10/10/18 17:21 - Τα Θέματα της Ημέρας 10 Οκτωβρίου 2018

 Τα Θέματα της Ημέρας 10 Οκτωβρίου 2018

Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2018!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση!..

ΑΥΡΙΟ!.. Η μεγάλη αποκάλυψη!...

Μη χάσετε με τίποτα την ιστοσελίδα μας!
www.sakketosaggelos.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!...

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: Δεν μου λες, βρε Βασίλη, εκείνος ο Πάνος Καμμένος γιατί δίνει όλες τις βάσεις της Ελλάδας στους Αμερικανούς;
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ: Μάλλον θα δυσκολευόταν να περάσει τις βάσεις στο … Πανεπιστήμιο και τις δίνει όπως είναι επιπλωμένες!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!...

Στις χώρες της Άπω Ανατολής, στις χώρες του ανατέλλοντος ηλίου, εκεί στα βάθη της Ασίας, μία τηλεοπτική εκπομπή, που έδειχνε τον πρωτόγονο τρόπο ζωής διαφόρων παικτών, ένας εξ αυτών είχε ένα αντίσκηνο, του οποίου η φίρμα έγραφε στα ξένα την πασίγνωστη λέξη του Αρχιμήδη: «Εύρηκα!» (Eureka!)
Δεν φθάνει όμως αυτό!.. Η εταιρεία κατασκευής αντίσκηνων έβαλε και το θαυμαστικό, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, περί της πασίγνωστης ιστορικής αναφώνησης του Αρχιμήδη (287 π.Χ.-212 π.Χ.) που λέγεται ότι όταν ανακάλυψε την γνωστή Αρχή περί της άνωσης τόσο πολύ είχε ενθουσιασθεί, ώστε εξήλθε στο δρόμο γυμνός και τρέχοντας επαναλάμβανε συνεχώς αυτή τη φράση!
Για του λόγου το αληθές δείτε το βίντεο εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=wF0vVe8raT4

Άλλο θεός, άλλο ένθεος και άλλο θεοποίηση της σάρκας!

Πολλοί νομίζουν ότι με τη λέξη «πρόοδος» (= προ + οδός > προ της οδού> προπορεύομαι) ή «εκσυγχρονισμός» (= εκ + συν + χρόνος > κάτι που συγχρονίζεται ή εκσυγχρονίζεται) είναι απαραίτητα θετικά στοιχεία. Λάθος. Και λάθος μεγάλο. Διότι και οι δύο λέξεις μπορούν να σημαίνουν από τη μία πλευρά κάτι θετικό, αλλά και από την άλλη πλευρά κάτι αρνητικό. Ας το εξετάσουμε, λοιπόν, έστω και αν το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά στην δική μας πίστη, αλλά στην πίστη άλλων ανθρώπων!
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11149/

ΠΕΦΤΕΙ Η ΒΡΟΧΗ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΑ ΜΟΥ!..

Πέφτει η βροχή στη στράτα μου κι όλα τα φύλλα γέρνουν,
δροσίζονται από το θεό και πάντα περιμένουν,
να ξαναδούν τον ήλιο μας, που τα ζωογονεί
κάθε δεντράκι της ζωής να μην φυλλοροεί!

Τα πρωτοβρόχια έφθασαν κι εγώ απ’ το παραθύρι,
βλέπω τη φύση ολόγυρα σαν ένα πανηγύρι,
μα δεν ηχούν τα όργανα παρά οι κεραυνοί,
αυτοί που ηλεκτρίζουνε και τούτη τη ζωή!

Σέρνω, λοιπόν, τα βήματα κι αργά στη στράτα πάω,
να βρω τους φίλους τους καλούς, που τόσο αγαπάω,
να πω την καλησπέρα μου μ’ αγάπη περισσή
κι ας πέφτουνε οι αστραπές κι όλοι οι κεραυνοί!...

Καλησπέρα!!!...
Καλό απόγευμα!!!..
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

1912 - Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος: Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τα Σέρβια.
Τα Σέρβια είναι μια από τις σημαντικότερες κωμοπόλεις του Νομού Κοζάνης. Τον 13ο αιώνα τα Σέρβια αποτελούσαν το όριο μεταξύ της Μεγαλοβλαχίας όπως λεγόταν τότε η Θεσσαλία και του Βασιλείου Θεσσαλονίκης των Φράγκων. Τον επόμενο αιώνα κατακτήθηκαν από τους Σέρβους του Κράλη Στέφανου Δούσαν και τον αμέσως επόμενο, 15ο αιώνα καταλήφθηκαν από τους Τούρκους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι κάτοικοι των Σερβίων συμμετείχαν στην επανάσταση του 1821. Σπουδαίος αγωνιστής της επανάστασης του 1821 ήταν ο Ζήσης Σωτηρίου. Σπουδαία ήταν η συνεισφορά των Σερβιωτών και στο Μακεδονικό Αγώνα, ο οποίος οδήγησε τελικά στην απελευθέρωση της πόλης στις 10 Οκτωβρίου του 1912 από τον Ελληνικό στρατό μετά τη νικηφόρα μάχη του Σαρανταπόρου.

 

Οι Άγιοι της Ημέρας!..

10 Οκτωβρίου: Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας (1). Οσίων Βασσιανού (2), Θεοφίλου (3) (†η΄αι.) και Λογγίνου.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11148/