗ!..

Χθες, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:
«Η αντιμετώπιση της δυσφορίας φύλου» –γράφουν οι τρεις ψυχίατροι, ένας εκ των οποίων είναι ο κ. Παπαγεωργίου, Διευθυντής της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου- «αποτελεί ένα σύγχρονο επιστημονικό πρόβλημα και συχνά εκτιμάται ότι προσφέρει όφελος, όταν προτάσσεται ο ιατρικός έλεγχος και έπεται η νομική αναγνώριση στη φάση που είναι απαραίτητη για την καλύτερη προσαρμογή του προσώπου.(…)»
Μεγίστη ήταν η έκπληξή μου όταν ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον κ. Χαράλαμπο Παγεωργίου, Διευθυντή σήμερα του Αιγινητείου Νοσοκομείου, με τον οποίον είμαστε κοντοχωριανοί και πηγαίναμε μαζί στο ίδιο Γυμνάσιο Δάφνης Καλαβρύτων.
Ήταν από τότε ένα εξαιρετικό παιδί. Αριστούχος σε όλα τα μαθήματα. Κι όχι μόνον. Μια φορά, κατά την εορτήν της 25ης Μαρτίου 1821 απήγγειλε με τόση μαεστρία το περίφημο ποίημα του Γεωργίου Στρατήγη: «Ο Ματρόζος» («Ένας Σπετσιώτης γέροντας, σκυφτός από τα χρόνια, / με κάτασπρα μακριά μαλλιά, με πύρινη ματιά..»), ενθουσιάζοντας και συγκινώντας μαθητές και γονείς σε τέτοιο βαθμό, αφού ακόμη και σήμερα αισθάνομαι να δονείται η ψυχή μου από αυτήν την απαγγελία.
Εύγε, αγνέ και αγαπημένε μου φίλε, Μπάμπη!.. Ο Θεός σε καταξίωσε να φθάσεις πολύ ψηλά και ένας φίλος σου να αγναντεύει από μακριά την πορεία σου ενθυμούμενος συνεχώς τα νοσταλγικά μαθητικά μας χρόνια!.
Εύγε!...
[Στη φωτογραφία: Αριστερά ο καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, με τον ιδρυτή και πρόεδρο του DHI Global Medical Group, Κωνσταντίνο Γιώτη.]

ΑΡΧΑΙΑ ΦΥΣΗ!..

Αρχαία φύση, υπέροχη, είσαι ένα μεγαλείο,
με τις ελιές τις γέρικες που φύτρωσαν εδώ,
αρχαία ερείπια αντίκρισα και τούτο το τοπίο
φαντάζει μες τα μάτια μου σαν κάτι θεϊκό.

Θυμήθηκα τον Πλάτωνα, τον ίδιο τον Σωκράτη,
καθώς περνούσαν ήρεμοι κρατώντας το ραβδί,
βουρκώσανε τα μάτια μου και κύλησε ένα δάκρυ
που βλέπω φύση αρχέγονη στη θεϊκή τη γη!

Θαρρώ πως κάτι άκουσα στο θρόϊσμα των φύλλων,
μία φωνή που έφερνε αγέρας δροσερός,
σαν ραψωδία έμοιαζε των σύγχρονων Ομήρων
και κάθισα και άκουγα τα Έπη εκστατικός!..

Καλησπέρα!!!...
Καλό απόγευμα!!!...
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
www.sakketosaggelos.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Σαν σήμερα, το 1862, είχαμε την εκθρόνιση του Όθωνα. Μετά την επανάσταση των αντικαθεστωτικών σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, καταργείται η Βασιλεία και ο Όθωνας, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Αμαλία βρίσκονται στο πλοίο «Αμαλία» για περιοδεία ανά την επαρχία, επιστρέφοντας στο Σαρωνικό υποχρεώνεται από τους Άγγλους να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Έτσι στις 12-10-1862 αναχωρεί με το αγγλικό πλοίο «Σκύλα» και στις 17-10-1862 φτάνει στη Βενετία. Τελικά πέθανε σε ηλικία 52 ετών στη Βαμβέργη της Βαυαρίας, όπου έζησε με τη μικρή του ακολουθία σε αφάνεια.

Εορτάζοντες Άγιοι της 11ης Οκτωβρίου!

Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Φίλιππος ο Απόστολος , Ζηναίδα και Φιλονίλλα , Φιλόθεος ο Κόκκινος, Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης , Θεοφάνης ο Ομολογητής ο Γραπτός, Επίσκοπος Νίκαιας , Νεκτάριος, Αρσάκιος και Σισίνιος Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως , Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου , Θεοφάνης, Σολέας και Ιωνάς οι εν Περγάμω της Κύπρου.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10154/

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ!..

Καλησπέρα, φίλες και φίλοι!.. Διάβασα ότι η Κρητικιά ηθοποιός, Ναταλία Λιονάκη. η οποία εγκατέλειψε τα εγκόσμια και αποφάσισε να ζήσει σε μοναστήρι, χειροτονήθηκε στην Κένυα με την στήριξη του πνευματικού της πατέρα Απόστολου. Σύμφωνα με το τοπικό site, ekriti.gr, η πρώην ηθοποιός ασπάστηκε και επίσημα τον μοναχισμό και με μεγάλη χαρά, αποδέχθηκε να συνεχίσει την ζωή της δίπλα στον Χριστό. Τώρα φέρει το όνομα «Φεβρωνία».
Είναι αυτά που δεν συμφέρει στα ΜΜΕ να προβάλλονται. Βλέπετε ενδιαφέρον παρουσιάζουν μόνον όσοι μιλούν (και υποχρεωτικά συμφωνούν) με την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου των 15χρονων παιδιών!.. Καλό απόγευμα να’ χουμε!...