08/11/18 19:53 - Τα Θέματα της Ημέρας 8 Νοεμβρίου 2018

 Τα Θέματα της Ημέρας 8 Νοεμβρίου 2018

Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2018!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση!..

Άραγε υπάρχουν άγγελοι στον ουρανό;

Τι λέει η Βίβλος για τις ουράνιες αυτές υπάρξεις, που έχουν συνδεθεί με τον άνθρωπο από τα πανάρχαια εκείνα χρόνια μέχρι σήμερα σε μια διαχρονική και αέναη πορεία των ουρανών και της Γης!.. «Οι άγγελοι –λέει -δημιουργήθηκαν πριν από τον υλικό κόσμο, αφού στο βιβλίο της Π.Δ. «Ιώβ» παρουσιάζεται ο Θεός να μιλά και να ομολογεί, ότι μόλις δημιούργησε τα άστρα, όλοι οι άγγελοι τον ύμνησαν με δοξολογίες. Ενώ και ο Μ. Βασίλειος αναφέρει ότι πριν τη δημιουργία του υλικού κόσμου υπήρχε υπέρχρονη και πρεσβύτερη κατάσταση, που είναι ο κόσμος των αγγέλων!..
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11242/


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ!..

Σε όλους τους φίλους και τις φίλες που εορτάζουν σήμερα, για την ονομαστική τους εορτή εύχομαι από καρδιάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, με Υγεία, Χαρά και Ευτυχία. Προσωπικά θα ήθελα να έχω κι εγώ έναν προστάτη άγγελο, σαν τα παιδάκια της εικόνας μας, αλλά, εκτός του Θεού, που με προστατεύει στις δύσκολες στιγμές, έχω κι εσάς που με τις ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ για την ονομαστική μου εορτή, παρά το γεγονός ότι διέρχομαι μία χρονική περίοδο θλίψεως, για το χαμό του αδελφού μου, με κάνετε να αισθάνομαι πραγματικά άνθρωπος!..
Χίλια - μύρια ευχαριστώ!..

 

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΙΝΙΧΑΚΗ!..

Ο Θοδωρής ο φίλος μου, ένας καλός Εκδότης,
που έχει τις εκδόσεις του ως «Κόκκινη Μηλιά»,
μου έκανε μια έκπληξη ώστε να γίνω δότης
των υψηλών μας ιδεών, που κάναμε παλιά!

Μου έστειλε χυμό αγνό, πολύ γλυκό σαν μέλι,
απ’ όλα τα φραγκόσυκα, που έχει στην αυλή,
ήταν το δώρο της γιορτής που κάθε ένας θέλει
όταν γιορτάζει, φίλοι μου, ημέρα σαν κι αυτή!

Σ’ ευχαριστώ, βρε Θοδωρή, από καρδιάς και πάλι,
που θέλησες και σήμερα εμέ να θυμηθείς,
θα το θυμάμαι πάντοτε με χιόνια στο κεφάλι ,
που ήσουνα καλόκαρδος κι αγνός συμφιλιωτής!..

Καλησπέρα!!!
Καλό απόγευμα!!!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

