12/09/18 21:15 - Ώστε τα ονόματα των Ελλήνων αποδεικνύουν την ελληνικότητά τους; (Μέρος 1ον)

 

Ώστε τα ονόματα των Ελλήνων αποδεικνύουν την ελληνικότητά τους;

(Μέρος 1ον)

Μια μεγάλη αποκάλυψη που έκανε σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή ο γνωστός πολιτικός μηχανικός και ερευνητής της ελληνικής γλώσσας κ. Βασίλης Κατσιαδράμης. Μια αποκάλυψη, που δεικνύει το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι οι Έλληνες ήσαν αυτόχθονες, άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη γη που τους γέννησε!

ΣΕ ΜΙΑ τηλεοπτική εκπομπή που είχαμε κάνει με τον γνωστό πολιτικό μηχανικό και ερευνητή της ελληνικής γλώσσας κ. Βασίλη Κατσιαδράμη, έγινε μια αποκάλυψη, που αποδεικνύει το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι οι Έλληνες ήσαν αυτόχθονες, άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη γη που τους γέννησε!

Πώς γεννήθηκε η ιδέα γι’ αυτή την εκπομπή; Απλώς, θελήσαμε να απαντήσουμε σε όλους εκείνους που πίστευαν ότι οι Έλληνες προήλθαν από τον … Σείριο. Κι όχι μόνον!

Επειδή, μερικοί ευφάνταστοι οπαδοί των εξωγήινων, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τον κόσμο, λένε ότι ακόμη και ο περίφημος «Δίσκος της Φαιστού» έγινε από εξωγήινους, ας δούμε τι απάντησε σε όλους αυτούς ο γνωστός ερευνητής του ελληνικού αλφαβήτου και ιδίως της Γραμμικής Α΄ και Β΄ κ Βασίλειος Κατσιαδράμης σε επιστολή, που έστειλε ο ίδιος προς τον γράφοντα:

«Στις 3 Ιουλίου 1908 ο Λουίτζι Περνιέ (Luigi Pernier), Ιταλός αρχαιολόγος, κατά την διάρκεια ανασκαφών στην Φαιστό ανεκάλυψε τον πασίγνωστο Δίσκο της Φαιστού. Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένας άριστα διατηρημένος, ενεπίγραφος Δίσκος, διαμέτρου 165 χιλ και πάχους 20 χιλ περίπου, από ψημένον πηλό με σφραγίσματα και στις δύο όψεις του.
Θεωρείται δε το πρώτο τυπογραφικό κείμενο. Μεγάλος αριθμός εργασιών έχει γραφεί για τον Δίσκο της Φαιστού, από το πώς κατασκευάσθηκε, πώς τον έγραψε ο γραφέας κλπ ενώ εξ ίσου πολλές προσπάθειες έγιναν μέχρι τώρα για την αποκρυπτογράφησι του κειμένου χωρίς να γίνη αποδεκτή καμία από την επιστημονική κοινότητα. Ενδεχομένως μία από αυτές που έχουν έως τώρα προταθεί να είναι η σωστή, αλλά επειδή ο Δίσκος της Φαιστού είναι το μοναδικό κείμενο του είδους δεν μπορεί να ελεγχθή η αξιοπιστία καμίας μέχρις στιγμής αποκρυπτογραφήσεως. Αι αποκρυπτογραφήσεις καλύπτουν γλώσσες από την Ελληνική έως την Ετρουσκική, την Λατινική, την Σημητική κλπ ή και την αναμιξή των. Το δε σύστημα γραφής των σφραγίδων καλύπτει όλα τα απαντώμενα είδη από το Αλφαβητικό, το συλλαβικό, το εικονογραφικό ή και το συλλαβοεικονογραφικό, ο δε Δίσκος για πολλούς επιστήμονες θεωρείται Ελληνικός, αλλά υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι του αποδίδουν ξένη καταγωγή.
Διάφορες ερμηνείες έχουν προταθεί από Πανεπιστημιακούς ή ιδιώτες ερευνητές και καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ανθρωπίνων δραστηριοτήτων όπως Νόμους, Θρησκευτικούς Ύμνους, την κατασκευή αεροστάτου για να δραπετεύση ο Δαίδαλος, την μύησι του Ηρακλέους και τους Άθλους του, αστρονομικές και ζωδιακές αναφορές, ταξίδι στην Αμερική, τις θέσεις των πλανητών του Ηλιακού συστήματος και των αστερισμών του ουρανού, ιστορικά γεγονότα ή αναφορές για την επίσκεψη UFO στην Γη κλπ.
Αφού όμως δεν είναι εύκολο να αποδειχθούν οι διάφορες ερμηνείες, λόγω της μοναδικότητος του Δίσκου, πέρα από το πόσο αντικειμενικά είναι τα στοιχεία, που παραθέτει ο κάθε ερευνητής, εκ του αντιθέτου δεν μπορούν και να απορριφθούν για να μιλήσουμε με μαθηματικούς όρους. Το ερώτημα λοιπόν, που εγείρεται εν προκειμένω και για την κάθε μια αποκρυπτογράφησι, δεν είναι αν είναι σωστή ή όχι, αλλά το πόσο πιθανή είναι .
Αθήνα 13 Οκτωβρίου 2008
Βασίλειος Π. Κατσιάδραμης»

