11/06/19 20:29 - Τα Θέματα της Ημέρας 11 Ιουνίου 2019

 Τα Θέματα της Ημέρας 11 Ιουνίου 2019

Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2019!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση!..

Ελληνισμός Προσήλυτος!..

Το ερώτημα τί έκανε τους αρχαίους Έλληνες να εγκαταλείψουν χωρίς ουσιαστική αντίσταση τη θρησκεία τους και να να ασπασθούν τον χριστιανισμό, είναι το θέμα του βιβλίου. Ο συγγραφέας δεν παρασύρεται από την ιδιότητά του, και δεν επιτίθεται με φανατισμό αντιπάλου στην αρχαία ελληνική θρησκεία. Αν και για το θέμα αυτό κυκλοφορούν τελευταία πολλά βιβλία-πολεμικές κατά του χριστιανισμού ή της ειδωλολατρίας, ο συγγραφέας γράφει με ασυνήθιστη νηφαλιότητα και προσοχή.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11955/

ΑΥΡΙΟ ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!...

Μη χάσετε με τίποτα την Ιστοσελίδα μας:
http://www.sakketosaggelos.gr

ΔΕΝ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Ο … ΜΥΣΤΑΚΑΣ!!

Δεν με τρομάζει ο …μύστακας, καλέ μου φιλαράκο,
περάσαν’ κι άλλοι πιο σκληροί σε τούτον τον ντουνιά,
είχαν θυμάμαι δίπλα τους τοπάζια μες τον πάγκο
και πούλαγαν ασημικά κι άλλα χρυσαφικά!

Εσύ θυμάμαι έλεγες θα κόψεις το μουστάκι,
πώς ένας νιος δεν γίνεται νταής με όλα αυτά,
ταξίδια έκανες πολλά και μούρθες με μεράκι
σαν γύρισες τον κόσμο αυτό και έμαθες πολλά!

Πήγες σε Δύση, Ανατολή, κι είδες πολλούς ανθρώπους,
γνώρισες τις συνήθειες που είχανε πολλοί,
τώρα που ο χρόνος πέρασε δεν θέλεις άλλους τόπους,
σου φτάνει λίγο τσίπουρο προς την Πειραϊκή!..

Καλησπέρα!..
Καλό απόγευμα!..
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Σαν Σήμερα: 11 Ιουνίου…

• 1184 π.Χ: Η Τροία πέφτει στα χέρια των Ελλήνων, σύμφωνα με τον Ερατοσθένη. (Στην εικόνα ο Δούρειος Ίππος).
• 322 π.Χ: Διεξάγεται η Μάχη στην Κραννώνα Θεσσαλίας, μεταξύ Μακεδόνων (40.000 πεζοί, 3.000 τοξότες και 5.000 ιππείς, υπό τον Αντίπατρο) και Αθηναίων (25.000 πεζοί και 3.500 ιππείς, υπό τον Αντίφιλο), στο πλαίσιο του Λαμιακού Πολέμου. Στην ιππομαχία νικούν οι Αθηναίοι, αλλά η μακεδονική φάλαγγα πετυχαίνει αδιαμφισβήτητη νίκη. Στο πεδίο της μάχης πέφτουν νεκροί 500 Αθηναίοι, ανάμεσά τους και ο ολυμπιονίκης Χείλων, και 130 Μακεδόνες.
• 980: Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ φανερώνεται στο Πρωτάτο Καρυών ως μοναχός μπροστά στην περίφημη εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», ψάλλει και χαράζει σε λίθινη πλάκα τον ομώνυμο ύμνο προς τη Θεοτόκο.
• 1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 - Σφαγή του Σελίνου (1821), Σφαγή του Θερίσου (1821), οι Τούρκοι προβαίνουν σε άγριες σφαγές, λεηλασίες. - Απελευθέρωση του Αγρινίου από τους Τούρκους.
• 1825 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 - Ο Ιμπραήμ εισέρχεται στην άδεια Τριπολιτσά.
• 1878 - Κρήτες επαναστάτες της επαρχίας Αποκορώνου αποκρούουν τουρκική επίθεση.
• 1914 - Διωγμοί Ελλήνων στη Φώκαια της Μικράς Ασίας.
• 1920 - Μικρασιατική Εκστρατεία - Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Φιλαδέλφεια και τη Σόμα.
• 1945: Το ΚΚΕ αποκηρύσσει δημόσια τη δράση του Άρη Βελουχιώτη. Λίγες μέρες αργότερα, στις 16 Ιουνίου, στη Μεσούντα κοντά στον Αχελώο, ο Βελουχιώτης θα αυτοκτονήσει (;) για να αποφύγει τη σύλληψή του από παραστρατιωτικές ομάδες που τον καταδιώκουν απηνώς.
• 1958 - Τούρκοι δολοφονούν στην Κύπρο τον Αντώνιο Ιωάννου και πυρπολούν μία εκκλησία.

ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ!..

Διαβάζω καθημερινά και τον φιλοκυβερνητικό, αλλά και τον αντιπολιτευόμενο Τύπο. Άσπρο ο ένας, μαύρο ο άλλος. Για παράδεισο μιλάνε οι μεν, για κόλαση μιλάνε οι άλλοι. Για μια νέα αρχή διακηρύττουν οι μεν, για τη διάλυση και το τέλος της σημερινής κυβέρνησης οι άλλοι. Η πολιτική σύγκρουση ανελέητη και πολωτική.
Όλοι αυτοί μου θυμίζουν τους ψευδόχριστους και ψευτοκαλόγερους, που προφήτευαν την καταστροφή του κόσμου το 2012 και το 2018, χωρίς να λάβουν υπόψη τουλάχιστον αυτό που λέγανε οι Πατέρες της Εκκλησίας:
--Ζούμε ένα τέλος δίχως τέλος!..

Καλησπέρα σας!..