10/07/19 22:26 - Τα Θέματα της Ημέρας 10 Ιουλίου 2019!..

Τα Θέματα της Ημέρας 10 Ιουλίου 2019!..

Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2018!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση!..

 Υπήρχε υπόκοσμος στην αρχαιότητα;

Διαβάστε λίγα λόγια από την παρουσίαση ενός πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου με τίτλο: «Η άλλη όψη της αρχαιότητας» και υπότιτλο: «Ο υπόκοσμος», που φέρει την υπογραφή της πασίγνωστης συγγραφέως Catherine Salles και το οποίο βιβλίο ρίχνει πολύ φως στην … αρχαία παρανομία!
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/12043/

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Η κ. ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ!...

«Να κάνουμε αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία και όχι αυτά που θέλουν ελάχιστες μειοψηφίες. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 μια Αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο και να παραδίδει το αίτημα ασφάλειας που ζητούν όλοι οι πολίτες στη Δεξιά και τον αυταρχισμό». Απαντώντας δε στο ερώτημα αν το κόμμα της πρέπει να έχει θετική στάση στο νομοσχέδιο που θα φέρει η Ν.Δ. για το άσυλο, δήλωσε: «Ναι, θα πρέπει να έχει μια θετική άποψη».

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ, Βουλευτής Σύριζα. (Από ραδιοφωνική εκπομή «Στο Κόκκινο», 9.7.2019)

ΣΤΟ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ ΚΑΘΙΣΑ!...

Στο τρεχαντήρι κάθισα μια τσάρκα για να κάνω
θέλησα να προκάνω
τ’ αγέρι της ζωής!

Είναι ο αγέρας δυνατός, το κύμα φουσκωμένο,
με κάνει αντρειωμένο
στα βάθη της ψυχής!

Με ρώτησαν οι φίλοι μου τι θέλω πια να γράψω,
και είπα δεν θα κλάψω
στο γέρμα της ζωής!..

Καλησπέρα!!!!!!!
Καλό απόγευμα!!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019

Σαν Σήμερα: 10 Ιουλίου...

• 48 π.Χ. - Στη μάχη του Δυρραχίου, ο Ιούλιος Καίσαρας αποφεύγει την καταστροφή του στρατεύματός του από τον Πομπήιο υποχωρώντας προς τη Θεσσαλία
• 1774: Η τσαρική Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, που προβλέπει -μεταξύ άλλων- ελεύθερη ανά τη Μεσόγειο ναυσιπλοΐα για τους Ρώσους. Τη συνθήκη αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι Έλληνες, που ανέπτυξαν τη ναυτιλία τους, κατασκευάζοντας σύγχρονα πλοία, στα οποία ύψωσαν τη ρωσική σημαία.
• 1913 - Μετά τη ραγδαία προέλαση του Ελληνικού Στρατού (Ι Μεραρχία) καταλαμβάνονται τα στενά της Κρέσνας μέσα στο βουλγαρικό έδαφος (Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος). Οι Μάχες Κρέσνας, Σιμιτλή, Τσουμαγιάς (27-31 Ιουλίου 1913, 14-18 Ιουλίου σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο) αποτέλεσαν την τελευταία φάση της ελληνικής προέλασης στο βουλγαρικό έδαφος κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου. Η προς βορρά και κατά μήκος του ποταμού Στρυμώνα πορεία των ελληνικών δυνάμεων τερματίστηκε με την ανακωχή ύστερα από τη δυσμενή θέση στην οποία είχε περιέλθει η Βουλγαρία σε όλα τα μέτωπα με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες (Ρουμανία, Σερβία,Οθωμανική Αυτοκρατορία).
• 1920 - Οι ελληνικές δυνάμεις (Μεραρχία Σμύρνης) με ραγδαία προέλαση στην Ανατολική Θράκη φτάνουν στην Αρκαδιούπολη.
• 1970 - Αθήνα - Δικτατορία: Δίκη μελών της οργάνωσης "Ρήγας Φεραίος". Καταδικάζονται 4 μέλη με ποινές φυλάκισης από 4 μέχρι 12 χρόνια.
[Στη φωτογραφία: Ιππήλατο πυροβολικό του Ελληνικού Στρατού, κατά τη διάβαση των στενών της Κρέσνας.]

ΑΜ’ ΕΠΟΣ, ΑΜ’ ΕΡΓΟΝ…

«Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που έγινε στη Βουλή.
«Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μάς της έδωσαν απλόχερα. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις Ελληνίδες και Έλληνες κάτω από ένα όραμα ευημερίας και προκοπής. Η δουλειά έχει ξεκινήσει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Μακάρι να το δούμε στην πράξη!..«Αμ’ έπος, αμ’ έργον» (από τα λόγια στην πράξη), έλεγαν οι πρόγονοί μας .

Την εγκάρδια καλησπέρα μου!...