Κατηγορίες

Η αλήθεια για το Σκοπιανό ζήτημα!.

 

Η αλήθεια για το Σκοπιανό ζήτημα!..

Διαβάστε ένα περισπούδαστο άρθρο για το λεγόμενο «Σκοπιανό ζήτημα» και οι υπαίτιοι οι οποίοι το δημιούργησαν εντελώς ανιστόρητα εκείνη την εποχή! Ένα πρωτοσέλιδο κείμενο, που δημοσιεύθηκε ως κύριο σχόλιο της εφημερίδας «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα, με τίτλο: «Ο θάνατος ενός μύθου», το οποίο αναλύει τις απαρχές γεννήσεως και δημιουργίας ενός προβλήματος, που εδώ και χρόνια ταλανίζει τη Χώρα μας, όπως είναι το Σκοπιανό ζήτημα!..

ΣΤΗΝ επικαιρότητα και πάλι το Σκοπιανό. Ένα θέμα το οποίο η ταπεινότητά μας το έθετε εδώ και χρόνια από τηλεοράσεως, παρά το γεγονός ότι τον καιρό εκείνο ορισμένοι άνθρωποι μας χαρακτήριζαν τουλάχιστον γραφικούς. Είναι οι ίδιοι, που σήμερα μας λέγουν ότι έπρεπε το θέμα να έχει τεθεί εδώ και χρόνια «πριν προχωρήσει το κακό»!

Εν πάση περιπτώσει, σε πνεύμα καταλλαγής και αμβλύνσεως των όποιων αντιθέσεων μεταξύ των Ελλήνων πολιτών (προέχει η ενότητα του Έθνους), καταχωρούμε ένα πρωτοσέλιδο κείμενο, που δημοσιεύθηκε ως κύριο σχόλιο, στην εφημερίδα «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα, με τίτλο: «Ο θάνατος ενός μύθου» (Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 1948), το οποίο αναλύει με λεπτομέρεια και ιστορική ακρίβεια τις απαρχές γεννήσεως και δημιουργίας ενός προβλήματος, που εδώ και χρόνια ταλανίζει τη Χώρα μας, όπως είναι το Σκοπιανό ζήτημα. Διαβάζουμε, λοιπόν:

 

Αναρτήθηκε: 10/01/18 18:06

 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών