30/12/17 23:58 - Το Ημερολόγιο του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου 2017

 

Το Ημερολόγιο του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου 2017

Ένα Ημερολόγιο γραμμένο δια χειρός ενός ανθρώπου που επί σαράντα ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφεί και σχολιάζει, επισημαίνει και καυτηριάζει όχι μόνο την επικαιρότητα, αλλά και την διαχρονικότητα! Πρόσωπα και πράγματα, που είναι άξια σχολιασμού σε όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι (πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, τηλεοπτικά, κριτικές βιβλίων, πικάντικα θέματα κλπ) περνούν καλοπροαίρετα από την κρησάρα της δικής μας κριτικής σκέψης και άλλα μεν εξ αυτών χαίρουν και απολαμβάνουν εκτίμησης, άλλα δε (για να μιλήσουμε και λίγο χιουμοριστικά) περνούν "δια πυρός και σιδήρου" μέσα από το εργαστήρι της σάτιρας, του αυτοσαρκασμού και του άφθονου και πηγαίου χιούμορ!.. Καλή ανάγνωση!..

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!..

ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Κώστα, πρόσεχε! Είδες τι έγραφε μια πινακίδα στην Ισπανία;
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ:
Την είδα: «Οδηγοί, αν οδηγείτε σωστά θα δείτε όλα τα αξιοθέατα. Αν δεν οδηγείτε σωστά, το μόνο που θα δείτε είναι το … νοσοκομείο» (!!)

Επίγραμμα

Εδώ στην έρημη πηγή
που ίσκιος επλανήθη
μιάς ομορφιάς ανέγγιχτης,
στα κρουσταλένια βύθη,

για τις νυφούλες του νερού
και στης ιτιάς τον κλώνο
στεφάνι αγριολούλουδα
κρεμώ κι αφιερώνω.

Παρακαλώ τις καλαμιές
με τους αυλούς θλιμένα
να κελαδούν τ᾿ αμίλητα
λογάκια τα σβησμένα.

Και τη πηγή στο κοίλωμα
του βράχου, κεί στην άκρια
να χύνει σα σε λήκυθο
τα μουσικά της δάκρυα.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ

Δηλαδή είχαμε και άλλη περιγραφή της μορφής του Ιησού Χριστού;

Όπως αποδεικνύεται και από άλλα ιστορικά κείμενα υπάρχει περιγραφή του Ιησού Χριστού και από τον Έλπιο τον Ρωμαίο στο κείμενό του «Περί του δεσποτικού χαρακτήρος του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού» του 10ου αιώνα. Διαβάστε το κείμενο, που ακολουθεί, αφού ένα προς ένα τα ιστορικά κείμενα, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν το γεγονός της ιστορικότητας του Ιησού Χριστού!
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/1318/

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΡΗΣΕΙΣ..

(Για να διαπιστώνουμε την διαχρονική συνέχεια της ελληνικής γλώσσας!...)

ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ!!

Ένας γνωστός πανεπιστημιακός δάσκαλος, πρώην πρύτανις του Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωστός κι από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, άρχισε την συνέντευξή του λέγοντας πώς το σημαντικό στη ζωή σου είναι «να μην περνάς απαρατήρητος» (!!)
Σοβαρολογείτε, κύριε καθηγητά; Και σας είχα σε υπόληψη!.. Τότε, μ’ αυτή τη λογική, θα πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς οι πάσης φύσεως εγκληματίες, παιδόφιλοι και παιδεραστές, οι οποίοι «δεν περνούν απαρατήρητοι», αφού όπου κι αν πάνε τους «ζουμάρει» και μία κάμερα!
Κύριε Καθηγητά, μάθετε ότι στη ζωή υπάρχουν άνθρωποι που περνούν απαρατήρητοι κι όμως είναι πολύ σημαντικοί. Ίσως πιο σημαντικοί και από σας!
Το έλεγε ο Βίσμαρκ: «Καθηγηταί τρεις και εχάθη η πατρίς»!!

Άκουσέ με, Χριστέ μου!..

Δεν ξέρω τι θα κάνω από δω και πέρα. Ήδη βαδίζω στο 68ο έτος της ταλανισμένης ζωής μου!.. Σου ζητώ όμως μία και μοναδική χάρη: Μην επιτρέψεις άλλο την αδικία, την αχαριστία και την αγνωμοσύνη των άλλων!.. Αν η ζωή η δική μου ήταν γιομάτη βάσανα, στενοχώριες και θλίψεις, μην επιτρέψεις να τα δοκιμάσουν οι άλλοι άνθρωποι! Θέλω αύριο, που θ’ αποχαιρετήσω τον παλιό χρόνο, να μου στείλεις ένα μήνυμα ότι οι άνθρωποι θα αποχαιρετήσουν το κακό και στο τέλος θα βασιλέψει η καλοσύνη, η ανθρωπιά και η αγάπη.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10430/

ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΕΛΛΗΝΑ!..

