21/07/18 17:03 - Διερωτήθηκε κανείς πότε γεννηθήκαμε ακριβώς;

 

Διερωτήθηκε κανείς πότε γεννηθήκαμε ακριβώς;

Πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, είχαμε την «κραταιάν πεποίθησιν», ότι η ημερομηνία γεννήσεώς μας είναι αυτή που γράφεται στο πίσω μέρος της αστυνομικής μας ταυτότητας. Μήπως κάναμε όμως κάποιο λάθος; Για διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..

ΕΙΝΑΙ αλήθεια, ότι πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, είχαμε την «κραταιάν πεποίθησιν», ότι η ημερομηνία γεννήσεώς μας είναι αυτή που γράφεται στο πίσω μέρος της αστυνομικής μας ταυτότητας. Πόσο λάθος κάναμε όμως!...

Και τούτο διότι είναι βέβαιο ότι δεν γεννηθήκαμε ακριβώς την ώρα που εξήλθαμε της κοιλίας της μητρός μας, αλλά … εννέα μήνες νωρίτερα, όταν έγινε η σύλληψη.

Από δω και πέρα αρχίζουν τα φιλοσοφικά ερωτήματα.

Γεννηθήκαμε ακριβώς την ημερομηνία της συλλήψεως κατά την συνεύρεση των γονιών μας ή του κάθε ανθρώπου, ή μήπως πρέπει να υπολογίσουμε κι εδώ τον χρόνο που γινόταν η σκέψη για την συνεύρεση; Και πόσο διήρκεσε αυτή η σκέψη; Άγνωστος ο χρόνος!

Αλλά δεν σταματούμε εδώ!

Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζουμε τον χρόνο κατά τον οποίον «γεννήθηκε» η σκέψη για τη συνεύρεση δύο ανθρώπων, προκειμένου να αρχίσουν την δημιουργία της τεκνοποιήσεως.

Ερώτημα: Ο χρόνος δημιουργίας την τεκνοποιήσεως είναι ο συγκεκριμένος χρόνος της σεξουαλικής συνεύρεσης ή μήπως αδυνατούμε να προσδιορίσουμε το χρόνο αυτής της σκέψεως με βάση το σκεπτικό ότι μέσα στο DNA μας κουβαλάμε παραστάσεις εικόνων των γονέων μας, των παππούδων και των γιαγιάδων μας ή των προπάππων και προγιαγιάδων μας, που κάποιοι παρερμηνεύοντας μιλούν για … «προηγούμενη ζωή», ενώ η πραγματική προηγούμενη ζωή είναι η ζωή των κατά γενεά προς γενεά προγόνων μας μέχρι την ώρα που ο Θεός αποφάσισε να δημιουργήσει τον κόσμο;

Νέο ερώτημα, λοιπόν:

--Μήπως η πραγματική ημερομηνία γεννήσεώς μας είναι αυτή που ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο επί της γης;

Λέμε: Μήπως;