20/12/17 23:24 - Το Ημερολόγιο της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2017

 

Το Ημερολόγιο της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2017

Ένα Ημερολόγιο γραμμένο δια χειρός ενός ανθρώπου που επί σαράντα ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφεί και σχολιάζει, επισημαίνει και καυτηριάζει όχι μόνο την επικαιρότητα, αλλά και την διαχρονικότητα! Πρόσωπα και πράγματα, που είναι άξια σχολιασμού σε όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι (πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, τηλεοπτικά, κριτικές βιβλίων, πικάντικα θέματα κλπ) περνούν καλοπροαίρετα από την κρησάρα της δικής μας κριτικής σκέψης και άλλα μεν εξ αυτών χαίρουν και απολαμβάνουν εκτίμησης, άλλα δε (για να μιλήσουμε και λίγο χιουμοριστικά) περνούν "δια πυρός και σιδήρου" μέσα από το εργαστήρι της σάτιρας, του αυτοσαρκασμού και του άφθονου και πηγαίου χιούμορ!.. Καλή ανάγνωση.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΡΗΣΕΙΣ!..

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ!..

ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣ: Λάθος να πιστεύεις, φιλαράκο, ότι οι γυναίκες δεν κρατάνε ποτέ μυστικό!
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ: Κι εσύ πού το ξέρεις;
ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣ: Τόσα χρόνια παντρεμένοι και η γυναίκα μου δεν μου αποκάλυψε ποτέ πού ξοδεύει τα χρήματα που της δίνω (!!).

Γεώργιος Φίνλεϊ: Ο άγνωστος φιλέλληνας!..

Είναι ξένος, αλλά πολύ μεγάλος φιλέλληνας του 1821!.. Σχεδόν θυσίασε τη ζωή του για την Ελλάδα!... Έγραψε πολλά και σημαντικά ιστορικά έργα γι’ αυτήν! Μέχρι και την Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως, την οποία μετέφρασε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (!!).. Αλλά οι μόνοι που τον γνωρίζουν ίσως είναι ελάχιστοι!.. Πάλι καλά που η Βουλή των Ελλήνων επισήμανε το έργο του και το παρέδωσε στο αναγνωστικό κοινό!.. Και ποιος είναι αυτός ο φιλέλληνας; Ο Γεώργιος Φίνλεϊ ή Τζορτζ Φίνλεϋ (George Finlay)!..
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/4078/

ΑΥΤΑ, ΠΟΥ ΛΕΤΕ...

Καμία αντίρρηση!.. Ένα από τα πιο όμορφα και λαμπερά πρόσωπα της Ελληνικής Τηλεόρασης είναι η Αννίτα Πάνια!
Έχετε δει, όμως, και την δική μας ιστοσελίδα;
Διαβάστε, σας λέω!.. www.sakketosaggelos.gr

ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ…

Θέατρο, ηθοποιοί και θεατρίνοι!..

Κάποτε ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός και μύστης του θεάτρου, Δημήτρης Μυράτ, όπως διηγείται ο ίδιος, πήγε στο γήπεδο να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.΄Ηλθε όμως σε προστριβή με έναν αντίπαλο της ομάδας του, ο οποίος, μη δυνάμενος να τον αντιμετωπίσει με επιχειρήματα, για να τον απαξιώσει, του είπε: «Άντε από δω, βρε θεατρίνε!..» Αλήθεια!.. Ποιοι κατάφεραν να μετατρέπουν τις πολυδάπανες θεατρικές παραγωγές σε … μονοήμερες, διήμερες ή το πολύ τριήμερες παραστάσεις; Πού είναι οι πολύχρονες θεατρικές παραγωγές; Τις διαφημίζουν κιόλας από τηλεοράσεως! Σαν τα παλιά μπουλούκια που, λόγω ελλείψεως μέσων επικοινωνίας, έβαζαν έναν τελάλη να διαλαλεί την βραδινή παράσταση με τα δύο έργα στο τάδε χωριό ή στην δείνα πόλη! Να φταίει, άραγε, μόνον η οικονομική κρίση, που αντί θεατρικών παραστάσεων βλέπουμε τους Βίους των Αγίων, συγγνώμη... τον βίο του Ζαμπέτα, του Καζαντζίδη, του Τσιτσάνη και τόσων άλλων, αφού ο θεατρικός λόγος πήγε περίπατο;
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10395/

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!..

