Κατηγορίες

Ο Άγνωστος Ελληνισμός μέσα από Χάρτες!

Ο Άγνωστος Ελληνισμός μέσα από Χάρτες!

Η εκπληκτική Έκθεση που έγινε στην Βιβλιοθήκη των Επιστημών της Ρωσίας, στην Αγία Πετρούπολη, και οι συγκλονιστικοί χάρτες του Ελληνισμού, που εκτέθηκαν ως πειστήρια της παραδοσιακής φιλίας μεταξύ των δύο λαών!..

Πάνω και κάτω: Αρχαίοι ελληνικοί χάρτες, απ’ τους πολλούς που είχαν εκδοθεί στην ελληνική αρχαιότητα, όπως του Ερατοσθένους, και τόσοι άλλοι!..

ΠΡΙΝ αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα από 10-26 Σεπτεμβρίου 1993, η Βιβλιοθήκη των Επιστημών της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη, πραγματοποίησε μία μεγάλη Έκθεση που έφερε τον τίτλο: «Ο Ελληνισμός μέσα από Χάρτες».
Την παραπάνω Έκθεση είχε την έμπνευση να την υλοποιήσει ο Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας με Πρόεδρο του ως άνω Οργανισμού τον κ Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, Καθηγητή της Ιστορίας της Επιστήμης, που πολλές φορές έχει αναπτύξει παρόμοιες δραστηριότητες σε κάθε χώρο του επιστητού.

ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΩΝ

Αξίζει, όμως, τον κόπο να διαβάσουμε τι λέει ο ως άνω Καθηγητής για τους παραδοσιακούς δεσμούς Ελλήνων και Ρώσων σε μία σύντομη ιστορική περίληψη:
«Από τον 7ο αιώνα π.Χ. περίπου ιδρύθηκαν Ελληνικές αποικίες κατά μήκος της βόρειας Μαύρης Θάλασσας. Για πολλούς αιώνες παρέμειναν στην κυριαρχία των Ελλήνων, ενώ οι Σκύθες κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού. Ερείπια πολλών αρχαίων Ελληνικών πόλεων ήρθαν στο φως μετά τις ανασκαφές κοντά στο Κέρτς, στη Σεβαστούπολη και σε άλλα μέρη.
Η πρώτη Ελληνική πόλη-κράτος που εποίκησε τη Νότια Ρωσία ήταν η Μίλητος, το πιο μεγάλο και το πιο φημισμένο κέντρο της Ιωνικής ακτής (Μικράς Ασίας), η πατρίδα των διάσημων φιλοσόφων και επιστημόνων, Θαλή (624 - 546 π.Χ.), Αναξίμανδρου (611 - 546 π.Χ). και Αναξιμένη (585 - 525 π.Χ.). Οι Μιλήσιοι ίδρυσαν 80 πόλεις. Αργότερα ήρθαν Ελληνες απ' όλη τη μητροπολιτική Ελλάδα (Αθήνα, Μέγαρα, Λέσβος, Σάμος, Πάρος, Φώκεα).
Οι Ρώσοι, σλαυικός λαός, ήρθαν πολύ αργότερα από τους Έλληνες στη Νότια Ρωσία (περίπου τον 3ο και 4ο αιώνα μ.Χ.), και κατέλαβαν τη νότια περιοχή της στέπας, μεταξύ των ποταμών Δνειπέρου και Δνειστέρου. Μετά την καθιέρωση του κυριλλικού αλφάβητου, οι Ρώσοι οργανώθηκαν ως έθνος και έζησαν ειρηνικά με τους Έλληνες γείτονες τους, της ακτής του Ευξείνου Πόντου. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βλαδίμηρου (980 -1015), σταθεροποιήθηκε η πολιτική εξουσία στους εμπορικούς δρόμους κατά μήκος των ποταμών.
Ο Βλαδίμηρος συνένωσε το κράτος του και στο πολιτιστικό επίπεδο, προσχώρησε στην ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως (989) και εισήγαγε βυζαντινούς θεσμούς και μόρφωση. Το κράτος ανέβηκε πολύ ψηλότερα απ' ότι ήταν με την προηγούμενη ειδωλολατρική θρησκεία. Μέχρι το έτος 363 π.Χ. οι Ελληνικές πόλεις της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους ανεξάρτητα κράτη…».

