07/02/19 20:09 - Από τις σέξι παρουσιάστριες στις σέξι πολιτικούς!..

Από τις σέξι παρουσιάστριες στις σέξι πολιτικούς!..

Διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν η Χώρα που γέννησε έναν Σωκράτη, έναν Πλάτωνα ή έναν Αριστοτέλη, να πλημμυρίζει τις τηλεοπτικές οθόνες του με όλες αυτές τις Κατινίτσες και τις αρχικουτσομπόλες και να επιβραβεύονται κιόλας από τα πάσης φύσεως «τηλεοπτικά βραβεία»!.. Θα τρίζουν τα κόκαλα του μεγάλου ποιητού Ομήρου, του Αισχύλου, του Σοφοκλή του Ευριπίδη και του τόσο παρερμηνευμένου Αριστοφάνη!..

Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά προγράμματα, των τελευταίων ημερών και ομολογώ ότι εκείνο που έμεινε στην ψυχή μου, σαν κατακάθι, ήταν η μελαγχολία, η θλίψη και η οργή.

►Μελαγχολία γιατί δεν περίμενα αυτές της ημέρες ακόμη ιερές μορφές να τις υποδύονται σέξι χορεύτριες και να λικνίζουν το κορμί τους με υπερβολική ηδυπάθεια απέναντι των κορεσμένων βλεμμάτων των πάσης φύσεως θεατών «αμφιβόλου ποιότητος».

►Θλίψη διότι πολλοί σοβαροί τηλεπαρουσιαστές μετέτρεψαν τις εκπομπές τους σε ένα απέραντο τηλεοπτικό χαμαιτυπείο.

►Οργή διότι δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι η Χώρα που γέννησε έναν Σωκράτη, έναν Πλάτωνα ή έναν Αριστοτέλη, να πλημμυρίζει τις τηλεοπτικές οθόνες του με όλες αυτές τις Κατινίτσες και τις αρχικουτσομπόλες και να επιβραβεύονται κιόλας από τα πάσης φύσεως «τηλεοπτικά βραβεία»!..

Είναι βέβαιον ότι, με όλα αυτά, θα τρίζουν τα κόκαλα του μεγάλου ποιητού Ομήρου, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη και του τόσο παρερμηνευμένου Αριστοφάνη!..

Ωστόσο, το τηλεοπτικό τοπίο, δεν πλημμυρίζει μόνον από καλλίγραμμες κοπέλες, αλλά και από προσωπικότητες, που δεν χαρακτηρίζονται ως άνθρωποι του πνεύματος, αλλά … του οινοπνεύματος! Ένας εξ αυτών, ακόμη και σήμερα, μόλις βγαίνει στο γυαλί κάνει τον κόσμο να σκάει στα γέλια αφού ο παρουσιαστής αυτός είναι συνέχεια …πιωμένος και δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη εάν πρωτίστως δεν έχει καταναλώσει ένα ολόκληρο μπουκάλι ουϊσκι στην καθισιά του!..

Αυτός και ο λόγος που η συμπαρουσιάστριά του αναγκάζεται πολλές φορές να κλείνει την τηλεφωνική γραμμή των τηλεθεατών που έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και σύρουν τα εξ αμάξης στον αλκοολικό παρουσιαστή, που μπερδεύει τους Πέρσες με τους Τούρκους όταν αναφέρεται στην μάχη του Μαραθώνος ή τους Καρχηδόνιους με τους Ιταλούς … και δεν συμμαζεύεται!

Αφήνω κατά μέρος ορισμένους άλλους τηλεπαρουσιαστές, που δεν μπορούν να αντέξουν χωρίς τσιγάρο! Ένας εξ αυτών, πολύ γνωστός δημοσιογράφος και φίλος του γράφοντος, παρά τις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου, μόλις παρουσίαζε τις εκπομπές του με την προκλητική συμπαρουσιάστριά του (γνωστό μοντέλο του Κολωνακίου, που δεν γνώριζε, όμως, να διαβάζει!) νόμιζε κανείς ότι … της έβαζε συνεχώς χέρι, ενώ στην πραγματικότητα ανεβοκατέβαζε το χέρι του για να ρουφήξει το τσιγάρο του!..

Τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Από τις σέξι παρουσιάστριες φθάσαμε και στις σέξι πολιτικούς, όπως είδαμε όλοι μας στα σημερινά δελτία ειδήσεων με την εκρηκτική Da Silva (την βλέπουμε στην πάνω φωτογραφία να ορκίζεται μέσα στη Βουλή) ή τους Έλληνες πολιτικούς που έχουν «πάρε-δώσε» με πολύ σέξι παρουσιάστριες –πρώην μοντέλα. Ένας εξ αυτών των Ελλήνων πολιτικών υποστήριζε με πάθος στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία μια γνωστή τηλεπερσόνα η οποία το 2012 είχε λάβει μέρος σε … Καλλιστεία οπισθίων (!!!),

Είπατε τίποτα;

Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019