Εποχική διαμαρτυρία. Με πετροπόλεμο συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Ο Παλαιστίνιος της φωτογραφίας όμως φρόντισε να 'ντύσει¨την διαμαρτυρία του με μια στολή του Αη-Βασίλη!.. [REUTERS/Mohamad Torokman – Η Καθημερινή]

ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΙ ΕΓΩ!…

Είδα ένα όνειρο κι εγώ, όνειρο μαγεμένο,
πως ήρθαν τα Χριστούγεννα σε μέρος ξωτικό,
ένα τοπίο όμορφο που ήταν χιονισμένο,
και μια καμπάνα ολόχρυση ψηλά προς το θεό!

Ένα σπουργίτι κάθονταν πάνω σ’ ένα κλαδάκι
και κοίταζε μονάχο του αυτή την ομορφιά,
ένα σπιτάκι ολόφωτο σαν να’ταν παιχνιδάκι
και το ποτάμι ήρεμο μέσα στην παγωνιά!

Δεν ήθελα απ’ το όνειρο ποτέ μου να ξυπνήσω
μου άρεσε το έλατο, που ήταν στα λευκά,
ας ήταν, Θεέ μου, μια στιγμή στον κόσμο να μιλήσω
και να του πω δεν χάθηκε η ανθρώπινη καρδιά!...

Καλησπέρα!!!...
Καλό απόγευμα!!!...
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
www.sakketosaggelos.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…

20 Δεκεμβρίου 1944… Επιχειρείται να επιλυθεί πολιτικά η εμφυλιοπολεμική σύρραξη. Ο Πορφυρογένης (Έλληνας δικηγόρος, μαρξιστής, βουλευτής και ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, υπουργός εργασίας στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Γεωργίου Παπανδρέου, αντιστασιακός και υπουργός Δικαιοσύνης της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης) δήλωσε στον στρατηγό Πλαστήρα ότι το ΕΑΜ δέχεται τους όρους του κ. Σκόμπυ. Διαβάζουμε ορισμένα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της ημέρας αυτής:
ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
1-- Εβελτιώθη σοβαρώς η πολιτική κατάστασις εις Αθήνας. Ο Πορφυρογένης εδήλωσεν εις τον στρατηγόν Πλαστήραν ότι το ΕΑΜ δέχεται τους όρους του κ. Σκόμπυ. Ο διακανονισμός ωρισμένων πολιτικών θεμάτων. Εσημειώθη μεγαλειτέρα πρόοδος εις τας εκκαθαριστικάς μάχας εν Αθήναις. Αι υπηρεσίαι της "Ούνρα" δινένειμον γάλα και άλλα τρόφιμα - Χρονικά: Ανδρικώς και τιμίως - Λιοντάρι και ... ποντίκι - Η επίθεσις των Γερμανών εις την Δύσιν διενεργείται δια μεγάλων δυνάμεων. Τα Χριστούγεννα ... θα είναι εις το Παρίσι! (ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ)
2-- -Τα γεγονότα του Κρυονερίου -Οι απόψεις μας: Ο καλός κόσμος -Τα πληρώματα των εδώ αγγλικών φορτηγών απεργήσανε χθες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας -Απάντηση Ελλήνων στους Βρεττανούς -Ο αγώνας της νέας γενηάς -Ο λαός του Αιγίου βοηθάει την αγωνιζόμενη πρωτεύουσα μας -Η γερμανική επίθεση στο δυτικό μέτωπο και ο αφοπλισμός (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΧΑΪΑ)

Εορτάζοντες Άγιοι της 20ής Δεκεμβρίου!

Προεόρτια της εορτής των γενεθλίων του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Ιερομάρτυρος και αποστολικού πατρός Ιγνατίου του Θεοφόρου (1), οσίου Φιλογονίου του από δικολόγου γενομένου πατριάρχου Αντιοχείας (†323). Νεομάρτυρος εκ Θάσου Ιωάννου (†1652).
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10394/