03/11/17 20:46 - Τι επινόησε ο Αλέκος Σακελλάριος για το γύρισμα μιας ταινίας;

Τι επινόησε ο Αλέκος Σακελλάριος για το γύρισμα μιας ταινίας;

Διαβάστε πώς ο μεγάλος Έλληνας σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Αλέκος Σακελλάριος, επινόησε τρόπο για να γυριστεί μια πολυδάπανη σκηνή χορού στην δημοφιλέστατη κινηματογραφική ταινία « Η Αλίκη στο Ναυτικό» με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον Γιάννη Μαλούχο και τόσους άλλους μεγάλους ηθοποιούς!..

ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι ο Αλέκος Σακελλάριος υπήρξε αναντίρρητα ένας από τους πιο πνευματώδεις ανθρώπους του Θεάματος-Ακροάματος. ¨Ενας άνθρωπος που με τα καταπληκτικά σενάριά του «έκτισε» μια ολόκληρη «αυτοκρατορία χαράς» στο Θέατρο και στον Κινηματογράφο!

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Νοεμβρίου του 1913 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών. O πατέρας του –όπως γράφουν διάφορα βιογραφικά σημειώματα- ήταν από τα Ιωάννινα ενώ η μητέρα του, με την οποία είχε μια ιδιαίτερα τρυφερή σχέση, ήταν απόγονος του Κωνσταντίνου Ζάππα. Το γράψιμο ως μεγάλη του αγάπη έκανε νωρίς την εμφάνιση του στην ζωή του όπως και η καλλιτεχνική του φύση.

Στα σχολικά του χρόνια οργάνωνε θεατρικές παραστάσεις και εξέδωσε μια εφημερίδα με τίτλο «Ο μαθητής» η οποία πουλούσε μερικές χιλιάδες φύλλα και με αγοραστικό κοινό κυρίως τους συμμαθητές του Σακελλάριου. Ως μαθητής ο ίδιος δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, για την ακρίβεια περνούσε τις τάξεις με το ζόρι. Αποφοίτησε από το ιστορικό 8ο Γυμνάσιο Αθηνών όπου ήταν συμμαθητής με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Οι νομικές σπουδές που έκανε εκτοπίστηκαν πολύ νωρίς από τις δημοσιογραφικές ανησυχίες του. Στα 17 του χρόνια αρχίζει να δουλεύει σε ένα περιοδικό της εποχής την «Εβδομάδα». Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα με τη φιλολογική στήλη της «Καθημερινής» αφού είχε στείλει μια επιστολή στον διευθυντή της Γεώργιο Βλάχο. Αργότερα εργάστηκε σε άλλες μεγάλες εφημερίδες της εποχής όπως η «Ελεύθερη Ελλάδα», η «Καθημερινή», «Ελεύθερος Κύρηξ», «Ελεύθερος Τύπος» και πολλές άλλες. Υπήρξε επίσης, εκδότης και διευθυντής εντύπων. Μέχρι το τέλος της ζωής του δεν έπαψε να γράφει ποτέ.

Τι επινόησε ο Αλέκος Σακελλάριος για το γύρισμα μιας ταινίας;

Διαβάστε πώς ο μεγάλος Έλληνας σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Αλέκος Σακελλάριος, επινόησε τρόπο για να γυριστεί μια πολυδάπανη σκηνή χορού στην δημοφιλέστατη κινηματογραφική ταινία « Η Αλίκη στο Ναυτικό» με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον Γιάννη Μαλούχο και τόσους άλλους μεγάλους ηθοποιούς!.. Διαβάζουμε: