11/07/18 17:11 - Tα Θέματα της Ημέρας 11 Ιουλίου 2018

 Tα Θέματα της Ημέρας 11 Ιουλίου 2018

Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2018!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση!

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!..

ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ (Μεθύστακας): Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου φωνάζουν όλοι να σταματήσω το ποτό γιατί κινδυνεύω από κίρρωση ήπατος. Και γιατί δεν φωνάζουν για την … κύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια;

►ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

Όλοι χειροκροτήσαμε την απόφασή των κυβερνώντων να αναγκάσουν σε παραίτηση μία πλούσια υπουργό που παραιτήθηκε επειδή εισέπραττε ... επίδομα ενοικίου!
Ε, λοιπόν, αυτή την κυρία την διόρισαν με παχυλή αμοιβή ως μόνιμη αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι (!!).
Τι έχουν να πουν σήμερα ορισμένοι στην κυβέρνηση. Ότι τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι;
Κρίμα!... Κρίμα και πάλι κρίμα!..

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ;

Ακριβώς σαν σήμερα, στις 11 Ιουλίου 1821 περίπου 100 Κώοι απαγχονίζονται από τους Τούρκους στον «πλάτανο του Ιπποκράτη»;
Στις 24 Ιουνίου 1821, μερικά πλοία της Κω φέρονται να έχουν ενταχθεί στον υδραίικο στόλο. Λέγεται ακόμη ότι 3 κάτοικοι της Κω ναύτες του Κ. Κανάρη (ένας από το Πυλί και δύο από τον Κεφαλά), του υποδεικνύουν την τουρκική ναυαρχίδα στο λιμάνι της Χίου, την οποία και πυρπολούν στις 6 Ιουνίου 1822. Λόγω της εμπορικής σημασίας και της γεωγραφικής θέσης της Κω και της Ρόδου οι Τούρκοι επιτηρούν ασφυκτικά και αποτρέπουν κάθε αξιόλογη επαναστατική δράση στα νησιά αυτά, ενώ τα λιγότερο πλούσια νησιά των Δωδεκανήσων έχουν πιο χαλαρή στρατιωτική επιτήρηση και συμμετέχουν πιο ενεργά στην Επανάσταση. Παρά ταύτα, οι κάτοικοι της Κω ενισχύουν την Επανάσταση όσο μπορούν και οι πιέσεις των Τούρκων φτάνουν μέχρι του σημείου να επιβάλουν ενδυματολογικές αλλαγές στην παραδοσιακή ντόπια φορεσιά (!!).
[ΒΑΣΙΚΗ ΠΗΓΗ: Διονύσιος Κόκκινος, Ελληνική Επανάστασις].

Ανακαλύφθηκε, λοιπόν, η πιο αρχαία ομηρική επιγραφή;

Είναι αλήθεια!..Σε θέση παρακείμενη του ιερού της Ολυμπίας, με κατάλοιπα της Ρωμαϊκής περιόδου, βρέθηκε πήλινη πλάκα με εγχάρακτη επιγραφή. Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της συντήρησής της στο εργαστήριο της ΕΦΑ Ηλείας, διαπιστώθηκε ότι διασώζει 13 στίχους από τη ραψωδία ξ της Οδύσσειας (ομιλία του Οδυσσέα στον Εύμαιο) και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπορεί να χρονολογηθεί στη Ρωμαϊκή περίοδο και πιθανώς πριν από τον 3ο αι. μ.Χ.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10852/►Τα μάθατε τα νέα;  Στην Ελλάδα περισσότεροι είναι οι πολιτικοί αρχηγοί από τους ψηφοφόρους τους!.. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!

ΕΤΣΙ, ΠΟΥ ΛΕΤΕ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!...

Έτσι, που λέτε, φίλοι μου, καλοί κι αγαπημένοι,
που μέσα στο καλόκαιρο κάνετε … ατασθαλίες,
ψάχνω κι εγώ ο έρημος πού είναι οι ευλογημένοι
κι αυτοί γυρίζουν στις ακτές κι όλες τις παραλίες!

Βρε πού είναι ο Τάσος ο καλός, ο Πέτρος ο μεγάλος,
πού βρίσκεται η Έλενα και δυο ξανθιές Μαρίες,
σαν τι να κάνει ο Περικλής που όλο υμνεί το κάλλος,
όλοι την … κοπανήσανε και άντρες και κυρίες!

Πήρα κι εγώ «των ομματιών» κι έφυγα από την πόλη,
και βρήκα ένα υπέροχο βουνό για να σταθώ,
άπλωσα την αρίδα μου με άδειο πορτοφόλι
και κάνω πια τον … τζίτζικα στα πεύκα, στο χωριό!...

Καλησπέρα!!!!!!!!
Καλό απόγευμα!!!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
www.sakketosaggelos.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

►1962 - Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση των έκτακτων μέτρων της περιόδου του εμφυλίου. Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η Ε.Δ.Α. και η Ένωσις Κέντρου το καταψηφίζουν - η τελευταία με τον ισχυρισμό ότι το νομοσχέδιο στρέφεται εναντίον της.
►1968 - Η Κυβέρνηση των Συνταγματαρχών δίνει στη δημοσιότητα το σχέδιο του νέου Συντάγματος.
►1970 - Καταδικάζονται από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών οι Χ. Θεοδωρίδης, Φώφη Λαζάρου, Στ. Χατζηανδρέου, Νίκος Πανώριος και Νίκος Γεωργακόπουλος σε ποινές κάθειρξης από 5 έως 20 χρόνων για συμμετοχή στον παράνομο εργατικό μηχανισμό του Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
►2011 - Κύπρος - Φονική έκρηξη κατασχεθέντων πυρομαχικών , αποθηκευμένων σε εμπορευματοκιβώτια στην ναυτική βάση "Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης" του Κυπριακού Ναυτικού , έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 13 άτομα (4 αξιωματικοί του ναυτικού εκ των οποίων και ο διοικητής Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, τρεις κληρωτοί ναύτες και έξι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ) και να καταστραφεί μεγάλο μέρος του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού του Βασιλικού.

Οι Άγιοι της Ημέρας!..

11 Ιουλίου: Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας (1) (†451). Ισαποστόλου Όλγας, βασιλίσσης της Ρωσίας (†969). Ιερομαρτύρων Αρσενίου πατριάρχου Αλεξανδρείας, «του σφαγέντος» και Κινδέου του πρεσβυτέρου.Μαρτύρων Μαρκιανού και Μαρτυροκλέους. Νεομαρτύρων Νικόδημου εξ Ελβασάν (†1722), Νεκταρίου, του εκ Βρυούλων (†1820).
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/10851/