19/04/19 21:44 - Τα Θέματα της Ημέρας 19 Απριλίου 2019

 Τα Θέματα της Ημέρας 19 Απριλίου 2019

Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2019!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση!..

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ!..

ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μου λες λόγια, βρε Μαριώ, που με χτυπάνε κατευθείαν στην καρδιά!.. Δεν αγόρασα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, διότι δεν έχω να πληρώσω τη ΔΕΗ!..

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ!..

Είναι γεγονός ότι ο (αείμνηστος σήμερα) φίλος μου, Απόστολος Χαρίσης, Εκδότης του Οίκου «Δημιουργία», που εξέδωσε το πρώτο και ογκώδες έργο μου: «Ιησούς Χριστός: Ελληνισμός-Χριστιανισμός» (Αθήνα 2000), ήταν από τους πολλούς φίλους, που παρακολουθούσαν ανελλιπώς τις τηλεοπτικές εκπομπές μου.
Σε ερώτηση, λοιπόν, ενός αναγνώστη, τι του είχε απομείνει από αυτά που έλεγε η ταπεινότητά μας στην τηλεόραση, είπε τα εξής:
«Ο Άγγελος (Σακκέτος) μού έλυσε δύο ιστορικά και φιλοσοφικά –αν θέλετε- ερωτηματικά, λέγοντας ότι:
α) Οι αρχαίοι Έλληνες μεγαλούργησαν διότι, δια της Φιλοσοφίας και Επιστήμης, κάλυψαν τα κενά του μυαλού και ο Ιησούς Χριστός, δια της Αγάπης, κάλυψε τα κενά της καρδιάς!
β) Ο Μωϋσής δεν περιπλανήθηκε στην έρημο 40 χρόνια στην έρημο διότι … δεν γνώριζε πού πηγαίνει, αφού, τουλάχιστον, γνώριζε τον πολικό αστέρα, αλλά για να εκπαιδεύσει το λαό του σε μια νέα ζωή , δεδομένου ότι το μόνο που γνώριζαν οι άνθρωποι αυτοί ήταν η ζωή των σκλάβων!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ;

Η Θυσία της Ιφιγένειας και η Θυσία του Αβραάμ όχι μόνον έχουν το ίδιο σχεδόν περιεχόμενο, αλλά και την ίδια περίπου απεικόνιση από μεγάλους ζωγράφους του Μεσαίωνα! Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει την μεγάλη ομοιότητα που έχουν σε πολλά σημεία της αιώνιας πορείας τους ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός!...

Ποιοι έκαναν τους Έλληνες κινούμενα αγάλματα;

Δεν είναι ντροπή να μιλάς για την Ελλάδα και τον Χριστό. Δεν είναι ντροπή να πιστεύεις στην πατρίδα σου και την οικογένειά σου! Ντροπή είναι να απαρνείσαι τις αξίες σου και να οδηγείσαι «ως πρόβατον επί σφαγήν» στην ανυπαρξία μόνον και μόνον διότι κάποιοι επιθυμούν να μας καθοδηγήσουν χωρίς να μας ρωτήσουν!
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11776/

ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΚΑΠΟΤΕ!..

Είχα ένα φίλο κάποτε, τον Κώστα Καρτσωνάκη,
παιδί λαμπρό, φιλότιμο απ’ την γαλάζια Κρήτη,
μαζί πηγαίναμε σχολειό με άδολη αγάπη
και πάντα μ’ επισκέπτονταν στο φτωχικό μου σπίτι.

Μου έφερνε κι ακορντεόν τη μουσική να μάθω,
σκάκι που ήτανε διπλό και μέσα είχε τάβλι,
άλλο αν εγκατέλειψα τρεις Μούσες για να πάθω,
ό,τι παθαίνω σήμερα με τόσα στο κεφάλι!

Μια μέρα όπως έβρεχε και τρώγαμε κεράσια,
περνούσαν οι καθηγητές και μπήκαν μες στο σπίτι,
από το φόβο κάτσαμε επάνω στα … καφάσια
και πάρτη έκανε μετά το κάθε ένα σπουργίτι!..

Καλησπέρα!!!
Καλό απόγευμα!!!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
[Να σημειωθεί ότι τότε στο Γυμνάσιο απαγορεύονταν η κυκλοφορία των μαθητών μετά τις 7μμ και οι μαθητές που επισκέπτονταν άλλα σπίτι έπρεπε υποχρεωτικά να λογοδοτούν στους καθηγητές που τους παρατηρούσαν!..]

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ…

• 1042 - Οι αδελφές Ζωή και Θεοδώρα Πορφυρογέννητες χρίζονται από κοινού αυτοκράτειρες του Βυζαντίου και γίνονται δύο από τις ελάχιστες γυναίκες που κυβέρνησαν το Βυζάντιο μόνες τους.
• 1965 - Την άμεση απέλαση 6.000 Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που διατηρούν την ελληνική υπηκοότητα αποφασίζει η τουρκικήκυβέρνηση, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα επανεξετάσει την παραμονή του Πατριαρχείου, κατόπιν της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας στους Τουρκοκυπρίους στη Λευκωσία.
Η Κωνσταντινούπολη παρέμεινε αλώβητη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς να υποστεί ζημιές, χάρη στην ουδέτερη στάση της Τουρκίας. Την περίοδο που ακολούθησε, ο πληθυσμός της σημείωσε πολύ μεγάλη αύξηση, λόγω της μετακίνησης μεγάλου τμήματος αγροτικού πληθυσμού στην πόλη προς εύρεση εργασίας. Από την άλλη πλευρά η ελληνική κοινότητα της πόλης συρρικνώθηκε δραματικά ύστερα από διαδοχικούς διωγμούς, με πιο αξιοσημείωτο από αυτούς τα Σεπτεμβριανά του 1955.

[Η Κωνσταντινούπολη και ο Βόσπορος όπως φαίνονται από το διάστημα.]

Εν Εκκλησίαις…

19 Απριλίου: Οσιομαρτύρων Παφνουτίου (1) και Αγαθαγγέλου του εν Άθω (†1818). Μαρτύρων Διονυσίου, Θεοδώρου, Σωκράτους του εν Πέργη και των συν αυτοίς. Τρύφωνος πατριάρχου Κ/πόλεως, Γεωργίου επισκόπου Αντιοχείας της Πισιδίας του ομολογητού. Συμεών του «μονοχίτωνος και ανυπόδητου», ιδρυτού της ιεράς Μονής Φλαμουρίου, εν Πηλίω (1594), και Φίλιππης μητρός αγίου Θεοδώρου, του εκ Πέργης.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11775/