07/11/18 20:12 - Τα Θέματα της Ημέρας 7 Νοεμβρίου 2018

 Τα Θέματα της Ημέρας 7 Νοεμβρίου 2018

Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2018!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση!..

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!..

Ένα βράδυ η δημοφιλής Ελληνίδα παρουσιάστρια, Σταματίνα Τσιμτσιλή, δέχθηκε στο δρόμο μία ερώτηση από έναν άγνωστο θαυμαστή της:
--Κυρία Τσιμτσιλή, μπορείτε, σας παρακαλώ, να μου πείτε ποιο είναι το τηλέφωνό σας; 
- Το iphone.
- Για το νούμερο σας ρωτάω !
- Ααααα, το... 5.

Ποιοι Έλληνες συνάντησαν και συνομίλησαν με την Παναγία;

Είναι συγκλονιστικό!.. Αν σκεφτεί κανείς, ότι όλοι οι πιστοί γνωρίζουν πώς ο Ιησούς ήλθε σε επαφή με τους προσήλυτους Έλληνες, που θέλησαν να τον επισκεφθούν (Ιω. 12, 20-23), πόσοι γνωρίζουν το γεγονός, ότι υπήρχαν και άλλοι Έλληνες που συνάντησαν την Παναγία, αλλά εμείς οι νεώτεροι αγνοούμε παντελώς το ιστορικό και πολύ σημαντικό αυτό γεγονός;
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/947/

Μη χάσετε αύριο την Ιστοσελίδα μας!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Μια σειρά επίκαιρων άρθρων , που αποτέλεσαν αφορμή για ένα μεγάλο κεφάλαιο μέσα στο βιβλίο μας: «ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ: Άγνωστες Προφητείες και Θαύματα».

Αύριο!... www.sakketosaggelos.gr

Βελούδινη επανάσταση ή ιστορικός συμβιβασμός;

Κάποιοι εραστές, λοιπόν, του Διαφωτισμού, ακόμη και στα χρόνια της Επανάστασης του ’21, έριχναν τον σπόρο του διαζυγίου μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, παρά το γεγονός ότι ο Κλήρος συνέβαλε τα μέγιστα όχι μόνον στην απελευθέρωση του Γένους μας, αλλά και στην διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης του Έλληνα (Κρυφά Σχολειά κλπ). Κι αυτό, προς τιμήν τους, το αναγνωρίζουν και σήμερα οι έχοντες το πρόσταγμα για συνταγματική αναθεώρηση, όπως τουλάχιστον ακούσαμε δια στόματος του ιδίου του πρωθυπουργού της Ελλάδος, στο κοινό ανακοινωθέν Ελληνικής πολιτείας και ελλαδικής Εκκλησίας, που διάβασε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, έχοντας δίπλα του τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11239/

ΤΟ ΡΟΔΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ!..

Το ρόδι που μου έστειλες, παλιά καλή μου φίλη,
δεν ξέρω πώς το έκοψες απ’ την ψηλή ροδιά,
μου είπαν πως περίμενες με τη χαρά στα χείλη
να δοκιμάσεις τον χυμό στου ρόϊδου την καρδιά!

Φαντάζομαι αισθάνθηκες και συ σαν Αφροδίτη,
που ένα ρόδι ήθελες για μήλο στη ζωή,
αρκεί να ήτανε γλυκό σαν τον ξανθό ροδίτη
που στο αμπέλι βρίσκουμε με δρόσο την αυγή!

Τώρα το ρόδι έφθασε μ’ ένα σημείωμά σου,
πως το χωριό με καρτερεί μαζί με τη ροδιά,
συγχώρεσέ με, φίλη μου, με όλα τα καλά σου,
αλλά τα χρόνια πέρασαν χωρίς καμιά μιλιά!...