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΙ

Θα ήταν ιστορική βλασφημία να κάναμε ένα παρόμοιο θέμα και να μην αφήναμε τον Καθηγητή της Ιστορίας της Επιστήμης, Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, να μας πει λίγα λόγια για τους αρχαίους Έλληνες χαρτογράφους, που γράφει σε ένα ομώνυμο έργο του:
«Κάτω από τον ελληνικό ουρανό, κοντά στις ακτές της Μεσογείου και της φυσικής της προεκτάσεως, που είναι η Προποντίς και ο Εύξεινος Πόντος, γεννήθηκαν, έζησαν και δημιούργησαν αξιόλογοι άνθρωποι, που θεμελίωσαν όλες τις επιστήμες. Ανάμεσα τους κατέχουν ξεχωριστή θέση οι χαρτογράφοι, που ήταν συγχρόνως γεωγράφοι, αστρονόμοι, φιλόσοφοι. Πολλοί απ' αυτούς ήταν θαλασσοπόροι, εξερευνητές που περιηγήθηκαν για πολλά χρόνια, όχι μόνο τον τότε γνωστό κόσμο, αλλά και χώρες μακρινές και άγνωστες στους Ευρωπαίους στην Ασία και στην Αφρική. Από τις ακτές του Ατλαντικού ως τη Νότια Ρωσία και από την Ισλανδία ως τις Ινδίες, ταξίδεψαν για πολλά χρόνια, και τις περιέγραψαν με λεπτομέρεια, δίνοντας ουσιαστικές πληροφορίες για τη γεωγραφία και την ιστορία των διαφόρων χωρών.
Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονταν από διάφορα μέρη του ελληνικού χώρου, μορφώθηκαν και εκπόνησαν τα συγγράμματά τους κοντά στις μεγάλες βιβλιοθήκες, τις σχολές και τα αστεροσκοπεία της εποχής. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις πόλεις -κράτη είχαν η Αθήνα, η Πέργαμος, η Μίλητος, η Σάμος, οι πόλεις της Μεγάλης Ελλάδος και αργότερα η παγκόσμια πρωτεύουσα του πολιτισμού η ελληνική Αλεξάνδρεια.
Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται μια πρώτη προσέγγιση στην ταυτότητα των κορυφών της χαρτογραφίας, της γεωγραφίας και της αστρονομίας και δίνονται βασικά στοιχεία για τη ζωή και το έργο τους. Γίνεται αναφορά στη δυσεύρετη και όχι πλούσια για όλους διεθνή βιβλιογραφία, για τον καθένα ξεχωριστά και γενικά. Επίσης αναφέρονται εκδόσεις των συγγραμμάτων τους.
Στόχος μας είναι η έκδοση στην ελληνική γλώσσα όλων των σχετικών με την χαρτογραφία συγγραμμάτων των αρχαίων Ελλήνων, που σώζονται, ώστε να γίνουν προσιτά σε όλους τους Έλληνες».

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΕΣ

Ο Καθηγητής της Ιστορίας της Επιστήμης, Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, με αφορμή την Έκθεση που έγινε στην Βιβλιοθήκη των Επιστημών της Ρωσίας, στην Αγία Πετρούπολη, για τον «Ελληνισμό μέσα από Χάρτες», λέει επί λέξει τα εξής:
«Η παρούσα έκθεση είναι η πρώτη στο είδος της και έχει σκοπό να δείξει τον «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ». Γίνεται μία ιστορική αναδρομή, που αναφέρεται σε τρεις μεγάλες περιόδους:
1. Στην αρχαιότητα, τότε που η Ελλάδα απλωνόταν σε όλη τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα κι ακόμα πιο πέρα, σε όλον σχεδόν τον τότε γνωστό κόσμο.
2. Στην Ελληνική, Βυζαντινή Αυτοκρατορία, που κυριάρχησε στη γη και κράτησε πάνω από χίλια χρόνια, μοναδικό φαινόμενο κράτους στην παγκόσμια ιστορία.
3. Στη σημερινή «συρρικνωμένη» Ελλάδα, με τα διαμερίσματα, τους νομούς και τα νησιά της.
4. Στην Ελλάδα του εξωτερικού, στους Ελληνες της διασποράς, που αποτελούν το πιο δυναμικό τμήμα του Ελληνισμού.
Έτσι εξελικτικά από τα αρχαία χρόνια, από τους χάρτες του Ηρόδοτου, του Εκαταίου και του Ερατοσθένη, φτάνουμε στους σημερινούς, δορυφορικούς χάρτες.
Η έκθεση συμπληρώνεται με παλιές γκραβούρες, με το βιβλίο μας «ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΙ», που πρώτη φορά παρουσιάζεται στο κοινό και το τεύχος μας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ».
Η άριστη συνεργασία μας με τον ρωσικό Οργανισμό «ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ», την Κρατική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας στη Μόσχα και την Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας των Επιστημών της Ρωσίας (Ναούκ) στην Αγία Πετρούπολη, βοήθησε πολύ στην πραγματοποίηση της εκθέσεως στις δύο μεγάλες πόλεις της Ρωσίας. Είμαστε βέβαιοι ότι «μέσα απ' τους Χάρτες» θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η παραδοσιακή φιλία ανάμεσα στον ρωσικό και στον ελληνικό λαό.
Μόσχα / Αγία Πετρούπολη, Καλοκαίρι 1993
Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος
Πρόεδρος Ο.Κ.Χ.Ε.»

ΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ!

Ας δούμε τώρα αναλυτικά τον συγκλονιστικό κατάλογο με τους Χάρτες που εκτέθηκαν ώστε οι αναγνώστες να συνειδητοποιήσουν τον απέραντο πνευματικό πλούτο των αρχαίων, βυζαντινών και συγχρόνων Ελλήνων:

ΑΜΕΡΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, 1:12.000.000

ΑΣΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΣΙΑΣ, 1:10.000.000

ΑΦΡΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, 1:9.000.000

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
Β ΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, 1:300.000
VILAYET DE JANNINA (ΣΧΟΛΕΙΑ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ), 1:500.000

ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΡΑ ΤΕΙΧΗ ΥΠΟ ΦΘ. ΟΕΙΡΣΙΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΥΠΟ Φ. ΚΕΛΛΕΡ – ΛΕΥΥΤΣΙΓΚΕΡ
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ ΥΠΟ ΦΘ. ΘΕΙΡΣΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑ ΥΠΟ ΦΘ. ΘΕΙΡΣΙΟΥ
Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ 1687 ΥΠΟ P. CORONELLI
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΠΥΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΥΠΟ Ι. ΒΥΛΜΑΝ
ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΥΠΟ Ι. ΒΥΛΜΑΝ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΥΠΟ ΙΩΣ. ΟΦΜΑΝ
Η ΝΗΣΟΣ ΣΦΑΙΡΙΑ (ΠΟΡΟΣ) ΥΠΟ ΙΩΣ. ΟΦΜΑΝ
ΜΥΚΗΝΑΙ ΥΠΟ ΙΩΣ. ΟΦΜΑΝ
Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΥΠΟ Ι. ΒΥΛΜΑΝ
Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΥΠΟ ΦΘ. ΘΕΙΡΣΙΟΥ
Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΥΠΟ Ι. ΒΥΛΜΑΝ
Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΥΠΟ Ι. ΦΙΣΕΡ
ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΙ• ΤΟΥ ΚΥΡΡΗΣΤΟΥ ΥΠΟ Ι. ΒΥΛΜΑΝ

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΨΕΥΔΟΧΡΩΜΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΛΗΨΗ LANDSAT, ΚΡΗΤΗ, 1:100.000
ΨΕΥΔΟΧΡΩΜΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΛΗΨΗ LANDSAT, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, 1:100.000
ΨΕΥΔΟΧΡΩΜΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΛΗΨΗ LANDSAT, ΤΡΙΠΟΛΗ, 1:100.000
ΨΕΥΔΟΧΡΩΜΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΛΗΨΗ LANDSAT, ΛΕΩΝΙΔΙΟ, 1:100.000
ΨΕΥΔΟΧΡΩΜΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΛΗΨΗ LANDSAT, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΐ:ΐοο.οοο
ΨΕΥΔΟΧΡΩΜΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΛΗΨΗ LANDSAT, Β. ΕΥΒΟΙΑ - ΘΗΒΑ, 1:100.000
ΨΕΥΔΟΧΡΩΜΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΛΗΨΗ LANDSAT, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, 1:100.000