Ώστε τα ονόματα των Ελλήνων αποδεικνύουν την ελληνικότητά τους;

Μια μεγάλη αποκάλυψη που έκανε στην παραπάνω τηλεοπτική εκπομπή ο γνωστός πολιτικός μηχανικός και ερευνητής της ελληνικής γλώσσας κ. Βασίλης Κατσιαδράμης απέδειξε, μέσω της ελληνικής γλώσσας, ότι οι Έλληνες είναι αυτόχθονες και μάλιστα άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη γη που τους γέννησε!
--Και πώς γίνεται αυτό;
--Όπως είναι πανάρχαια η ελληνική γη, έτσι είναι πανάρχαια και η ελληνική γλώσσα διότι βασίζεται πάνω στην ελληνίδα φύση! Αν θέλουμε δηλαδή να δούμε τι είναι η ελληνική γλώσσα θα πρέπει πάνω απ όλα να δούμε τι είναι η ελληνίδα φύση! «Πάντα ταύτα κατά την άποψή μου και κατά την άποψη διαφόρων ερευνητών, διότι οι απόψεις διίστανται», συμπληρώνει ο κ. Κατσιαδράμης.
--Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;
--Η σύγχρονη γλωσσολογία δέχεται ότι η γλώσσα δεν έχει και τόση άμεση σχέση με τη φύση. Πάρτε για παράδειγμα τη λέξη δέντρο. Εδώ απλά συνηθίσαμε να λέμε το δέντρο, δέντρο, ενώ θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, για παράδειγμα, τη λέξη Περσεφόνη και να εννοούμε πάλι τη λέξη δέντρο. Το ίδιο και με τη λέξη ρυάκι. Θα μπορούσαμε να τη λέμε με οποιοδήποτε άσχετο όνομα. Αχιλλέα, για παράδειγμα, ή ένα οποιοδήποτε άλλο όνομα και να καταλαβαίναμε ρυάκι. Αυτό είναι η θέση της σύγχρονης γλωσσολογίας. Αυτό το πράγμα λέγεται αντισυμβατικότης.
Συνεχίζοντας με το έργο «Κρατύλος» του Πλάτωνα, ένα έργο άγνωστο εδώ και χιλιάδες χρόνια με την μαθητιώσα νεολαία, ο κ. Κατσιαδράμη επέμεινε για την συμβατικότητα της ελληνικής γλώσσας,. Η γλώσσα αναλύεται σε λέξεις και οι λέξεις σε φθόγγους. Και οι λέξεις έχουν άμεση σχέση με εκείνο το οποίο υπονοούν.

Το δέντρο, για παράδειγμα, έχει άμεση σχέση με το όνομά του. Το δέλτα, το έψιλον, το νι, το ταυ, το ρω και το όμικρον. Υπάρχει και η άλλη θέση της συμβατικής γλωσσολογίας , η θέση της καθεστηκυίας επιστημονικής τάξεως που λέει ότι αυτή η φυσική οντότητα δέντρο δεν έχει καμία σχέση με την φυσική αυτή οντότητα, το δέντρο. Τυχαία το είπαν δέντρο και σταματάνε εκεί, λέει ο κ. Κατσιαδράμης.
Ας συνεχίσουμε όμως με την συμβατικότητα ή την αντισυμβατικότητα, όπως έχει διεξοδικά αναπτυχθεί στον «Κρατύλο» του Πλάτωνα και μάλιστα μεταξύ Ερμογένη και Κρατύλου.
Εάν οι λέξεις δεν έχουν καμία σχέση με τη φύση, οι ήχοι των λέξεων, δηλαδή, δεν είχαν καμία σχέση με εκείνο το οποίο υπονοούν, θα έπρεπε παίρνοντας διάφορες λέξεις να μη βρίσκαμε μεταξύ τους καμία συνάφεια. Συμβαίνει, όμως, το εξής περίεργο: Όταν πάρουμε διαφορετικές λέξεις, που υπονοούν δηλαδή διαφορετικά πράγματα, αλλά ο ήχος τους να είναι παρεμφερής, τότε βλέπουμε ότι αυτές οι λέξεις έχουν μια πολύ κοινή καταγωγή! Αυτές οι λέξεις δηλαδή, παρότι είναι νοηματικώς διάφορες, εντούτοις ανάγονται σε ορισμένους βασικούς ήχους οι οποίοι είναι ανιχνεύσιμοι! Επιτρέψτε μου να σας πω ένα παράδειγμα:
Ας πάρουμε τη λέξη πλοίο. Το πλοίο ξέρουμε όλοι τι είναι. Το καράβι που πλέει… Ας πάρουμε τις λέξεις πηλός, πλάθω, πλάτος, παλάμη, πλήθος, πουλί κλπ. Οι λέξεις αυτές έχουν ως κοινό σημείο το γράμμα πι και το λάμδα.
Πώς και γιατί οι λέξεις αυτές έχουν κοινά ηχητικά στοιχεία, που δημιουργούν τη γλώσσα και γιατί τα ονόματα των Ελλήνων αποδεικνύουν την ελληνικότητά τους, θα τα διαβάσουμε στο 2ο μέρος του άρθρου μας.