30/03/18 23:25 - Τα Θέματα της Ημέρας!.. 30 Μαρτίου 2018

  Τα Θέματα της Ημέρας!.. 30 Μαρτίου 2018

Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2018!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση!..

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ!..

Κάποτε –λέει το ανέκδοτο- η Αλίκη Βουγιουκλάκη, όταν γύριζε μια τουρκική ταινία, γνώρισε τον Ερντογάν και αποφάσισαν να δουν από κοινού ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης. Φωνάζει, λοιπόν, η Αλίκη ένα ταξί:
--Καλέ, πόσα θέλετε για να με πάτε στο κοντινότερο στρατόπεδο;
-- Περίπου 70 - 80 ευρώ.
-- Και πόσα θέλετε για να πάτε εμένα και τον Ερντογάν μαζί;
-- Το ίδιο, κυρία, περίπου 70 - 80 ευρώ.
Γυρίζει τότε η Αλίκη και λέει στον Ερντογάν:
-- Είδες που στο έλεγα, Νταγίπ; Φράγκο δεν αξίζεις!!

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ…

"Η πληθώρα των αληθειών και των συγγραμμάτων κατάντησε τόση, ώστε πολύ γρήγορα θα καταφύγουμε στα αποσπάσματα", έλεγε ο Βολταίρος.
Σήμερα, ασφαλώς, υπάρχει το διαδίκτυο που όχι μόνον δεν σου επιτρέπουν να γράψεις πολλά, αλλά σε περιορίζουν κιόλας σε 140 χαρακτήρες (!!)

Ανακαλύφτηκε ναός του Ιησού με ελληνική επιγραφή;

Η ανακάλυψη του αρχαιότερου χριστιανικού ναού στους Αγίους Τόπους με την ελληνική επιγραφή ΙΧΘΥΣ, η οποία «πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων» και δεν εδόθη η δέουσα προσοχή σε ένα συγκλονιστικό στοιχείο, που κάνει υπερήφανους τους Έλληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς!..
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10498/

Το Άγνωστο Λεξιλόγιο του Παπουλάκου!...

Ποιες λέξεις χρησιμοποιούσε ο άγιος της Πελοποννήσου οι οποίες στη σημερινή γενιά φαίνονται άγνωστες, ενώ τον καιρό εκείνο ήταν στην καθημερινή χρήση από ανθρώπους θυμόσοφους και βαθιά θρησκευόμενους, όπως οι Μωραΐτες, που είχαν τον δικό τους επικοινωνιακό δίαυλο με τον προφήτη του Μοριά!..
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/1662

Τι μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Αρχηγείο του Στόλου;

Οφείλω να επισημάνω ότι η υπεράσπιση αυτή, εκ μέρους του Πολεμικού μας Ναυτικού, καταξιώνεται ακόμη περισσότερο εκ του ότι και τα θαλάσσια σύνορα της Χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζονται σαφώς, και δίχως ίχνος δυνατότητας αμφισβήτησης, από το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10497/

ΝΕΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αμερικανού πρέσβη κ. Τζέφρι Πάϊατ, κρίσιμο θα είναι το επόμενο δίμηνο τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις ΗΠΑ, καθώς η επανεκλογή του Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν αναμένεται να φέρει αναταράξεις στις δύο χώρες.

«Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη», δηλώνει στο Vice ο Τζέφρι Πάιατ, αμέσως μετά τον τερματισμό του 41ου ποδηλατικού γύρου που ξεκίνησε από την Πάτρα και κατέληξε στα Καλάβρυτα.

ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ…

Σήμερα λέω να ξαναρθώ σε τούτο το εκκλησάκι
να κάνω μία προσευχή, ν’ ανάψω ένα κεράκι,
να αγναντέψω μόνος μου τους άγιους ψηλά
και να τους πω πως χάθηκε στον κόσμο η ανθρωπιά.

Με πόνο θέλω να τους πω, υπάρχει υποκρισία,
παντού θεριεύει ο εγωϊσμός και όλη η αμαρτία,
οι άνθρωποι χαλάσανε και άγιοι δεν είναι
κι αν κάνουν μία προσευχή είναι για θεαθήναι!

Παρακαλώ σας, άγιοι, θέλουμε την πρεσβεία,
μιλήσετε αν θέλετε για μας στην Παναγία,
εμείς άλλο δεν έχουμε μονάχα μια καρδιά
κι ας πλημμυρίσει τη ζωή η αγάπη, η ανθρωπιά!..

Καλησπέρα!!!
Καλό απόγευμα!!!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
www.sakketosaggelos.gr

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1841 - Ιδρύεται στην Αθήνα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

1863 - Ο Δανός πρίγκιπας Γουλιέλμος γίνεται βασιλιάς της Ελλάδας ως Γεώργιος Α'.

1961 - Μονογράφεται η συμφωνία σύνδεσης της Ελλάδας με την Ε.Ο.Κ. Η Ελλάδα υπήρξε το πρώτο συνδεδεμένο κράτος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Αποτέλεσε στρατηγική επιλογή και βασική επιδίωξη των ελληνικών κυβερνήσεων υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κατά την περίοδο 1955-1961. Από αρκετούς θεωρείται σήμερα πως η τελική προσχώρηση της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες το 1979-1981 αποτέλεσε την υλοποίηση της από το 1961 απόφασης για τη συνεργασία με την ΕΟΚ [1], η οποία ανεστάλη από τη δικτατορία των συνταγματαρχών.

1963 - "Όργανο του Κ.Κ.Ε." χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τον Σύνδεσμο Νέων Για Τον Πυρηνικό Αφοπλισμό Και Την Ειρήνη Μπέρτραντ Ράσελ και προειδοποιεί τους "καλοπροαίρετους πολίτες" να μην συμμετάσχουν στην "μαραθώνιο πορεία για την ειρήνη" που οργανώνει ο σύνδεσμος για τις 21 Απριλίου. Την ίδια ημέρα, διαψεύδει κατηγορηματικά την φήμη περί πρόθεσής της να μετατρέψει το ξενοδοχείο Μον Παρνές σε καζίνο.

1965 - Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απαγορεύει στον ιεροκήρυκα, αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Καντιώτη να κηρύσσει, καθώς, όπως αποκαλύπτεται από έκθεση της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών, "δεν περιορίζεται εις το θεολογικόν κήρυγμα αλλά δια των ομιλιών του καταφέρεται υβριστικώς κατά της ιεραρχίας". Ένα μήνα αργότερα, η απόφαση θα ανακληθεί με παρέμβαση του αρχιεπισκόπου λόγω των εντονότατων αντιδράσεων των χριστιανικών σωματείων.

[Στην εικόνα: Χάρτης της ΕΟΚ]

Οι Άγιοι της Ημέρας!..

30 Μαρτίου: Ζαχαρίου του νέου (1), ιερομάρτυρος επισκόπου Κορίνθου (†1684). Οσίων Ιωάννου του της «Κλίμακος» (2) (†615), Ιωάννου πατριάρχου Ιεροσολύμων. Ευβούλης, μητρός αγίου Παντελεήμονος.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10496/