15/04/18 21:48 - Τα Θέματα της Ημέρας 15 Απριλίου 2018

 Τα Θέματα της Ημέρας 15 Απριλίου 2018

Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2018!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση!..

ΒΡΑΔΙΝΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ…

Μην εντυπωσιάζεσαι μονάχα από την εξωτερική ομορφιά ενός ανθρώπου. Και μια ωραία γλάστρα αν την αδειάσεις το πιο πιθανό είναι να βρεις σκουλήκια!...

Η απάντηση της Ελλάδας!.. (15)

Συγκλονιστικά στοιχεία μέσα από το έργο του αείμνηστου ακαδημαϊκού Διονυσίου Α. Κόκκινου: «Η Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος»!.. Διαβάστε σήμερα το κεφάλαιο: «Η κατάληψις της Χώρας» ( "... Μη αποθαρρήσετε, Έλληνες, ουδέ κατά την οδυνηράν αυτήν στιγμήν της ιστορίας μας. Θα είμαι πάντοτε μεταξύ υμών. Το δίκαιον του αγώνος μας και ο Θεός να βοηθήσουν, όπως επιτύχωμεν δι’ όλων των μέσων την τελικήν νίκην, παρά τας δοκιμασίας, τας θλίψεις, τους κινδύνους, τους οποίους από κοινού εδοκιμάσαμεν και θα δοκιμάσωμεν εν τω μεταξύ. Μείνατε πιστοί εις την ιδέαν μιας ηνωμένης, αδιαιρέτου, ελευθέρας πατρίδος...")
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/2508/

ΚΟΥΪΖ

Μπορεί κάποιος φίλος ή φίλη να μας αναφέρει μερικούς σκληρούς χαρακτηρισμούς που διατυπώθηκαν από επίσημα χείλη για τον Πρόεδρο της Τουρκίας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η γειτονική Τουρκία οδεύει, αργά αλλά σταθερά, σε μια αυτοκαταστροφική πορεία υπό τον ασφυκτικό έλεγχο ενός νεόπλουτου, μεγαλομανή και αυταρχικού ανθρώπου ο οποίος ζει μέσα στην χλιδή των παλατιών και των νέο-οθωμανικών του φαντασιώσεων. Οι ακραίοι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί για τους περισσότερους ηγέτες Δύσης και Ανατολής στοχεύουν στην «αντιστάθμιση» των χαρακτηρισμών που αφορούν τον ίδιο: «Απατεώνας δικτάτορας» (Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, Αρχηγός Τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, 16/1/2016), «Φασίστας δικτάτορας» (Μπουλέντ Τεζκάν, εκπρόσωπος Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος –CHP, 30/10/2017), «Φρικτός ψυχασθενής» (Ενές Καντέρ, Τούρκος μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ, 26/2/2018), «Χασάπης» (Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρωθυπουργός Ισραήλ, 2/4/2018), «Λήσταρχος» (πρωθυπουργός Κοσσόβου Ραμούς Χαραντινάι, 6/4/2018), «Τρελός» (Πάνος Καμένος, Έλληνας ΥΠΕΘΑ, 2/4/2018).
[ΠΗΓΗ:Λεωνίδας Κουμάκης: Η Τουρκική Yστερία]

Ο Φοίβος Πιομπίνος και η προσφορά του στην ελληνική εικονογραφία!

Λατρεύουμε δηλαδή το σώμα, την κτίση και την ύλη; «Μη γένοιτο», αναφωνεί ο Αγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός, «ου προσκυνώ την ύλη, προσκυνώ δε τον της ύλης δημιουργόν, τον ύλη δι' εμέ γενόμενον, και εν ύλη κατοικήσαι καταδεξάμενον και δι' ύλης την σωτηρία μου εργασάμενον και σέβων ου παύσομαι την ύλην, δι' ης η σωτηρία μου ήργασται» ( Λόγος προς τούς διαβάλλοντας τάς αγίας εικόνας (P.G. 94,1245)
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10555/

ΤΙ ΕΣΤΙ ΓΥΝΗ;

(Γνωμικά και αποφθέγματα διαφόρων φιλοσόφων για την γυναίκα)

-- Μόνο ένα μυστικό μπορεί να κρατήσει μια γυναίκα: το μυστικό της ηλικίας της!

ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από την πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ;

«...Σήμερα οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν και κάτι άλλο ακόμη. Πρέπει να εκπαιδευθούν στην πνευματική επιβίωση. Πρέπει να μάθουν τι να κάνουν εάν χαθούν μέσα σε μια ιδεολογική ζούγκλα. Τους χρειάζεται να μάθουν πώς θα επιζήσουν κάτω από την νέα αυτή απειλή της επιθέσεως κατά του πνεύματος που έφτιαξε ο ίδιος ο άνθρωπος...» (Edward Hunter)
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10554/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΝΘΗ ΠΑΛΙ!..

Αφήστε με να ξεχαστώ μέσα στα άνθη πάλι,
και κάθε σκέψη αρνητική να φύγει απ’ το κεφάλι,
θέλω ν’ ακούω τις μέλισσες στα άνθη να βουίζουν
και τα λουλούδια από χαρά να με δροσοστολίζουν!

Θέλω να ζω στη μοναξιά ετούτη εδώ τη φύση,
που η ψυχή ευφραίνεται και θέλει να δακρύσει,
να ψάλλει ύμνους της χαράς προς τον Δημιουργό μας,
αυτόν που όλοι νιώθουμε ωσάν θεό δικό μας!

Αγάπη, θέλει ο άνθρωπος, αγάπη να δακρύσει,
να γίνει σαν μικρός ανθός και μέσα να σκιρτήσει
το ένστικτο της ανθρωπιάς, αυτό το μεγαλείο,
που έψαλλαν οι Ποιητές για κάθε τι το θείο!...

Καλησπέρα!!!!
Καλό απόγευμα!!!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
www.sakketosaggelos.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1896 - Λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

1941 - Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Γρεβενά και τα Σέρβια.

1950 - Ορκίζεται στην Ελλάδα η κυβέρνηση Νικολάου Πλαστήρα.

1951 - Ελλάδα. Πραγματοποιούνται οι πρώτες μεταπολεμικές δημοτικές εκλογές στις οποίες και έλαβαν μέρος μαζικά οι γυναίκες. Στην Αθήνα δήμαρχος εκλέχθηκε ο Κώστας Κοτζιάς, όπου έλαβε ποσοστό το 51,5% των ψήφων.

1963 - Ανακοινώνεται ότι οι Έλληνες εργάτες στη Γερμανία ανέρχονται σε 80.719, έναντι 276.761 Ιταλών, 94.049 Ισπανών και 18.588 Τούρκοι.

Οι Άγιοι της Ημέρας!..

15 Απριλίου: Κυριακή του Θωμά (1), Κρήσκεντος του εν Μύροις (2) και Παυσολυπίου. Ιερομαρτύρων Λεωνίδου επισκόπου Αθηνών και Θεοδώρου πρεσβυτέρου. Μαρτύρων Αναστασίας και Βασιλίσσης (3).
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10553/