06/12/18 17:56 - Τα Θέματα της Ημέρας 6 Δεκεμβρίου 2018

 Τα Θέματα της Ημέρας 6 Δεκεμβρίου 2018

Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2018!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση!..

ΜΗ XΑΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ!..

Πού πηγαίνουν οι ψυχές μετά τον θάνατο;

Ένα άρθρο, που δίνει απαντήσεις σε όλες σχεδόν τις μεταφυσικές αγωνίες του. ανθρώπου!
www.sakketosaggelos.gr

Έχει γίνει ανάπλαση του προσώπου του Αγίου Νικολάου;

Εκπληκτικό!.. Διαβάστε να δείτε πώς ο καθηγητής της Ανατομίας του Πανεπιστημίου του Μπάρι Luigi Martino, εκτέλεσε ανάπλαση της μορφής του αγίου Νικολάου με βάση τα οστά της κάρας του, και το αποτέλεσμα έμοιαζε με τη μορφή του αγίου όπως εικονίζεται στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου Βενετίας!
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/1760/

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΙ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ!...

Άλλο Άγιος Νικόλαος, άλλο Ερρίκος Σλήμαν και άλλο Ελένη Μενεγάκη ή Φαίη Σκορδά!..

Κάποτε οι Έλληνες είχαν ως πρότυπα μορφές ιερές και ήρωες ή παγκόσμιες μορφές, που εμψύχωναν και γιγάντωναν με το δικό τους παράδειγμα τη θέληση και την αυτοπεποίθηση του ελληνικού λαού! Σήμερα, δυστυχώς, τα πρότυπα, που μας προβάλλει η τηλεόραση – και όχι μόνο - είναι η κάθε κυρία Φαίη Σκορδά ή την κάθε κυρία Ελένη Μενεγάκη ή όποιο άλλο πρόσωπο προωθεί προς «κατανάλωση» το λεγόμενο «σταρ σύστεμ»!..
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11333/

ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΔΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ!..

Δεν ήμουν δα και άγιος, καλοί κι αγνοί μου φίλοι*,
που έχετε το χαμόγελο συνέχεια μες τα χείλη,
πότε το έσκαγα κρυφά απ’ τα μαθήματά μου
και πότε έφευγα μακριά να βρω τα όνειρά μου!..

Ποτέ μου δεν εδιάβαζα βιβλία σχολικά,
πάντα στην τσάντα έκρυβα τα εξωσχολικά,
τον Ντοστογιέφσκι, τον Δουμά, Τολστόϊ ή Βολταίρο,
ώστε να είμαι ενήμερος και πιο πολλά να ξέρω!

Σαν έφθαναν οι άχρηστες για μένα εξετάσεις,
έγραφα αυτά που έγραφα με όλες τις ενστάσεις,
μέσα εις τα εξώφυλλα είχα άλλα βιβλία,
ώστε να μάθω πιο καλά τι πάει να πει ιστορία!... *

Καλησπέρα!!!...
Καλό απόγευμα!!!...
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013
[* Στη φωτογραφία οι καλοί κι αγαπημένοι μου φίλοι, όπως είναι η πανέμορφη και λαμπερή Ελληνίδα παρουσιάστρια, Μαριαλένα Ανδρέου και ο Άρης Μακαρίτης, καθώς συζητούν για την ταπεινότητά μου, έξω ακριβώς από το Γυμνάσιο Δάφνης Καλαβρύτων, όπου πήγαινα κι εγώ κουβαλώντας μέσα σ’ ένα ταγάρι, αντί για τσάντα σχολείου, της ζωής τα όνειρα και τις ελπίδες των μαθητικών μας χρόνων!..]

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

• 1940 – Ελληνοϊταλικός Πόλεμος: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρεια Ήπειρο.

• 1944 - Ξεκινά η Μάχη του Μακρυγιάννη μεταξύ της Χωροφυλακής και του ΕΛΑΣ κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών. Το κτιριακό συγκρότημα που στέγαζε το Σύνταγμα Χωροφυλακής Αθηνών βρίσκονταν στην συνοικία Μακρυγιάννη, κάτω από τον Βράχο της Ακρόπολης, η οποία έφερε το όνομα του αγωνιστή της Επαναστάσεως του 1821 Ιωάννη Μακρυγιάννη, διότι εκεί βρίσκονταν κάποτε το σπίτι του. Το Σύνταγμα της Χωροφυλακής στεγαζόταν για πολλά χρόνια στον χώρο του παλιού Στρατιωτικού Νοσοκομείου του Μακρυγιάννη. Η Χωροφυλακή στρατώνιζε τις δυνάμεις της σε κτήρια των υπηρεσιών της ή σε κτήρια, τα οποία είχαν επιταχθεί για να καλύψουν τις κτηριακές ανάγκες του Σώματος. O αντικειμενικός σκοπός του ΕΛΑΣ ήταν η κατάληψη της περιοχής του Μακρυγιάννη που οδηγούσε απ’ ευθείας στο κέντρο των Αθηνών και στο στρατηγείο των Βρετανών στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία απέναντι από την σημερινή Βουλή. Η αποστολή της Χωροφυλακής ήταν να επιβάλει την τάξη και να εμποδίσουν τον ΕΛΑΣ να εισχωρήσει στο Κέντρο των Αθηνών ευρισκόμενες όμως υπό περιορισμό σε στρατόπεδο, όπως το Σύνταγμα Μακρυγιάννη. Για την οργάνωση της άμυνας ιδρύθηκαν 7 εξωτερικά φυλάκια ως πρώτη ζώνη άμυνας σε διάφορες οδούς έναντι του στρατοπέδου. Ως δεύτερη ζώνη άμυνας τέθηκε η περίφραξη (μανδρότοιχος) και τρίτη ζώνη άμυνας τα εσωτερικά κτήρια.
Οι συνολικές απώλειες της Χωροφυλακής κατά την διάρκεια των Δεκεμβριανών ήταν 458 Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και έφεδροι χωροφύλακες. Τουλάχιστον 120 συλληφθέντες χωροφύλακες εκτελέστηκαν. Οι πιο γνωστές περιπτώσεις συλλήψεων και εκτελέσεων αφορούν το στρατόπεδο Μακρυγιάννη, τις φυλακές Βουλιαγμένης, το ΙΣΤ΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πλάκας και την Ανωτέρα Διοίκηση Χωροφυλακής Στερεάς Ελλάδος.

• 2008 – Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας δολοφονεί τον δεκαπεντάχρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια. Ακολουθούν επεισόδια σε όλη την Ελλάδα.

[Στη φωτογραφία: Κτίριο Βάιλερ]

Οι Άγιοι της Ημέρας!..

6 Δεκεμβρίου: Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων (1) της Λυκίας, του Θαυματουργού (†330), Αέρος επισκόπου Ιεροσολύμων. Μάρτυρος Νίσερ (2). Νεομάρτυρος Νικολάου του Καραμάνου, του εν Σμύρνη (†1657). Οσίων Αντωνίου και Νείλου, του εν Κύπρω.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11332/