06/12/17 21:54 - Το Ημερολόγιο της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου 2017

 

Το Ημερολόγιο της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου 2017

Ένα Ημερολόγιο γραμμένο δια χειρός ενός ανθρώπου που επί σαράντα ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφεί και σχολιάζει, επισημαίνει και καυτηριάζει όχι μόνο την επικαιρότητα, αλλά και την διαχρονικότητα! Πρόσωπα και πράγματα, που είναι άξια σχολιασμού σε όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι (πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, τηλεοπτικά, κριτικές βιβλίων, πικάντικα θέματα κλπ) περνούν καλοπροαίρετα από την κρησάρα της δικής μας κριτικής σκέψης και άλλα μεν εξ αυτών χαίρουν και απολαμβάνουν εκτίμησης, άλλα δε (για να μιλήσουμε και λίγο χιουμοριστικά) περνούν "δια πυρός και σιδήρου" μέσα από το εργαστήρι της σάτιρας, του αυτοσαρκασμού και του άφθονου και πηγαίου χιούμορ!.. Καλή ανάγνωση!..

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ: Δεν μου λες, Δημήτρη, είναι αλήθεια ότι βλαστήμησες το σόϊ μου λέγοντας να το πάρει ο … δαίμονας;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ: Όχι, Αλίκη, σε τι θέλεις να σου ορκιστώ:
ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ: Θα μου υποσχεθείς ότι ο δαίμονας ούτε το δικό μου σόϊ θα πάρει ούτε το δικό σου θ’αφήσει (!!). Σύμφωνοι;

ΕΙΠΑΝ...

Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα».

[Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, 1770-1843, Ήρωας του Εικοσιένα]

Για ποια πανέμορφη Ελληνοπούλα έγραψαν ο Διονύσιος Σολωμός και ο Ιωάννης Ζαμπέλιος;

Διαβάστε μια συγκλονιστική ιστορία που διαδραματίστηκε στην Βυτίνα Αρκαδίας με μία πανέμορφη ελληνοπούλα, την Χριστίνα, η οποία, ενώ έγινε σκλάβα στο χαρέμι ενός αξιωματούχου του Ιμπραήμ πασά και απέκτησε παιδί μαζί του, όταν της δόθηκε η ευκαιρία να επιλέξει το οθωμανικό ή χριστιανικό στρατόπεδο, φώναξε δυνατά ότι είναι χριστιανή και έπεσε στα πόδια του πατέρα της με θρήνους και λυγμούς!
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10346/

ΤΙΣ ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ;

Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών; Κάτι τέτοιες σκέψεις κάνω οσάκις ο άνθρωπος αναζητά τον δικό του δίαυλο επικοινωνίας με τον Θεό. Τον Θεό που δεν μπορεί κανείς να τον ξεριζώσει από την καρδιά του, όσο κι αν επιμένουν πολλοί. Και οι πιστοί χριστιανοί, όπως αυτοί της φωτογραφίας, επιβεβαιώνουν συνέχεια αυτόν τον άγραφο κανόνα. Τον κανόνα της καρδιάς, όπως λέμε εμείς οι φτωχοί και ταπεινοί εργάτες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Ας ξαναθυμηθούμε λοιπόν την εκκλησιαστική ρήση:
--Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών;

[Φωτογραφία: Από την παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δ. Τατούλη στον εσπερινό του εορτασμού Αγίου Νικολάου στο Άστρος.]

Τι αποκαλύπτει ο Ευσέβιος Καισαρείας για τον θρησκευτικό όρο «ΙΧΘΥΣ»;

Προς χάριν των αναγνωστών και για του λόγου το αληθές θα καταχωρίσω στην στήλη αυτή την προφητική ακροστιχίδα της Σιβύλλης της Ερυθραίας έτσι όπως αποδόθηκε στην νεοελληνική γλώσσα από θεολόγους μεταφραστές, προς ευχερεστέραν ανάγνωσιν των ενδιαφερομένων:
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10345/

Έχει γίνει ανάπλαση του προσώπου του Αγίου Νικολάου;

Εκπληκτικό!.. Διαβάστε να δείτε πώς ο καθηγητής της Ανατομίας του Πανεπιστημίου του Μπάρι Luigi Martino, εκτέλεσε ανάπλαση της μορφής του αγίου Νικολάου με βάση τα οστά της κάρας του, και το αποτέλεσμα έμοιαζε με τη μορφή του αγίου όπως εικονίζεται στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου Βενετίας!
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/1760/

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Καθώς συνεχίζονται τα Δεκεμβριανα, οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι εφημερίδων δίνουν το πολιτικό στίγμα της ημέρας, όπως η 6η Δεκεμβρίου 1944:
ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
--Δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού εις την Βουλήν επί των εκτυλιχθέντων κατ' αυτάς θλιβερών γεγονότων εις τας Αθήνας. "Πράττομεν το παν προς αποσόβησιν επεκτάσεως της αιματοχυσίας". "Η Ευθύνη ευρίσκεται εντός της ιδικής μας στρατιωτικής σφαίρας" - Χρονικά, πώς θα δικαιολογηθούν; - Η εξέλιξις των γεγονότων (ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ)
-- Ο Ελληνικός λαός εσάρωσε την Κυβέρνηση του εμφυλίου σπαραγμού. Θεμελειώδης αντίθεση μεταξύ Αμερικής και Αγγλίας για τα εσωτερικά Ελλάδας και Ιταλίας -Επίσημη αμερικανική ανακοίνωση για την Ιταλία και την Ελλάδα. Οι Αμερικανοί στο πλευρό μας -Παραιτήθηκε ο Παπανδρέου, σχόλια αγγλικού τύπου -Ο Ράλλης αιχμάλωτος του ΕΛΑΣ, θα κάμει αποκαλύψεις -Ό,τι θέλει ο λαός -Η Αθήνα νίκησε -Σατανικές ενέργειες της αστυνομίας για τον περιορισμό της κυκλοφορίας στην πόλη -Καταδικάζεται το αγγλικό ενδιαφέρον για τους δοσίλογους βασιλείς -Συζήτηση στην Αγγλική Βουλή για τα γεγονότα της Ελλάδας, δηλώσεις κ. Τσώρτσιλ:(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΧΑΪΑ)
-- -Αλοίμονο σ' εκείνους που δεν θ' ακούσουν τα χτυπήματα της ξαναμένης καρδιάς του -Ναπολέων Ζέρβας, αναγκαίος συνεργός κάθε πραξικοπήματος. Πώς τον βλέπει ο αγγλικός δημοκρατικός τύπος -Η Αμερική καταδικάζει οποιαδήποτε επέμβαση στα εσωτερικά μας -Από την ιστορική απόφαση της Διάσκεψης Τεχεράνης -Απόφαση της Κ. Ε. του Ε.Α.Μ. -Από τον αγώνα της Αθήνας -Ο ΕΛΑΣ σαρώνει τους προδότες -Ο Τσώρτσιλ για την Ελλάδα (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

Σε όλους τους φίλους και τις φίλες, που εορτάζουν σήμερα,
τον Νίκο ή την Νίκη,
μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι
Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένα!
Με Αγάπη
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

Εορτάζοντες Άγιοι της 6ης Δεκεμβρίου!

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη: Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων (1) της Λυκίας, του Θαυματουργού (†330), Αέρος επισκόπου Ιεροσολύμων. Μάρτυρος Νίσερ (2). Νεομάρτυρος Νικολάου του Καραμάνου, του εν Σμύρνη (†1657). Οσίων Αντωνίου και Νείλου, του εν Κύπρω.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10344/