18/11/18 19:25 - Η νεανική ομορφιά είναι δώρο της φύσης!.


Η νεανική ομορφιά είναι δώρο της φύσης!.

Η νεανική ομορφιά, ένα δώρο της φύσης κάνει τον άνθρωπο πιο δημιουργικό, πιο ελπιδοφόρο και πιο αισιόδοξο. Ακόμη περισσότερο όταν ο άνθρωπος αυτός είναι καλλιτέχνης και μεταλαμπαδεύει στους συνανθρώπους του την χαρά και την ψυχική ευφορία! Τι αποκαλύπτει, όμως, η Αννούλα Φλωρινιώτη, για την Νεφερτίτη, την περίφημη καλλονή βασίλισσα της Αιγύπτου;

ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΝΤΑΣ κανείς πανέμορφες Ελληνίδες επί σκηνής, όπως για παράδειγμα την Αννούλα Φλωρινιώτη, το λιγότερο που σκέπτεσαι είναι αν αυτή η ομορφιά είναι δώρο θεού ή της φύσης. Κι όχι μόνο!.. Διερωτάσαι πολλές φορές πώς είναι δυνατόν να διατηρηθεί «ες αεί», όταν είναι γνωστό, ότι κάποια στιγμή οι γυναίκες, όταν μεγαλώσουν, αρχίζουν να σκέπτονται τα δική τους παρέμβαση στο πρόσωπο που με τον καιρό «σκαλίζει» η ίδια η φύση!..
Ρώτησα, λοιπόν, την Αννούλα Φλωρινιώτη, κατά πόσο ήταν γνωστό το … λίφτινγκ στην αρχαιότητα, που έκανε τις γυναίκες πανέμορφες και μου είπε για παράδειγμα πώς, σύμφωνα με τη βρετανίδα ιστορικό Μπέτανι Χιουζ και την ομάδα της, η διάσημη προτομή της βασίλισσας της Αιγύπτου Νεφερτίτης, που τη δείχνει με ίσια και λεπτή μύτη, ψηλά ζυγωματικά και «γατίσια» μάτια, είχε υποστεί ένα είδος αρχαίου λίφτινγκ από τον γλύπτη των ανακτόρων προκειμένου να αναδειχθεί σε πρότυπο καλλονής!!..

Ή Αννούλα Φλωρινιώτη με τον διάσημο πατέρα της Γιάννη Φλωρινιώτη. Το μήλο κάτω απ‘ την μηλιά θα πέσει!...

Η ομορφιά είναι ένα συγκινητικό δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο, που δείχνει πόσο τον αγαπάει!.. Η ομορφιά πολλές φορές, όταν δεν χρησιμοποιείται για πονηρούς σκοπούς, γίνεται σημείο αναφοράς στις πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις μας με τον πλησίον μας!... «Ως χαρίεν εστ’ άνθρωπος όταν άνθρωπος ή» έλεγε Μένανδρος. Πόσο ωραίο πράγμα είναι να είναι κάποιος άνθρωπος, όταν πραγματικά είναι άνθρωπος!..
Κι όταν μιλάμε για λίφτινγκ εννοούμε ένα είδος καλλωπισμού (1), που κάνει το δέρμα να είναι πιο ωραίο και πιο εντυπωσιακό απ’ ό,τι ήταν αρχικά. Μια τεχνητή ομορφιά (2), που κάνει τις δικές της τεχνητές επεμβάσεις σ’ αυτό που χάρισε η φύση στον άνθρωπο.
Τίθεται, όμως, το ερώτημα: Ήταν γνωστό το … λίφτινγκ στην αρχαιότητα, που έκανε τις γυναίκες πανέμορφες; Τι ακούγεται, για παράδειγμα, για την αρχαία Νεφερτίτη την καλλονή βασίλισσα της Αιγύπτου; Τι έκανε δηλαδή η Νεφερτίτη, που μας θύμισε η Αννούλα Φλωρινιώτη;

Ανοίγοντας κανείς τις σελίδες της εφημερίδας «Το Βήμα» της 21ης Σεπτεμβρίου 2010, μεταξύ άλλων θα διαβάσει ότι η επιστημονική ομάδα, η οποία βάσισε τη μελέτη της σε προγενέστερη έρευνα γερμανών ειδικών, υπέβαλε την προτομή της Νεφερτίτης σε αξονική τομογραφία με ακτίνες Χ και ανακάλυψε ένα δεύτερο εσωτερικό μοντέλο από ασβεστόλιθο, με κυρτή μύτη και ρυτίδες γύρω από τα μάτια, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σαν πρότυπο. Φαίνεται ότι στη συνέχεια ο γλύπτης δούλεψε επάνω σε αυτό το μοντέλο σαν πλαστικός χειρουργός, διορθώνοντας τις ατέλειες.
Το άγαλμα είναι όμορφο αλλά όχι τόσο όσο το γνωστό μας. Δείχνει ότι η μύτη της Νεφερτίτης ήταν κυρτή και ότι η βασίλισσα είχε ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Είναι ένα αληθινό πορτρέτο μιας αληθινής γυναίκας» είπε η ιστορικός στην εκπομπή της στην τηλεόραση.
Η ομάδα της Χιουζ θα διερευνήσει έναν τύμβο στην Κοιλάδα των Βασιλέων, όπου πιστεύεται ότι είναι θαμμένη η αδελφή της Νεφερτίτης, προκειμένου να διαπιστώσει αν η οικογένεια είχε τα ίδια χαρακτηριστικά.
Η προτομή της Νεφερτίτης, η οποία πέθανε γύρω στο 1330 π.Χ. σε ηλικία που προσδιορίζεται από τα 29 ως τα 38 έτη, είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες αρχαιότητες που έχουν ανακαλυφθεί στην αρχαία Αίγυπτο μετά το χρυσό προσωπείο του Τουταγχαμών, ο οποίος ήταν μάλλον γιος της.
Απoκαλύφθηκε το 1912 στην περιοχή του Τελ ελ Αμάρνα, την πρωτεύουσα του βασιλείου του συζύγου της Νεφερτίτης, του Ακενατών. Εκτέθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1923 και σήμερα φιλοξενείται στο Νeues Μuseum του Βερολίνου.

Στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ!..

Αν θέλουμε, όμως, περισσότερη ομορφιά, όπως μας διαβεβαιώνει η Αννούλα Φλωρινιώτη, δεν έχουμε παρά να δούμε την Μουσικοχορευτικη παράσταση «ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ» με πληθώρα καλλιτεχνών, τραγουδιστών, ηθοποιών, μάγων και ανιματερ...
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ: Γιάννης Φλωρινιωτης.. Νεκτάριος Σφυρακης.. Λευτέρης Βαζαιος.. Μαρία Σκουλα.. Γιάννης Κόλλιας... ..
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ελενη Φιλινη. Γιώργος Λαμπατος. Σπύρος Θεοδόσης. Μικαέλα Ζουστη. Χρήστος Καλλλιμάνης.... ΜΙΜΟΣ:Χρήστος Τσικνιάς..
ΜΑΓΟΣ: Πλάτων..
ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ:Alexandros kouziskin.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.....

ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 23 & 2ας ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 182 Πειραιας

Τα δροσερά και πανέμορφα κορίτσια του θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ : Από αριστερά: Γωγώ Γαρυφάλλου, Ελένη Φιλίνη και Αννούλα Φλωρινιώτη!..