Κατηγορίες

Άγγελος Παν. Σακκέτος

 

Ο ΄Αγγελος Παν. Σακκέτος γεννήθηκε το έτος 1950 στο χωριό Βεσίνι Καλαβρύτων. Σπούδασε δημοσιογραφία, δημοσιολογία και κοινωνικές επιστήμες. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά γνωστών δημοσιογραφικών οργανισμών και συγκροτημάτων, την ίδια στιγμή, που συνεργαζόταν με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά του επαρχιακού Τύπου.
Εκδότης και Διευθυντής της εφημερίδος «Η Φωνή της Αλήθειας», Διευθυντής Συντάξεως διαφόρων πολυβραβευμένων περιοδικών, όπως για παράδειγμα «Ο ΤΥΠΟΣ» (Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση - 1992), δίδει το δημοσιογραφικό του «παρών» σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, που γράφει, επιμελείται και παρουσιάζει ο ίδιος, όπως για παράδειγμα:
 «Το Ντοκουμέντο της Εβδομάδος» (Τηλετώρα),
 «΄Ιδε ο άνθρωπος» (Τηλετώρα),
 «Ελληνισμός και Ορθοδοξία» (Δίον ΤV),
 «Τι εστίν αλήθεια;» (Τηλεάστυ).

Παράλληλα με τις δημοσιογραφικές και συγγραφικές δραστηριότητές του και παρά το σοβαρό κινητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει από πολύ μικρό παιδί (παραπληγία, λόγω πολιομυελίτιδος των κάτω άκρων), παραχωρεί πολλές διαλέξεις και ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις για θέματα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την δημιουργία διαφόρων εθνικοθρησκευτικών ντοκυμανταίρ και την δημιουργία ενός Ηλεκτρονικού Αρχείου Διαφανειών, όπως και ενός Αρχείου Οπτικο-Ακουστικών Ντοκουμέντων.
Θεατρικός συγγραφεύς, στιχουργός και, ιδίως, ιστορικός ερευνητής, με πολλά δημοσιογραφικά ταξίδια στο Εξωτερικό, για συνεντεύξεις υψηλών προσωπικοτήτων (Οικουμενικός Πατριάρχης κλπ), έχει στο ενεργητικό του ένα πολύ σημαντικό Ιστορικό και Δημοσιογραφικό Αρχείο με χιλιάδες άρθρα που έχει υπογράψει ο ίδιος, πάνω από σαράντα τιμητικές διακρίσεις και διπλώματα διαφόρων Πνευματικών Ιδρυμάτων και Σωματείων της Χώρας (Λουρίδειο Ίδρυμα, Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, Σύλλογος Ελλήνων Λογοτεχνών κλπ), για όλα σχεδόν τα εθνικοθρησκευτικά θέματα, που κατά καιρούς προβάλλει, ενώ πολλά βιβλία του παρουσιάζονται στα διάφορα πανεπιστημιακά έδρανα από διάφορους Καθηγητές (όπως ο αείμνηστος Γεώργιος Αθ. Τουρλίδης, ο Δημ. Μούκανος, η Μαρία Πυργάκη κλπ).

Έχει εκδώσει τα βιβλία:

1. «Φάκελος : Ελληνικό Θέατρο» (2 τόμοι),
2. «Για τον κλάδο της νίκης» (αθλητικό),
3. «Υμνώντας τις Μούσες μου» (ποιητική συλλογή),
4. «Πρόσωπο με πρόσωπο» (πολιτικές παρακαταθήκες του Ιάκωβου Διαμαντόπουλου),
5. «Ιησούς Χριστός: Ελληνισμός-Χριστιανισμός» (Α΄ Έκδοσις «Δημιουργία», Αθήνα 2000, με πρόλογο του Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Δ. Μεταλληνού.  Β΄ Έκδοσις: Λιακόπουλος, Θεσσαλονίκη 2003,
6. «Πού βρίσκονται τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα» (3 τόμοι) (Α΄ Έκδοσις: «Θέογνις», Β΄ Εκδοσις και συνέχεια: Δημ. Λιακόπουλος),
7. «Οι δολοφόνοι της Ιστορίας» (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
8. «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητος» (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
9. «Η Καρδιά της Ελλάδος» (βελτιωμένη επανέκδοσις του έργου «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητος», σε τρεις τόμους),Εκδόσεις Λιακόπουλος,
10. «Η πολιορκία της Ελλάδος (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
11. «Ο Παγκόσμιος Έλλην» (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
12. «Η Βίβλος της Αλήθειας» (8 τόμοι. Εξεδόθησαν οι 4 τόμοι), (Εκδόσεις Λιακόπουλος). (Περιλαμβάνονται όλα σχεδόν τα δημοσιευμένα άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά μέχρι το έτος 2000).
13. «Η άγνωστη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου» (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
14. «Οι Έλληνες της Βίβλου» (3 τόμοι: α) Παλαιά Διαθήκη, β) Καινή Διαθήκη, γ) Οι Μεγάλες Αλήθειες), Εκδόσεις Λιακόπουλος. 
15. «Οι Προφητείες του Ελληνισμού» (3 τόμοι: α) «Λάλον Ύδωρ», β) «Το Ποθούμενον», γ) «Ιδού έρχομαι ταχύ»)
16. «Ελληνικός Χριστιανισμός», (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
17. «Χριστιανικός Ελληνισμός», (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
18. «Ο Κώδικας της Χαμένης Γνώσης», Εκδόσεις Λιακόπουλος,
19. «Ιερά Οργή» (7 δοκίμια), (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
20. «Ο Χριστός και οι Έλληνες», (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
21. «Το Χειρόγραφο του Ιησού» Εκδόσεις Σακκέτου, Αθήναι 2007.
22. «Παπουλάκος: Άγνωστες Προφητείες και Θαύματα», Εκδόσεις Σακκέτου, Αθήναι 2008.
23. «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς», Εκδόσεις Σακκέτου, Αθήναι 2008
24. «Αγία Γραφή και Εξωγήινα Όντα», Εκδόσεις Σακκέτου, Αθήναι 2009
25. «Ώρα Απιέναι: Η Θεία Συνάντησις Σωκράτους και Ιησού», Θεσσαλονίκη 2009
26. «Γιατί οι έσχατοι έσονται πρώτοι» (Μελέτη πάνω στο έργο του Ευάγγελου Λεμπέση: "Η τεραστία σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω"), Εκδόσεις Σακκέτου, Αθήναι 2009
27. «Ο Άνθρωπος που γύρισε απ’ τη γη», Εκδόσεις Λιακόπουλος, Θεσσαλονίκη 2009.

Ανέκδοτα έργα:

1. «Το Δίκαιον και η Αγία Γραφή» (2 τόμοι)
2. «Ο Οικουμενικός Ελληνισμός» (7 Τόμοι)
3. «Η Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνισμού» (πολύχρονο και ογκωδέστατο έργο, το οποίο συμπληρώνεται συνεχώς).

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, έλεγαν οι αρχαίοι!.. Επειδή το σοβαρό κινητικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει, επιδεινώθηκε σημαντικά, αναγκάζεται να είναι σχεδόν όλη μέρα κλεισμένος στο γραφείο του. Αυτός και ο λόγος που έγινε Διαχειριστής της Ιστοσελίδας: www.sakketosaggelos.gr η οποία άρχισε το μαγευτικό διαδικτυακό της ταξίδι την 6η Οκτωβρίου 2009. Έχει λάβει χαρακτήρα Ηλεκτρονικού Περιοδικού με πολλές και ποικίλες κατηγορίες θεμάτων, ενώ μέχρι τώρα έχουν αναρτηθεί χιλιάδες ανέκδοτα άρθρα και διάφορες άλλες μελέτες του με βασικό άξονα τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, μακριά και πέρα από κάθε πολιτική ή άλλη ανθρώπινη φιλοδοξία ή ματαιοδοξία... Η αγάπη των ανθρώπων είναι αυτή που του δίνει δύναμη, αισιοδοξία και ελπίδα για κάτι καλύτερο!.. Είναι το μόνο που του απόμεινε σ' αυτή τη ρημάδα τη ζωή!..

Αναρτήθηκε: 19/03/11 15:28

 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών