06/10/18 22:59 - Δέκα Χρόνια, 11.000 Άρθρα !!!

Δέκα Χρόνια, 11.000 Άρθρα !!!

Ένα κεράκι ήταν και τίποτε άλλο!.. Ένα κεράκι που φώτιζε για δέκα χρόνια συνεχώς μέσα στο πνευματικό σκότος της εποχής μας, όπως ακριβώς φώτιζαν με τους δαυλούς οι μοναχοί των μοναστηριών μας τους οδοιπόρους και τους στρατοκόπους, που ο δρόμος τους έβγαζε προς τα εκεί κατάκοπους και κουρασμένους!.. Και μιλάμε ασφαλώς για την ιστοσελίδα μας η οποία έκλεισε σήμερα δέκα χρόνια πνευματικής προσφοράς στους καλόπιστους και καλοπροαίρετους αναγνώστες!.. www.sakketosaggelos.gr

ΧΙΛΙΑ συγγνώμη, που σήμερα θα ξεφύγουμε λίγο από τα καθιερωμένα και θα δώσουμε έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα με ένα ειδικό σημερινό αφιέρωμά μας αλλά νομίζω ότι ο καθένας μας, φορτισμένος συγκινησιακά από το θέμα, θαρρώ πως το ίδιο θα έκανε!

6 Οκτωβρίου 2009!.. Ήταν η ημέρα κατά την οποίαν η ιστοσελίδα μας άνοιγε για πρώτη φορά τα πανιά της για το μαγευτικό ταξίδι στον απέραντο ωκεανό του διαδικτύου! Μια μέρα που σηματοδότησε και την δική μας δημοσιογραφική, συγγραφική και –πρωτίστως- ερευνητική πορεία, αφού μέσα στο διαδίκτυο οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες βρήκαν μια σελίδα που ήταν ένα πραγματικό φως μέσα στο πνευματικό σκοτάδι!

Δεν κάναμε θαύματα!.. Και σίγουρα δεν θριαμβολογούμε για τις … «μοναδικές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις» και όλα εκείνα τα ηχηρά παρόμοια που γράφουν ορισμένοι για να προβάλουν εαυτούς. Δώσαμε όμως ένα πολύ ωραίο αγώνα. Με σεβασμό και αξιοπρέπεια που επιβάλλεται να έχει κάθε διαχειριστής ιστοσελίδας στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες που σε τιμούν με την επισκεψιμότητά τους.

Πιστοί στις παραδόσεις της φυλής μας, αλλά και στις υποσχέσεις μας, προσφέραμε στους αναγνώστες πάνω από 11.000 άρθρα εκ των οποίων το 90% φέρουν την δική μας υπογραφή! Κι όλα αυτά έχοντας μια σταθερή πορεία πλεύσης: τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Κι αυτό το είδαν οι αναγνώστες, οι οποίοι διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι» την μεγάλη αυτή πνευματική δωρεά που κάναμε, προσφέροντας αφιλοκερδώς την όποια ταπεινή μας γνώση μέσα από τα άρθρα, τις έρευνες, τις μελέτες κλπ. «Δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε» είχε πει ο Χριστός.

Αν και η ιστοσελίδα μας δεν είναι τηλεφημερίδα, που κατεβάζει συνεχώς ειδήσεις και είναι επόμενο να προκαλεί το ενδιαφέρον των αναγνωστών, αλλά μια προσωπική ιστοσελίδα, εν τούτοις καταφέραμε να έχουμε περίπου πέντε εκατομμύρια (5.000.000) επισκέπτες (!!), πάνω από 40.000 μηνύματα στο τηλεταχυδρομείο και άλλα τόσα στα υπόλοιπα μέσα επικοινωνίας (fax, κινητά ή σταθερά τηλέφωνα, κλπ)!.

Σίγουρα δεν αγγίξαμε στην τελειότητα. Ουδείς τέλειος. Και λάθη κάναμε και αδυναμίες είχαμε. Και ελπίζω να είναι ελάχιστα μπροστά στον όγκο της προσφοράς!.. Εγκαινιάσαμε, όμως, το «νέο ήθος». Χωρίς θρησκοληψίες ή άλλες ακρότητες που έβαζαν τη λογική στο περιθώριο και φορούσαν ακάνθινα στεφάνια στη σκέψη!

Ασφαλώς είχαμε και διαφωνίες. Αλίμονο αν δεν είχαμε. Δια της διαφωνίας πολλές φορές οικοδομήσαμε ή ορθοτομήσαμε τον λόγον της αληθείας. Αλλά προχωρήσαμε. Προχωρήσαμε και προσφέραμε. Προσφέραμε και χαροποιήσαμε όλους εκείνους οι οποίοι στην ιστοσελίδα μας είδαν μία νέα φλόγα που αναπηδούσε διαλύοντας πολλές φορές σκοτάδια αιώνων. Και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε.

Πάντα ταύτα χωρίς να ανοίξουμε ούτε ένα φάκελο, ούτε ένα έγγραφο, ούτε ένα ηχητικό ή οπτικό ντοκουμέντο από αυτά που υπάρχουν στο Ιστορικό και Δημοσιογραφικό μας Αρχείο, παρά μονάχα ό,τι είχαμε αποθηκεύσει στον υπολογιστή μας από το 2002 όταν για πρώτη φορά χειριστήκαμε τα πλήκτρα του ηλεκτρονικού υπολογιστή, αφού μέχρι τότε τα πάντα ήσαν χειρόγραφα! Φανταστείτε τι έχει να γίνει μόλις ανοίξουμε το μεγάλο αυτό αρχείο, που ήδη έχουμε ψηφιοποιήσει και οι αναγνώστες βλέπουν τις πρώτες φωτογραφίες των εκπομπών μας!!!

Αισθάνομαι, λοιπόν, την ανάγκη –και το λέω μέσα από την καρδιά μου- να ευχαριστήσω και να ευγνωμονήσω όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν. Τους τεχνικούς που μας βοήθησαν. Όλους όσους τίμησαν αυτήν την ιστοσελίδα η οποία για μία ακόμη φορά υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να μάχεται στο μετερίζι που γνωρίζετε: Για την Ελλάδα και τον Χριστό!