15/05/18 23:33 - Τα Θέματα της Ημέρας 15 Μαΐου 2018

Τα Θέματα της Ημέρας 15 Μαΐου 2018

Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2018!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση! 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!..

Κάποιοι πολεμούν ακόμη και με σφεντόνες για την πατρίδα τους και κάποιοι άλλοι πίνουν "φρέντο" στα καφενεία για την πάρτη τους...

[Εύγε στην κ. Ραχήλ Μακρή που επισήμανε την συγκλονιστική αυτή φωτογραφία η οποία ¨μιλάει¨ από μόνη της!..]

Το θωρηκτό «Αβέρωφ» και μια άγνωστη λεπτομέρεια!..

«Με την δύναμιν του Θεού και τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου και με πεποίθησιν προς την νίκην εναντίον του εχθρού του Γένους». (Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης).. Ήταν τόσο ακάθεκτη, αλλά και τόσο ορμητική η επίθεση του θωρηκτού εναντίον του εχθρικού στόλου, που έσκιζε τα κύματα «σαν τρελό», κάνοντας επιτήδειες αιφνιδιαστικές «μανούβρες» (μια δεξιά – μια αριστερά), με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζονται οι Τούρκοι, που τα είχαν χαμένα εντελώς, τα κανόνια τους να μην μπορούν να βρουν το στόχο τους και το θρυλικό θωρηκτό να καταγάγει περιφανείς νίκες με ελάχιστες απώλειες!
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10662/

Την καλύβα μου την έκαψα, τους ψύλλους δεν τους φοβάμαι...

ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!..

Ένα σταυρό να κάνουμε σε τούτο το ξωκλήσι,
που βρίσκεται πεντάμορφο σ’ αυτήν εδώ τη φύση,
ανάμεσα στα κύματα της θάλασσας, αντάμα,
και όπως το βλέπεις το θωρείς σαν να’ναι ένα θαύμα!

Πολλές φορές ο άνθρωπος στοχάζεται μονάχος
και θέλει να προσευχηθεί, να φύγει ένα άγχος,
είναι πολλά τα βάσανα που νιώθει στη ζωή,
γι’ αυτό και θέλει μια ερημιά να κάνει προσευχή!

Γαλάζια είναι η θάλασσα, κατάλευκη η εκκλησία,
ελληνικά τα χρώματα, που δίνουν άλλη αξία,
σε ένα χώρο υδάτινο να κάνεις το σταυρό
και να αισθάνεσαι ήρεμος που βρίσκεις τον θεό!..

Καλησπέρα!...
Καλό απόγευμα!..
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
www.sakketosaggelos.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

1919 – Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει την Σμύρνη στη Μικρά Ασία.
Πρόκειται για μία από τις αρχαιότερες πόλεις και λιμένες της Μεσογείου, της αρχαίας Ιωνίας. Ιδρύθηκε περί το 3000 π.Χ. και επέζησε μέχρι σήμερα. Στη μακραίωνη ιστορία της έχει αλλάξει δύο θέσεις. Η πρώτη των προϊστορικών χρόνων που αναφέρει ο Στράβων ως «Παλαιά Σμύρνη» και η δεύτερη που έκτισε ο Μέγας Αλέξανδρος και οι επίγονοι αυτού κατά την ελληνιστική περίοδο. Κατοικήθηκε από ελληνικούς πληθυσμούς από την αρχαιότηταμέχρι και την Καταστροφή της Σμύρνης το 1922 και την ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Οι Άγιοι της Ημέρας!..

15 Μαΐου : Παχωμίου του Μεγάλου (1) (†358), Αχιλλίου επισκόπου Λαρίσης (†δ΄αι.), Ανδρέου ερημίτου (†ιδ΄αι.) του εν Καλάνα (Βάλτου). Ησαΐου επισκόπου, Δημητρίου δουκός της Μόσχας, Ησαΐου σπηλαιώτου, των θαυματουργών και Πανηγυρίου του εν Κύπρω.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10661/