• 1901 - Ευαγγελικά: Αιματηρά επεισόδια ξεσπούν στην Αθήνα με αφορμή τη μετάφραση των Ευαγγελίων στη δημοτική γλώσσα.
• 1912 - Απελευθέρωση της Φλώρινας και της Μυτιλήνης.
• 1963 - Ορκίζεται η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου. Ο Στέφανος Χ. Στεφανόπουλος δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση και αρνείται την αντιπροεδρία, ως άνευ περιεχομένου.
• 1977 - Ο Έλληνας αρχαιολόγος και καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Μανόλης Ανδρόνικος ανακαλύπτει τον τάφο του Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας στη Βεργίνα.
Στις 8 Νοεμβρίου, 1977, ο αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος (φωτογραφία) ανακοίνωσε την ανακάλυψη του ασύλητου τάφου (Τάφος ΙΙ, όπως έχει ονομαστεί από τους αρχαιολόγους) του Φιλίππου Β΄ στην Βεργίνα της Ημαθίας, γεγονός που υπήρξε μείζων αρχαιολογική ανακάλυψη παγκοσμίως. Τα ευρήματα του τάφου αργότερα συμπεριλήφθηκαν στην έκθεση «Αναζητώντας τον Αλέξανδρο» που έγινε σε τέσσερις πόλεις των Η.Π.Α. από το 1980 ως το 1982.
Η ταυτοποίηση του τάφου αμφισβητήθηκε, συχνά στην Αμερική και την Ιταλία, από το 1978 και από Έλληνες αρχαιολόγους και συνεχίζει να αμφισβητείται ακόμη και σήμερα. Από ορισμένους αρχαιολόγους και ιστορικούς, όπως η καθηγήτρια Όλγα Παλαγγιά, οι P. Lehmann, Α.Μ. Prestianni Giallobardo, Β. Tripodi, Ε.Ν. Borza, υποστηρίχθηκε ότι ο νεκρός του Τάφου ΙΙ είναι ο Φίλιππος Γ΄ ο Αρριδαίος ο οποίος δολοφονήθηκε το 317 π.Χ.
Ο αναπληρωτής καθηγητής αρχαιολογίας Παναγιώτης Φάκλαρης υποστήριξε, από το 1994, ότι οι τάφοι στην Βεργίνα δεν είναι βασιλικοί, και απέκλεισε την ταύτιση της Βεργίνας με τις Αιγές Ο Μιλτιάδης Χατζόπουλος, συνόψισε όλον τον σχετικό επιστημονικό διάλογο έως το 2008, κλίνοντας υπέρ της εκδοχής του Φιλίππου Β', σημειώνοντας ότι η συζήτηση για τη χρονολόγηση του τάφου συσκοτίστηκε από την επιδίωξη δημοσιότητας, πολιτικές ατζέντες, προσωπικές διαφορές και έλλειψη κοινής λογικής, τα οποία οδήγησαν κάποιους σε «σειρά από αμφίβολες υπο-χρονολογήσεις»..
Μετά από τις αμφισβητήσεις έγινε επανεξέταση των οστών που βρέθηκαν στον Τάφο ΙΙ, από Βρετανούς ειδικούς, η οποία απορρίπτει την εκδοχή του Φιλίππου Γ’ Αρριδαίου. Μεταγενέστερη κριτική εξέταση των επιχειρημάτων έως το 2011 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σίγουρα ο τάφος δεν ανήκει στον Φίλιππο Γ' Αρριδαίο και ότι αυτή η άποψη μπορεί να απορριφθεί από τη σύγχρονη επιστήμη.
Τον Μάρτιο του 2015, πιστοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών ότι η σορός του Τάφου Ι εμφανίζει οπή στο οστό του γονάτου. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, το 339 π.Χ., τρία χρόνια δηλαδή πριν από τη δολοφονία του Φιλίππου, κατά τη διάρκεια μάχης, είχε τραυματιστεί από δόρυ που διαπέρασε το πόδι του. Το οστούν έχει επίσης υποστεί αγκύλωση μεταξύ της κνήμης και του μηρού, που δείχνει ότι το άτομο κούτσαινε, όπως και ο Φίλιππος μετά τον τραυματισμό του. Όλα αυτά δείχνουν, κατά την ερευνητική ομάδα, πως ο Τάφος Ι ανήκει στον Φιλίππο Β΄ και ο ασύλητος Τάφος ΙΙ (τον οποίο ο Ανδρόνικος είχε συνδέσει με τον Φίλιππο Β΄) στον Φίλιππο Γ΄ Αριδαίο. (Απόσπασμα κειμένου Βικιπαίδειας)

Οι Άγιοι της Ημέρας!..

8 Νοεμβρίου: Η σύναξις των αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ (1) και των λοιπών αγίων ασωμάτων και ουρανίων Ταγμάτων.Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Ταξιάρχη, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Ρουκουνιώτη, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Αυλακιώτη, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Θαρρινού, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Καϊλλιώτη, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Κουρκουνιώτη, Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Κοκκιμίδη, Αγία Όλγα της Αλάσκας, η Μαία, Άγιος Φιλάρετος Μητροπολίτης Νέας Υόρκης και Ανατολικής Αμερικής. Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11241/