27/08/18 17:08 - Τα Θέματα της Ημέρας 27 Αυγούστου 2018

 Τα Θέματα της Ημέρας 27 Αυγούστου 2018

Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2018!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση!..

Οι μουσάτοι πολιτικοί ξυρίζονται και οι ξυρισμένοι βγαίνουν με μούσι! Είδατε τι σημαίνει ... εμπνευσμένοι ηγέτες; Καληνύχτα!

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΣΟΦΩΝ...

ΚΟΥΪΖ

Ποια είναι τα τρία (3) πράγματα που πρέπει να δεις σε έναν τόπο, για να λες ότι τον γνώρισες, όπως έλεγε ο Γεώργιος Σουρής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βλέπε εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Αιγύπτου, Φύλλο: 27/4/1959, Σελίδα: 1

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ!..

Η πανέμορφη Ελληνίδα παρουσιάστρια, Φαίη Σκορδά, ένα βράδυ, επιστρέφοντας στο σπίτι της από μια κοινωνική εκδήλωση, πέρασε έξω από ένα νεκροταφείο. Περπατά με φόβο και κάποια στιγμή, καθώς συναντά έναν άγνωστο άνδρα με άσπρη καπαρντίνα, του λέει:
--Καλέ, κύριε, με συνοδεύετε μέχρι το σπίτι μου διότι φοβάμαι τα φαντάσματα;
--Μη φοβόσαστε, κυρία μου, της λέει αυτός, διότι έτσι φοβόμουν κι εγώ … όταν ήμουν ζωντανός (!!)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ;

Διαβάστε τι γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία» της 19ης Αυγούστου 1961 (σελ.1) για τον Αρχίλοχο και τον Γλαύκο σε σχέση με μια βουστροφηδόν γραφή!
Να σημειωθεί ότι το όνομα Γλαύκος παραπέμπει στο δυνατό φως αλλά και στη θάλασσα, όπως γράφει ο Ησίοδος (Θεογ. 440), αλλά και οι τραγικοί, οι οποίοι καλούν τη θάλασσα γλαυκήν. Δύο μορφές παραδίδονται με το όνομα αυτό και σε σχέση με μια μεταμόρφωση αλλά και με τη θάλασσα. Ο πρώτος Γλαύκος ήταν γιος του Σίσυφου, ιδρυτή της πόλης Εφύρα, της μελλοντικής Κορίνθου. Ο δεύτερος Γλαύκος ήταν γιος του Ανθηδόνα, ιδρυτή της ομώνυμης πόλης στη Βοιωτία, και της Αλκυόνης· ή του Ποσειδώνα και μιας Ναϊάδας. Υπήρξε ψαράς που μεταβλήθηκε σε αθάνατο θεό της θάλασσας, γιατί έφαγε ένα χόρτο!..

Μιλάμε για έκρηξη θρησκευτικής πίστεως;

Φαίνεται πως όχι μόνο η οικονομική κρίση, αλλά και πολλά άλλα κοινωνικά φαινόμενα οδηγούν πλέον τους Έλληνες και τις οικογένειές τους σε μία νέα έκρηξη θρησκευτικής πίστεως, αφού οι εκκλησίες, κατά έναν «ανεξήγητο» τρόπο, σε όλες τις εορτές κατακλύζονται από κόσμο!..
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11008/

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΥΡΟΣΤΑΦΥΛΟ !..

Για σένα μαυροστάφυλο αίνους πολλούς θα ψάλλω,
τώρα που ήρθε η ώρα σου ο τρύγος για να γίνει,
δεν ξέρω τι καλύτερο μπορούσα για να βάλω
από το μπρούσκο το κρασί που «καίει σαν καμίνι»!

Κοχλάζεις μες τα στήθη μας όπως ο μούστος βράζει
και μας χαρίζεις εύγευστο και κόκκινο κρασί,
εμάς τους … βαρελόφρονες κανείς δεν μας πειράζει,
σαν πίνουμε ηδονικά το νέκταρ στη ζωή!

Μη μας παρεξηγήσετε σήμερα όλοι οι φίλοι,
που ψάλλουμε εγκώμια και αίνους στο κρασί,
όταν στο κλήμα κρέμεται το μαύρο το σταφύλι,
το γιοματάρι σκέφτεσαι, που πίνουν οι θνητοί!..

Καλησπέρα!!!...
Καλό απόγευμα!!!...
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

• 1922-Μικρασιατική εκστρατεία: Ο τουρκικός στρατός καταλαμβάνει το υπό ελληνική κατοχή Αφιόν Καραχισάρ στο Διαμέρισμα Αιγαίου.
• 1943 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αεροπορικός βομβαρδισμός από τους Γερμανούς ισοπεδώνει το χωριό Βορίζια στην Κρήτη.
• 1965 - Αποτάσσονται οι συνταγματάρχες Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και Αλέξανδρος Παπατέρπος, καθώς και οι λοχαγοί Θεοφάνης Τόμπρας και Θεοδώρου, για την υπόθεση των υποκλοπών.
• 1968 - Αποφασίζεται τα νερά του Μόρνου να υδροδοτήσουν την Αθήνα, για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης. Το έργο υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 3,5 δισ. δραχμές.
• 1969 - Εγκαινιάζονται από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που ιδρύθηκαν από τον όμιλο των τραπεζών Εμπορικής, Ιονικής-Λαϊκής και Επενδύσεων.
• 1970 - Έρευνα διατάσσει η τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης απέκτησε παρανόμως αρχαιοελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς προερχόμενους από τουρκικό έδαφος και κυρίως κοσμήματα από το "θησαυρό του Κροίσου".

Οι Άγιοι της Ημέρας!..

27 Αυγούστου: Μάρτυρος Ανθούσης της νέας. Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του θαυματουργού (1) .Οσίου Ποιμένος επισκόπου Κορδούης (†450) και Λιβερίου πάπα Ρώμης, του ομολογητού. Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11007/