11/01/18 20:43 - Το τέλος μιας εποχής!..

   

Το τέλος μιας εποχής!..

Υπάρχει μια παροιμία, που λέει: "Εκεί που μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια". Αν εξαιρέσουμε τους μεροκαματιάρηδες εργαζόμενους στο MEGA, που δεν φταίνε σε τίποτα, όπως γράφει ένας εκδότης, «το MEGA και η διαπλοκή είχαν γίνει καθεστώς μέχρι που η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία. Απτόητοι οι βαρόνοι της διαπλοκής έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί στηρίζοντας με όλες τους τις δυνάμεις την τρόικα και τους ξένους τοκογλύφους. Ξεπέρασαν ακόμα και τους δωσίλογους της κατοχής και με τη ντουντούκα της διαπλοκής τρομοκρατούσαν τους Έλληνες πολίτες»!..

ΟΛΑ τα πράγματα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Έτσι και το MEGA. Σήμερα, όπως έχουν δείξει τα πράγματα, ρίχνει την αυλαία του, αφού οι μεγαλομέτοχοι και ιθύνοντες του σταθμού δεν θέλησαν να καταθέσουν τα χαρτιά για την αδειοδότηση του σταθμού, τουλάχιστον όπως προέβλεπε ο νόμος.
Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, εκπρόσωπος της Τηλέτυπος Α.Ε. με διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην μητρική εταιρεία του καναλιού και τις πιστώτριες τράπεζες ενημέρωσε τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου πως οι μέτοχοι ενημέρωσαν εγγράφως τις τράπεζες ότι δεν θα προχωρήσουν σε εξυγίανση της εταιρείας (με υπαγωγή στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα) και δεν θα συμμετάσχουν στον αδειοδοτικό διαγωνισμό.
Φυσικά και δεν φταίνε σε τίποτα οι εργαζόμενοι. Οι άδολοι εργαζόμενοι. Διότι υπήρξαν ορισμένοι μεγαλο-δημοσιογράφοι του σταθμού οι οποίοι, ως φερέφωνα των μεγαλοϊδιοκτητών τους, επέφεραν το μεγαλύτερο πλήγμα στην ελληνική κοινωνία, με όλα όσα έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ο Γιώργος Κουρής, σε σημερινό του άρθρο, μεταξύ άλλων, γράφει τα εξής:

«…Με όχημα το MEGA οι βαρόνοι της διαπλοκής έθεσαν σε ομηρία ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και ασκούσαν στην ουσία οι ίδιοι τη διακυβέρνηση της χώρας.
Κατάφεραν για δεκαετίες να μονοπωλήσουν τα δημόσια έργα τα οποία μάλιστα έπαιρναν σε τιμές πολλαπλάσιες του πραγματικού κόστους, τις προμήθειες του δημοσίου, τα εξοπλιστικά και κυρίως τα τραπεζικά δάνεια.
Με το κανάλι της διαπλοκής και τα υπόλοιπα παράπλευρα συγκροτήματα, που είχαν στήσει οι αρχιερείς της διαπλοκής και της διαφθοράς, λήστεψαν στην κυριολεξία το δημόσιο χρήμα και τις τραπεζικές καταθέσεις, με τα θαλασσοδάνεια μετέτρεψαν σε υπαλλήλους τους, τους πολιτικούς, είχαν καταφέρει να χειραγωγούν σε απόλυτο βαθμό τα δύο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία και τσάκιζαν κάθε ανεξάρτητη προσπάθεια στο χώρο του Τύπου και της τηλεόρασης.
Το MEGA και η διαπλοκή είχαν γίνει καθεστώς μέχρι που η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία. Απτόητοι οι βαρόνοι της διαπλοκής έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί στηρίζοντας με όλες τους τις δυνάμεις την τρόικα και τους ξένους τοκογλύφους.
Ξεπέρασαν ακόμα και τους δωσίλογους της κατοχής και με τη ντουντούκα της διαπλοκής τρομοκρατούσαν τους Έλληνες πολίτες…»

Από πλευράς μας, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ευχή μας όλοι οι εργαζόμενοι να δικαιωθούν κάποτε. Το ποτάμι, όμως, δεν γυρίζει πίσω. Όλα τα πράγματα έχουν μία αρχή και ένα τέλος. Και το MEGA, δυστυχώς, σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής!

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018