25/11/17 23:35 - Το Ημερολόγιο του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017

Το Ημερολόγιο του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017

Ένα Ημερολόγιο γραμμένο δια χειρός ενός ανθρώπου που επί σαράντα ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφεί και σχολιάζει, επισημαίνει και καυτηριάζει όχι μόνο την επικαιρότητα, αλλά και την διαχρονικότητα! Πρόσωπα και πράγματα, που είναι άξια σχολιασμού σε όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι (πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, τηλεοπτικά, κριτικές βιβλίων, πικάντικα θέματα κλπ) περνούν καλοπροαίρετα από την κρησάρα της δικής μας κριτικής σκέψης και άλλα μεν εξ αυτών χαίρουν και απολαμβάνουν εκτίμησης, άλλα δε (για να μιλήσουμε και λίγο χιουμοριστικά) περνούν "δια πυρός και σιδήρου" μέσα από το εργαστήρι της σάτιρας, του αυτοσαρκασμού και του άφθονου και πηγαίου χιούμορ!.. Καλή ανάγνωση!..

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!..

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ: Σε παρακαλώ, ρε Ντίνο, σου δάνεισα χίλια ευρώ όταν έπιασε η κρίση και μου λες ότι δεν μου χρωστάς τίποτε; Πώς γίνεται αυτό;
ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:
Θα σου εξηγήσω: Σου ζήτησα δύο χιλιάδες ευρώ και μου έδωσες χίλια. Άρα, μου χρεωστάς άλλα χίλια. Αφαίρεσε τα χίλια που μου έδωσες, πόσα μας μένουν; Τίποτα! Άρα δεν σου χρωστάω τίποτε! Τι φωνάζεις;

Πώς χαρακτήριζε την Ελλάδα ο λόρδος Βύρων σε άγνωστη χειρόγραφη επιστολή του;

Όταν η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν μπορούσε να συντηρήσει τον στρατό, ο Βύρων ανέλαβε να μισθοδοτεί και να εφοδιάζει τους άντρες των στρατιωτικών σωμάτων με δικά του χρήματα. Στις 9 Απριλίου υπέστη κρίση με υψηλό πυρετό και στις 17 του ίδιου μήνα η κατάστασή του παρουσίασε νέα επιδείνωση. Το απόγευμα της επομένης (Κυριακή του Πάσχα) υπέστη παραλήρημα και τα ξημερώματα της Δευτέρας πέθανε. Ο θάνατός του συγκλόνισε την Ελλάδα. Στις 20 Απριλίου ο νεκρός ταριχεύτηκε και μεταφέρθηκε στην Αγγλία, αν και ο ποιητής είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στην Ελλάδα. Υπήρξε ωστόσο μια άγνωστη στο ευρύ κοινό χειρόγραφη επιστολή του λόρδου Βύρωνα που έγραφε ακόμη πιο θερμά λόγια για την Ελλάδα; Τι έλεγε αυτή επιστολή;
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10311/

Θα κοιμηθούν σκλάβοι και θα ξυπνήσουν ελεύθεροι!..

Διαβάστε πώς επαληθεύτηκε η 14η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπου έλεγε ότι: "Τα χωριά του κάμπου θα πάθουν χαλάστρα, ενώ στις ποδιές του Κισσάβου θα κοιμηθούν σκλάβοι και θα ξυπνήσουν ελεύθεροι"!.. Προφητείες που επαληθεύτηκαν όλες, όπως γράφουμε μέσα στο βιβλίο μας: «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς»!..
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/4060/

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ;

Ξένοι πανεπιστημιακοί δεν μπορούσαν να «χωνέψουν», ότι αποκαλύψαμε πού ακριβώς βρίσκονται σήμερα πάνω από 200.000 αρχαία ελληνικά και βυζαντινά χειρόγραφα και τα οποία, αν τα είχαμε στα δικά μας χέρια, θα ωθούσαμε το βαγόνι της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας τουλάχιστον άλλα χίλια έτη μπροστά!
Προς απόδειξιν του λόγου του αληθούς, αποκαλύπτω σήμερον ότι η καλή και καταξιωμένη Ελληνίδα Καθηγήτρια της πανεπιστημιακής κοινότητος των ΗΠΑ, κυρία Αμάντα Κουτσουπίδου – Pafford, γνωστή για τις σπουδαίες έρευνές της γύρω από την τέχνη (ζωγραφική, γλυπτική, ψηφιδωτή ) των αρχαίων Ελλήνων, «είδε κι έπαθε» - κατά το κοινώς λεγόμενον- να αποδείξη στους Καθηγητάς της Αμερικής το αξιόπιστον των ιστορικών πηγών του βιβλίου μου «Πού βρίσκονται τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα», που η κα Αμάντα Ρafford, είχε την καλοσύνη να καταχωρίσει πρώτο-πρώτο στην επιστημονική της βιβλιογραφία, μιας και δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν όλοι αυτοί οι πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι το γεγονός ότι, σήμερον που μιλάμε, βρίσκονται μέσα σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, ιδιωτικές συλλογές και διάφορα άλλα «συρτάρια της γης» πάνω από 200.000 αρχαία ελληνικά χειρόγραφα!
Όταν πλέον οι ως άνω Καθηγητές επείσθησαν περί της αληθείας των γραφομένων μέσα στο βιβλίο μου, ηναγκάσθησαν πια να δεχθούν ως έγκριτον και έγκυρον της επιστημονικήν διατριβής της κας Αμάντας Pafford, που όχι μόνον απεδείκνυε τα όσα ισχυρίζετο, αλλά έκανε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό:
1) Δια της επιστημονικής της ερεύνης, απεδείκνυε το γεγονός της αδιαμφισβητήτου αλιεύσεως όλων των στοιχείων των καλλιτεχνών της Αναγεννήσεως μέσα από την αρχαία ελληνική τέχνη!
2) Δια της επιστημονικής παρατηρήσεως απεδείκνυε (και αποδεικνύει) το αναντίρρητο γεγονός της διαχρονικής ενότητος Ελληνισμού και Χριστιανισμού, ως απάντησιν στα όσα περί του αντιθέτου υποστηρίζουν ωρισμένοι εγκάθετοι της νέας εποχής και της νέας τάξεως πραγμάτων, που θέλουν (και διακαώς επιθυμούν) την διάσπασιν του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού!

