30/10/18 20:55 - Τι αποκαλύπτει ο Βάσκος Γερουσιαστής Χουάν Χοσέ Πουχάνα; (1)

Τι αποκαλύπτει ο Βάσκος Γερουσιαστής Χουάν Χοσέ Πουχάνα; (1)

Την 27ην Ιουλίου 1995 είχα την χαρά και τιμή να φιλοξενώ στην εκπομπή μου δύο εξέχουσες φυσιογνωμίες: Τον διαπρύσιο Βάσκο ελληνιστή καιΙσπανό Γερουσιαστή Χουάν Χοσέ Πουχάνα, καθώς και την γνωστή Ελληνίδα φιλόλογο Άννα Τζιροπούλου – Ευσταθίου, για να συνομιλήσουμε το θέμα: Βάσκοι και Ελληνική γλώσσα. Δείτε για σήμερα το εισαγωγικό μέρος:

Είμαστε υπερήφανοι –λέει ένα δημοσίευμα σε σελίδα του κ. Απόστολου Γκλέτσου- γιατί σήμερα μόνο στις ΗΠΑ έχουμε πάνω από 2800 Έλληνες πανεπιστημιακούς διδασκάλους και σε όλο τον κόσμο 5500, που σε απόλυτο αριθμό (και όχι κατ’ αναλογία πληθυσμού) δεν έχει καμία φυλή στον κόσμο.
Είμαστε υπερήφανοι γιατί σήμερα πολλές προσωπικότητες της Ευρώπης, θεωρώντας τιμή τους να λέγονται Έλληνες, αλλάζουν τα ονόματά τους ή αλληλογραφούν με Ελληνικά, όπως π.χ ο σύγχρονος Βάσκος Γερουσιαστής Χουάν Αρζά επέλεξε να φέρει και το Ελληνικό όνομα Αριστείδης Πολυάναξ (φωτογραφία) ή ο Juan Jose Puhana Arza έγινε Λεωνίδας Πεισιστρατίδης και ο γλωσσολόγος Φρειδερίκος Σαγκρέδο αυτοαποκαλείτε Αρίστων Άμων.
Πέραν αυτών «Δύο Ισπανοί ευρωβουλευτές, οι κ.κ. Χεριγκοϊτία και Ιμάθ έκαναν πρόταση για αναγνώριση της αρχαίας Ελληνικής ως Ευρωπαϊκής διεθνούς γλώσσας και ουδείς εδώ στην Αθήνα έσπευσε να το εκμεταλλευθεί !!!!. Οι δύο Ισπανοί κατέθεσαν μάλιστα και σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι η Ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα των ευρωπαϊκών γλωσσών, τις οποίες απεκάλεσαν «διαλέκτους της Ελληνικής». Το εκπληκτικό που απεκάλυψαν οι δύο Ισπανοί είναι ότι η ελληνική γλώσσα είναι η μόνη την οποία οι υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας μπορούν να δεχθούν νοηματικά» (!!!)

ΧΟΥΑΝ ΧΟΣΕ ΠΟΥΧΑΝΑ

Υπάρχει όμως και ένα άλλο κείμενο που πρέπει να διαβάσουμε. Ας το προσέξουμε:

Η γλώσσα εστί η πατρίς μου
Ελλάς γαρ αληθώς ,ημάς τους Δυτικούς ,
Βαρβάρων ημών όντων ,
Πεπολιτισμένους πεποίηκε…
..
Xουάν Χοσέ Πουχάνα Άρθα

Στο πέρασμα του χρόνου κάποιες αλήθειες για κάποιους λόγους έχουν διαστρεβλωθεί. Δεν πειράζει που οι ξένοι δεν γνωρίζουν την αλήθεια, είναι όμως τραγικό να μην γνωρίζουμε εμείς την ιστορία μας και να μην μπορούμε να υπερασπιστούμε την κληρονομιά μας.
Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι φοινικικό.
Ας δούμε τι λέει ο Διόδωρος Σικελιώτης :

"ταις δε Μούσαις δοθήναι παρά του πατρός την εύρεσιν των γραμμάτων ΄ και ό χ ι ¨εύρεσιν γραμμάτων ¨ και διευκρινίζει ότι τα λεγόμενα φοινίκεια γράμματα δ ε ν είναι καν εφεύρεση των Φοινίκων, αλλά διασκευή άλλων γραμμάτων, των ε λ λ η ν ι κ ώ ν – κ ρ η τι κ ώ ν"

Οι Κρήτες Φιλισταίοι όταν εγκαταστάθηκαν στα παράλια της σημερινής Παλαιστίνης έφεραν μαζί τους και την πανάρχαια γραφή τους, την οποία εγνώρισαν και μιμήθηκαν οι Φοίνικες οι οποίοι ως μάζες λαών, εσφετερίστηκαν το όνομα των Ελλήνων κατοίκων της Φοινίκης για να αποκτήσουν ιστορική ονομασία και καταξίωση όπως ακριβώς οι Σκοπιανοί σήμερα κλέβουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Γράφει ο Απολλόδωρος ¨ιδρυτής της Φοινίκης υπήρξε ο Έλλην ΑΓΗΝΩΡ, πατήρ του Φοίνικος και της Ευρώπης.

Ο Έβανς και ο Ρενέ Ντυσώ γράφουν ότι οι Φοίνικες παρέλαβαν την γραφή από ΚΡΗΤΕΣ αποίκους, οι οποίοι τον ΙΓ΄ αιώνα αποίκισαν τις ακτές της Παλαιστίνης ως Φιλισταίοι ( Η άποψη αυτή έχει επίσημα επιβεβαιωθεί πλέον από τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Παλαιστίνη).
Το σημερινό ελληνικό αλφάβητο είναι το ιωνικό –αττικόν.
Η κάθε ελληνική πόλη – κράτος διέθετε δικό της αλφάβητο.
Το χαλκιδικό αλφάβητο πήραν από τους Έλληνες αποίκους της ΚΥΜΗΣ της ΕΥΒΟΙΑΣ, οι κάτοικοι του Λατίου της Ιταλίας και το χρησιμοποίησαν προσαρμόζοντας το στη γλώσσα τους. Το αλφάβητο αυτό σήμερα ονομάζεται Λατινικό και χρησιμοποιείται από τα 3\5 του πληθυσμού της γης, είναι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΟ, το οποίο διέδωσε η Ρώμη κατά την διάρκεια της κοσμοκρατορίας της.
Η πινακίδα του Δισπηλιού της Καστοριάς, την οποία ο καθηγητής Γ. Χουρμουζιάδης ανέσυρε στις 11 Αυγούστου 1993, εχαρακτηρίσθη ως η π ρ ώ τ η γραφή του κόσμου, αφού οι αρχαιομέτρες τόσο του ιδρύματος Δημόκριτος όσο και του εξωτερικού την τοποθέτησαν με ακρίβεια στο 5.250 πχ !!
Είναι ξύλινη πινακίδα γραμμένη 2000 χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και 4000 χρ. πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.

Πηγή: Αρχιγένεθλος ελληνική γλώσσα

Αννα Τζιροπούλου Ευσταθίου

Η συνέχεια στο επόμενο...