Μ’ έκλεισε μέσα ο χιονιάς και κάθισα στο τζάκι,
πίνοντας τσίπουρο γλυκό, καθώς το θέλει η μέρα,
στους φίλους της σελίδας μου να στείλω την αγάπη
κι από ένα μέρος μακρινό να πω την καλησπέρα!

Πολλές φορές ο άνθρωπος αισθάνεται μονάχος,
κι ας ζει μες την πολύβουη κι απόκοσμη Αθήνα,
είναι τα βάσανα πολλά μα στέκει εκεί σαν βράχος
σαν βλέπει άλλους γύρω του να τους θερίζει η πείνα!

Κάνε κουράγιο, Έλληνα, και μη το βάζεις κάτω,
θα έρθει η μέρα σύντομα, που πάλι θα χαρείς,
εμείς που είχαμε άδειο στην Κατοχή το πιάτο
δεν θα αφήσουμε ποτέ για να χαθεί η Πατρίς!

Καλησπέρα!!!...
Καλή Πρωτοχρονιά!...
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ..

30 Δεκεμβρίου 1944… Ενώ μαίνεται ο εμφύλιος στο εσωτερικό της Χώρας, οι εφημερίδες γράφουν ότι «Η απόφασις δια την αντιβασιλείαν έσχε βαθείαν απήχησιν παρά τω λαώ και θα διευκολύνη την αποκατάστασιν ομαλότητος. Κατά την γενικώς επικρατούσαν εντύπωσιν το παν εξαρτάται εκ του θεσμού τούτου». Παρά ταύτα: «Μεγάλη επίθεσις εξαπελύθη χθες υπό των βρετανικών και ελληνικών δυνάμεων κατά του ΕΛΑΣ εις τας Αθήνας». Ας διαβάσουμε ορισμένα πρωτοσέλιδα της ημέρας εκείνης:
ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
1- Ουδεμία πρόοδος εις την πολιτικήν εξέλιξιν της χώρας. Η απόφασις δια την αντιβασιλείαν έσχε βαθείαν απήχησιν παρά τω λαώ και θα διευκολύνη την αποκατάστασιν ομαλότητος. Κατά την γενικώς επικρατούσαν εντύπωσιν το παν εξαρτάται εκ του θεσμού τούτου - Χρονικά: Εάν εγνώριζον... - Μεγάλη επίθεσις εξαπελύθη χθες υπό των βρετανικών και ελληνικών δυνάμεων κατά του ΕΛΑΣ εις τας Αθήνας. Ραγδαία εκκαθάρισις εσημειώθη μέχρι της νυκτός εις πολλά σημεία της πρωτευούσης - Θα υπογραφή σήμερον συλλογική σύμβασις δια την αύξησιν των μισθών των εργατών και των υπαλλήλων. Απεφασίσθη η χορήγησις και 13ου μισθού κατά τας εορτάς - Η χειρονομία των ανδρών του τάγματος "Κάμερον" υπέρ των ενταύθα Ηλείων - Η Ουγγαρία εξεδήλωσε την πρόθεσιν να συνάψη ανακωχήν μετά των σοβιέτ - Η εκκαθάρισις των δοσιλόγων εις Γαλλίαν - Η αναδιοργάνωσις των σχολείων εις την Ιταλίαν - Επεκυρώθη η συνθήκη Γαλλίας και Σοβιετικής Ρωσσίας (ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ)-
-Το χαρτί της ατιμίας -Όλη τη μέρα χθες διεξάγονταν άγριες μάχες στην Αθήνα. Ο Βρετανός στρατηγός Σκόμπι χρησιμοποιεί τώρα και αλεξιπτωτιστές! Οι επιθέσεις αποκρούονται με μεγάλες απώλειες και από τα δύο μέρη -Οι απόψεις μας: Οι δηλώσεις του κ. Καφαντάρη -Αποφασίστηκε η αύξηση των ημερομισθίων κατά 100% -Ριζικά μέτρα για την εξυγίανση του κρατικού μηχανισμού της Γαλλίας, αναγνωρίστηκε η Πολωνική Π.Ε.Ε.Α. -Ο στρατηγός Μακρυγιάννης προς τον Βαυαρό Έϋδεκ -Δυτικό μέτωπο, ο πρώτος γύρος της μάχης κατέληξε σε αδιέξοδο-(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΧΑΪΑ)

Εορτάζοντες Άγιοι της 30ής Δεκεμβρίου!

Οσιομάρτυρος Ανυσίας της εν Θεσσαλονίκη (1).Μαρτύρων Φιλεταίρου (1) (†351) Λέοντος του αρχιμανδρίτου, Γεδεών «Καρακαλλινού» του νέου, του εν Τυρνάβω (†1812), Θεοδώρας της από Καισαρίδος. Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10429/