[Βλέπε: Άγγελου Παν. Σακκέτου: Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝ, το οποίο κρατάει στα χέρια της η δημοφιλής Ελληνίδα παρουσιάστρια, Άρια Δαμουλάκη.]

Με ποιον τρόπο άρχισε η Γαλλική Επανάσταση;

Η Γαλλική Επανάσταση του 1789 ανέτρεψε τη μοναρχία, καθιέρωσε μια μορφή δημοκρατίας, πέρασε από περιόδους βίαιων πολιτικών ταραχών, και κατέληξε σε μια δικτατορία υπό τον Ναπολέοντα. Πολλές από τις αρχές της επανάστασης μεταδόθηκαν προς τη Δυτική Ευρώπη και πέρα από αυτή. Εμπνευσμένη από φιλελεύθερες και ριζοσπαστικές ιδέες, η επανάσταση άλλαξε ριζικά την πορεία της σύγχρονης ιστορίας, προκαλώντας παγκοσμίως μείωση των απόλυτων μοναρχιών και αντικατάστασή τους από δημοκρατίες. Πώς άρχισε, όμως, η Γαλλική Επανάσταση;
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10310/

ΚΟΥΪΖ

Μπορεί να μας πει κάποιος φίλος ή φίλη τι δείχνει αυτή η περίεργη φωτογραφία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ογκωδέσατα πλαστικά κιβώτια γεμάτα νερό, που τα μετέφεραν στα άνυδρα νησιά!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ!...

Στις Κατερίνες ήθελα να πω «Χρόνια Πολλά»
που σήμερα εορτάζουνε και έχουνε χαρά,
να ευχηθώ από καρδιάς κάθε καλό στη ζήση
και νάχουν πάντα ομορφιά που χάρισε η φύση!

Είναι πολλές οι φίλες μας με τ’ όνομα αυτό
κι είναι λεπτό το ζήτημα να πιάσω μόνο ένα,
θα αδικήσω σίγουρα χωρίς να επιθυμώ
την όποια Κατερίνα μας που δεν ξεχνά και μένα!

Νάχουν, λοιπόν, χαμόγελο κι αγάπη στην καρδιά,
τα τρυφερά αισθήματα ποτέ να μην τους λείψουν
κι αν η ζωή τα έφερε να είμαστε μακριά
τις αναμνήσεις σίγουρα δεν θα εγκαταλείψουν!...

Καλησπέρα!!!...
Χρόνια Πολλά σε όλες τις Κατερίνες!..
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
www.sakketosaggelos.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Σαν σήμερα το 1942 ο ΕΔΕΣ μαζί με τον ΕΛΑΣ και Βρετανούς ειδικούς στις δολιοφθορές, ανατίναξαν τη γέφυρα του Γοργοπόταμου.
Η Μάχη του Γοργοποτάμου έγινε στις 25 Νοεμβρίου 1942, μεταξύ αντιστασιακών οργανώσεων του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ που συνεργάστηκαν με συντονισμό Βρετανών σαμποτέρ, εναντίον κυρίως Ιταλικών και Γερμανικών δυνάμεων που υπεράσπιζαν τη Γέφυρα του Γοργοποτάμου. Το αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή της γέφυρας και η διακοπή της σιδηροδρομικής επικοινωνίας επί έξι εβδομάδες. Θεωρείται μια σημαντική επιτυχία της Αντίστασης που έδρασε ενωμένη.
Το 1982, με το νόμο 1285, η επέτειος της μάχης καθιερώθηκε ως ετήσιος Πανελλαδικός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης.

Εορτάζοντες Άγιοι της 25ης Νοεμβρίου!..

Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη Αγίων και Οσίων καθώς κλαι διαφόρων θρησκευτικων γεγονότων, ως εξής: Απόδοσης της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μεγαλομαρτύρων Αικατερίνης της πανσόφου (1) (†313) και Μερκουρίου μεγαλομάρτυρος († γ΄ αι.). Πορφυρίου του στρατηλάτου και Βασιλίσσης, συζύγου βασιλέως Μαξεντίου. Πέτρου οσίου, του ησυχαστού.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10309/