25/12/17 22:08 - Το Ημερολόγιο της Δευτέρας 25 Δεκεμβρίου 2017

 

Το Ημερολόγιο της Δευτέρας 25 Δεκεμβρίου 2017

Ένα Ημερολόγιο γραμμένο δια χειρός ενός ανθρώπου που επί σαράντα ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφεί και σχολιάζει, επισημαίνει και καυτηριάζει όχι μόνο την επικαιρότητα, αλλά και την διαχρονικότητα! Πρόσωπα και πράγματα, που είναι άξια σχολιασμού σε όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι (πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, τηλεοπτικά, κριτικές βιβλίων, πικάντικα θέματα κλπ) περνούν καλοπροαίρετα από την κρησάρα της δικής μας κριτικής σκέψης και άλλα μεν εξ αυτών χαίρουν και απολαμβάνουν εκτίμησης, άλλα δε (για να μιλήσουμε και λίγο χιουμοριστικά) περνούν "δια πυρός και σιδήρου" μέσα από το εργαστήρι της σάτιρας, του αυτοσαρκασμού και του άφθονου και πηγαίου χιούμορ!.. Καλή ανάγνωση!..

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ: Σήμερα γυναίκα θα βγούμε πάλι!.. Στόλισα και το αυτοκίνητο χριστουγεννιάτικα!
ΣΥΖΥΓΟΣ: Έλα καλέ! Πώς έγινε αυτό;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ: Είναι αναμμένα όλα τα κόκκινα λαμπάκια… της βενζίνης, της μπαταρίας, του σέρβις!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ;

Μέσα στο βιβλίο μας «Ο Παγκόμσμος Έλλην» γίνεται εκτενής αναφορά και στις προφητείες των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίες επαληθεύθησαν στην πορεία του χρόνου, όπως για παράδειγμα της Σίβυλλας της Ερυθραίας, πού είχε προφητεύσει την Έλευση του Ιησού Χριστού στη γη, με ειδική ακροστιχίδα και μάλιστα όταν δημοσιεύουμε, σε μετάφραση, και το αποκαλυπτικό περιεχόμενό της, για να διαπιστώσει έντρομος και περιδεής ο καλόπιστος αναγνώστης τις φοβερές αποκαλύψεις της Ελληνίδος προφήτιδος για το τέλος του κόσμου, πολύ πριν γραφτεί η Αποκάλυψις του Ιωάννου;
Κακά τα ψέματα!.. Ο Χριστιανικός Ελληνισμός, πού τόσο πολύ πολεμούν οι κάθε λογής … φακίρηδες και γραφικοί τύποι, πού μας παρουσιάζονται κατά καιρούς στην τηλεόραση, δεν μπορεί να εξαφανιστεί από προσώπου γης, όσο κι αν ορισμένοι το επιθυμούν, αφού η δύναμις της Πίστεως των Ελλήνων είναι πολύ μεγαλύτερη από τα «κόλπα» του κάθε λογής αμφισβητία!..
Χρόνια Πολλά!!!

[Στη φωτογραφία Η συνεχώς ανερχόμενη Ελληνίδα παρουσιάστρια και δασκάλα χορού, Γωγώ Γαρυφάλλου]

Εκείνα τα Χριστούγεννα…

Μια μικρή κατάθεση ψυχής ενός ανθρώπου που όταν ήταν μικρό παιδί βίωσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία μέσα στο πυκνό χιόνι που έπεφτε χριστουγεννιάτικα στα Καλάβρυτα κι ενώ ο οδοντωτός αγκομαχούσε πάνω στις ράγες του λέγοντας το δικό του τραγούδι περνώντας μέσα από γαλαρίες, κάτι σαν μελωδία των βράχων!...
Περισσότερα διαβάστε εδώ:https://www.sakketosaggelos.gr/Article/1841/

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΛΑΝΤΑ!...
www.sakketosaggelos.gr

Περί της εν Σπηλαίω Παρθένου Μαρίας!

Ὀχι μόνον τα πασχαλινά και τα πατριαρχικά αυγά, αλλά και το χριστουγεννιάτικο δένδρο ήσαν αλιευμένα στοιχεία εκ των Ελευσινίων Μυστηρίων. Η διαφορά είναι ότι τότε είχαμε ωά ( τα αυγά που βρήκαμε ήδη και εις την Κοσμογονίαν), ενώ σήμερον τα ωά τα βάφομεν κόκκινα για το Πάσχα ή χρυσά για το Πατριαρχείον τότε το δέντρο των Ελευσίνιων Μυστηρίων το εστολίζαμε με εικόνες που ενεφάνιζαν μυθολογικά πρόσωπα, ενώ σήμερον το χριστουγεννιάτικο δένδρο το στολίζομεν με εικόνες από την Αγίαν Οικογένειαν.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10414/

Τι ήταν –άραγε- το Άστρο της Βηθλεέμ;

Διαβάστε τι είχαμε γράψει εδώ και πολλά χρόνια σε μια εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα, όπου επιχειρούσαμε να αποδείξουμε ότι το φαινόμενο του αστέρος της Βηθλεέμ είναι ανερμήνευτο από επιστημονική άποψη και τούτο διότι οι επιστήμονες εκ των πραγμάτων αδυνατούν να ερμηνεύσουν φαινόμενα, όπως του περιφήμου «άστρου»!
Περισσότερα διαβάστε εδώ:https://www.sakketosaggelos.gr/Article/1838/

ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ!..

Σαν τριαντάφυλλο μέσα στο χιόνι,
που ζει κι αισθάνεται όλο χαρά,
βοριάς δεν το’βλαψε, δεν το παγώνει
κι ας μην ακούγεται φωνή σιμά!..

Ήρθαν Χριστούγεννα κι όλοι γιορτάζουν,
το χιόνι σκέπασε τη λαγκαδιά,
πουλιά πετούμενα δεν το τρομάζουν
και βγάζει πάντοτε άνθη πολλά!

Αγέρας φύσηξε κι αυτό μονάχο,
βλέπει τον κόσμο του μες το χιονιά,
«Καλά Χριστούγγεννα!», λέω για νάχω
λίγο απόθεμα απ’ τη χαρά!...

Καλά Χριστούγεννα, Φίλες και Φίλοι!..
Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους!...
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
www.sakketosaggelos.gr

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ..

Σαν σήμερα, 25 Δεκεμβρίου 1944, στην Ελλάδα συνεχίζεται ο ματωμένος Δεκέμβρης, ενώ οι Έλληνες κάνουν τα πιο βασανισμένα Χριστούγεννα της ζωής τους.
Στον διεθνή χώρο, σαν σήμερα, το 1989 ο Ρουμάνος δικτάτορας Tσαουσέσκου και η γυναίκα του δολοφονήθηκαν από εκτελεστικό απόσπασμα μετά από συνοπτική δίκη, αφού είχαν συλληφθεί κοντά στο Tαργκοβίστε.

Εορτάζοντες Άγιοι της 25ης Δεκεμβρίου!..

Η κατά σάρκα Γέννησις τον Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Προσκύνηση των Μάγων. Η μνήμη των ποιμένων, που είδαν τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό!

Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10413/