Καλησπέρα!!!
Καλό απόγευμα!!!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

1913 – Γεννήθηκε ο Αλέκος Σακελλάριος, ο μεγάλος Έλληνας σεναριογράφος και σκηνοθέτης
Ο Αλέκος Σακελλάριος (7 Νοεμβρίου 1913 - 28 Αυγούστου 1991) ήταν Έλληνας θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. Εξαιρετικά δημοφιλής και παραγωγικός, υπήρξε από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής νεοελληνικής κωμωδίας και από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελαφρού ελληνικού τραγουδιούκτός απ'την συνεργασία του με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο, δούλεψε και με τους περισσότερους -αν όχι όλους- επιθεωρησιακούς συγγραφείς της εποχής του. Έγραψε μόνος ή συνεργαζόμενος περίπου 200 θεατρικά έργα και 60 κινηματογραφικά σενάρια. Γνωστότερα απ' αυτά είναι: Οι Γερμανοί ξανάρχονται, 'Ενας ήρως με παντούφλες, Ένα βότσαλο στη λίμνη, Σάντα Τσικίτα, Θανασάκης ο πολιτευόμενος, Δεσποινίς ετών 39, Ούτε γάτα, ούτε ζημιά, Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο, Η θεία απ' το Σικάγο, Η καφετζού, Η κυρά μας η μαμή, Ο Ηλίας του 16ου, Το ξύλο βγήκε απ'τον Παράδεισο, Τα κίτρινα γάντια, Αλίμονο στους νέους, Η Αλίκη στο ναυτικό, Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης, Χτυποκάρδια στο θρανίο, Το δόλωμα, Υπάρχει και φιλότιμο.
Έγραψε επίσης τους στίχους -μόνος, με τον Γιαννακόπουλο ή με άλλους- σε περίπου 2.000 τραγούδια, πολλά από τα οποία έγιναν μεγάλες επιτυχίες, όπως «Άστα τα μαλλάκια σου», «Θα σε πάρω να φύγουμε», «Μάρω-Μάρω μια φορά είν' τα νιάτα», «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα» , «Το μονοπάτι», «Βρε Μανώλη Τραμπαρίφα», «Ένα βράδυ που 'βρεχε», «Άρχισαν τα όργανα», "Έχω ένα μυστικό", "Υπομονή", "Σήκω χόρεψε συρτάκι" και πολλά άλλα. Συνεργάστηκε με ευρεία γκάμα συνθετών (από τον Νίκο Χατζηαποστόλου και τον Θεόφραστο Σακελλαρίδη, ως τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Γιάννη Σπανό). Ιδιαίτερα σημαντικές για το ελληνικό τραγούδι ήταν οι συνεργασίες του με τον Κώστα Γιαννίδη και τον Μιχάλη Σουγιούλ. Σπουδαία -και εξαιρετικά επιτυχημένα- ήταν και τα τραγούδια που έγραψε με τον Μάνο Χατζιδάκι.(Βλέπε και Βικιπαίδεια)

Οι Άγιοι της Ημέρας!..

7 Νοεμβρίου: Των εν Μελιτινή 33 Μαρτύρων (1) Ιέρωνος, Αθανασίου, Ανικήτου, Βαράχου, Βοστρυκίου, Γιγαντίου, Διοδότου, Δουκιτίου, Δωροθέου, Επιφανίου, Ευγενίου, Ευτυχίου, Ησυχίου, Θεαγένους, Θεμελίου, Θεοδότου, Θεοδούλου, Θεοδώρου, Θεοφίλου, Ιέρωνος, Ιλαρίου, Καλλιμάχου, Καλλινίκου, Καστρικίου, Κλαυδιανού, Λογγίνου, Μαμά, Μαξιμιανού, Νικάνδρου, Νίκωνος, Ξαντίκου, Ουαλερίου καί Ουΐκτωρος. Αθηνοδώρου, Αλεξάνδρου του Θεσσαλονικέως, Αμβροσίου, Αντωνίου. Μελανίππου, Κασσίνης και Αντωνίου (2). Των εν Αμφιπόλει (Θεσσαλονίκης) μαρτυρησάντων • Αύκτου, Θεσσαλονίκης και Ταυρίωνος. Οσίων Λαζάρου του Γαλησιώτου και Αθηνοδώρου.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11238/