11/07/19 23:24 - Τα Θέματα της Ημέρας 11 Ιουλίου 2019!..

 Τα Θέματα της Ημέρας 11 Ιουλίου 2019!..

Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2018!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση!..

Ποιοι ήσαν άραγε οι Ιδαίοι Δάκτυλοι;

Σύμφωνα μ' ένα μύθο, γεννήθηκαν από τη σκόνη που έριζε με τα δάχτυλά της πίσω της η μητέρα τους νύμφη Αγχιάλη, όταν γεννήθηκε ο Ζευς στο Δικταίον άντρον. Ήταν κυρίως μεταλλουργοί, γιατί η μεταλλουργία και ιδίως η κατασκευή χάλκινων όπλων, είχε προοδεύσει στην Κρήτη και από εκεί μεταφέρθηκε στις Μυκήνες κι αλλού. Σπουδαίοι Κουρήτες ήταν ο Κέλσις, ο Δαμναμένης, ο Άκμων και άλλοι.
Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/12046/

ΚΟΥΪΖ

Ποια μάχη απεικονίζεται στην εικόνα που βλέπουμε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βλέπε παραπάνω εφημερίδα.

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

ΧΙΜΠΑΤΖΗΣ: Εσύ τουλάχιστον έγινες άνθρωπος, ενώ εγώ, παρά τα όσα έλεγε ο Δαρβίνος και η «Δίκη των Πιθήκων», παρέμεινα χιμπατζής!..

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ;

Έγραψε χθες το «Πρώτο Θέμα»:

«Σπουδαία ανακάλυψη: Το αρχαιότερο δείγμα Homo Sapiens είναι ελληνικό!…Κρανίο που βρέθηκε στην Ελλάδα και χρονολογείται προ τουλάχιστον 210.000 ετών, αντιπροσωπεύει το αρχαιότερο δείγμα ανατομικά σύγχρονου ανθρώπου στην Ευρασία - Είναι κατά τουλάχιστον 150.000 χρόνια παλαιότερο από το αρχαιότερο απολίθωμα «Homo Sapiens», που είχε βρεθεί έως τώρα στην Ευρώπη...»

Προσωπικά το δημοσίευμα δεν μας εξέπληξε. Οσάκις βγάζαμε στην τηλεόραση τον γνωστό ανθρωπολόγο, Άρη Πουλιανό με το γιο του, μας το επιβεβαίωνε με τον αρχάνθρωπο των Πετραλώνων. Απλά, κάποιοι κύριοι τον πολεμούσαν γι’ αυτό, επειδή ισχυριζόταν ότι το κρανίο που βρέθηκε στα Πετράλωνα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο των 250.000 ετών!.

[Στη φωτογραφία ο Άρης Πουλιανός.]

ΜΕ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ!..

Με τούτο εδώ τον καύσωνα, φίλοι μου αγαπημένοι,
που μέσα στο καλόκαιρο κάνετε … ατασθαλίες,
ψάχνω κι εγώ ο έρημος πού ήσαστε κρυμμένοι
παίρνοντας σβάρνα τις ακτές κι όλες τις παραλίες!

Βρε πού είναι ο Άρης ο καλός, ο Πέτρος ο μεγάλος,
πού νάναι η Μαριαλένα μας και δυο ξανθιές Μαρίες,
σαν τι να κάνει ο Βλαντής που όλο υμνεί το κάλλος,
όλοι την … κοπανήσανε και άντρες και κυρίες!

Πήρα κι εγώ των ομματιών κι έφυγα από την πόλη,
και βρήκα το υπέροχο χωριό μου να σταθώ,
άπλωσα την αρίδα μου με άδειο πορτοφόλι
και κάνω πια τον … τζίτζικα σε δέντρο χαμηλό!!

Καλησπέρα!!!!!!!!
Καλό απόγευμα!!!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Σαν Σήμερα: 11 Ιουλίου!…

• 813 - Βυζαντινή Αυτοκρατορία Εκθρονίζεται ο Αυτοκράτορας Μιχαήλ Α΄ Ραγκαβέ. Τον διαδέχθηκε ο Λέων Ε΄.
• 1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Τούρκοι προβαίνουν σε σφαγές Ελλήνων στη νήσο Κω.
• 1865 - Μετακομιδή των οστών του Διονυσίου Σολωμού στη Ζάκυνθο.
• 1867 - Κρητική Επανάσταση - Οι Κρήτες Οπλαρχηγοί Κωσταράς και Κριάρης Μαντακάκης με τους Μανιάτες υπό τον Λ. Πετροπουλάκη, σε σφοδρή μάχη στην Αράδαινα των Σφακίων, αποκρούουν επίθεση 10.000 Τούρκων στρατιωτών του Ρεσίτ Πασά.
• 1878 - Αγγλικός στόλος καταλαμβάνει την Λάρνακα της Κύπρου σημειώνοντας την έναρξη της αγγλοκρατίας της νήσου
• 1908: Ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις της επανάστασης των Νεοτούρκων, δημοσιεύει ανακοίνωση, με την οποία διακηρύσσεται το Σύνταγμα, ανασχηματίζεται η κυβέρνηση και προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη Βουλής. Το γεγονός αυτό, η παροχή αμνηστίας στους αντάρτες και η (απατηλή) εντύπωση ότι όλα θα πήγαιναν καλά, οδήγησε Έλληνες και Βούλγαρους στην απόφαση να τερματίσουν τον Μακεδονικό Αγώνα.
• 1920 - Κατά την προέλαση του ελληνικού στρατού στη Θράκη συλλαμβάνεται ο Τούρκος διοικητής Τζαφέρ Ταγιάρ.
• 1947 - Ίδρυση της «Πρόνοιας Βορείων Επαρχιών της Ελλάδος», το οποίο εξελίχθηκε στο Βασιλικού Ιδρύματος Πρόνοιας.
• 1970 - Αθήνα - Δικτατορία: Καταδικάζονται 5 μέλη του "ΠΑΜ" σε ποινές φυλάκισης από 5 μέχρι 20 χρόνια.
• 1974: Κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ η τηλεοπτική σειρά «Λούνα Παρκ». Θα αποδειχθεί αρκετά δημοφιλής και θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου 1981 (φωτογραφία).
• 1988 - Ελλάδα - Μακελειό στο ελληνικό κρουαζιερόπλοιο "CITY OF POROS", στον Σαρωνικό Κόλπο όπου τρεις ένοπλοι με αυτόματα άνοιξαν πυρ με συνέπεια 11 άτομα να σκοτωθούν, 98 να τραυματιστούν και η γέφυρα του πλοίου να υποστεί πλήρη καταστροφή.
• 2011 - Κύπρος - Φονική έκρηξη κατασχεθέντων πυρομαχικών, αποθηκευμένων σε εμπορευματοκιβώτια στην ναυτική βάση "Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης" του Κυπριακού Ναυτικού , έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 13 άτομα (4 αξιωματικοί του ναυτικού εκ των οποίων και ο διοικητής Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, τρεις κληρωτοί ναύτες και έξι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ) και να καταστραφεί μεγάλο μέρος του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού του Βασιλικού.

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!...

Η εικόνα μιλάει από μόνη της!.. Βιβλική καταστροφή στη Χαλκιδική!.. Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος, λέει μια παροιμία του ελληνικού λαού!.. Ακόμα περισσότερο όταν υπάρχει άγνοια κινδύνου.
Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων.
Καλησπέρα σας!..