ΕΛΛΑΔΑ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, SEBASTIAN MUNSTER, 1540 !
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, GERHARD MERCATOR, 1589
ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ •
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΛΟΝΔΙΝΟ 1920, ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ 1910-1920
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ & ΑΧΑΊΑ, WILHELM BLAEU, 1629
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ & ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 1:500.000, 1986
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 1:600.000
ΧΑΡΤΗΣ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 1:500.000, 1987
ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ & ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, Ε. MULLER, 1810
ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ & Η ΕΛΛΑΔΑ, J. R. ΗΟΜΜΑΝ, 1713-1743
ΕΛΛΑΔΑ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, Ν. SANSON, CA 1700
ΕΛΛΑΔΑ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, Ν. SANSON, 1655
ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Ε. WELLS, 1700-1738
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, Ε. WELLS
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΥ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, SOPHIANI

ΕΥΡΩΠΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, 1:4.000.000
ΠΙΝΑΞ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, 1:4.000.000, Ε. ΚΙΠΕΡΤ, 1881
ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟΣ - ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, D. REIMER, 1876
ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ, Ε. HANDTKE, 1:7.000.000

ΗΠΕΙΡΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΗΣ, 1:25.000
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, 1:185.000
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΗΣ, 1:223.000
ΝΕΑ & ΑΡΧΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, J. COVENS & C. MORTIER, 1750
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΚΟΛΜΑΝΓ, 1:250.000, 1897
ΗΠΕΙΡΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Η. KIEPERT, 1871, Ι:5ΟΟ.ΟΟΟ
ΗΠΕΙΡΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Η. KIEPERT, 1880, 1:5θο.οοο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, 1:250.000
ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, 1990
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, 1:200.000
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, 1:250.000, 1984
ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, 1:250.000, 1984
ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, 1:250.000, 1984
ΖΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΕΛΕΓΧΟΥ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, 1:250.000, 1984
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, 1:250.000, 1984
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, 1:200.000, 1963 3
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 1:125.000 Ι
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, 1:200.000, 1963 3
ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, 1:200.000
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΗΛΙΟΥ (ΠΟΡΤΑΡΙΑ)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, 1:125.000
ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΘΡΑΚΗ
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, 1:250.000
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, 1:150.000
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ, 1:150.000
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ, 1:200.000
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, 1:120.000
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, ABRAHAM ORTELIUS, 1600

ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ 1912-13
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΜΥΘΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821, 1:600.000
ΜΥΚΗΝΑΙΚΗ & ΜΙΝΩΐΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΛΑΟΙ
Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 5ο ΑΙΩΝΑ -ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 200 π.Χ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 1400-700 π.Χ.- ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΕΠΟΧΗ - ΠΡΩΙΜΗ ΕΠΟΧΗ ΣΙΔΗΡΟΥ - ΠΡΩΤΟΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ
ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ 445-444/3 π.Χ.
Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΚΥΘΙΑ (ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΡΩΣΙΑ)
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ - ΕΞΑΓΩΓΙΜΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ
ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 8ου ΑΙΩΝΑ ΩΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 10ου ΑΙΩΝΑ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 7ο ΑΙΩΝΑ
Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ, G. DELISLE, 1723-1761
Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΩΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, G. SANSON, CA 1700
ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΕΠΑΡΧΙΕΣ (ΘΕΜΑΤΑ), G. DELISLE, CA 1745
Ο ΚΙΜΕΡΙΟΣ ΒΟΣΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, G. SANSON, 1694
ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΕΣ ΗΓΕΜΟΝΙΕΣ, ΠΑΝΟΝΙΑ & ΔΑΚΙΑ, Ε. WELLS, 1700-1738
Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ORTELIUS
Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ, P. DUVAL, 17ος- 18 ΑΙΩΝ
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, LAURENBERG J., 1638-1741
ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, Ε. WELLS, 1700 – 1738
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ ΟΜΗΡΟΥ & ΒΙΡΓΙΛΙΟΥ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ, VOYAGE DE JEUNEANACHARSIS, 1819
ΧΑΡΤΗΣ II ΑΣΙΑΣ, ΚΟΛΧΙΣ, ΙΒΗΡΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ & ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
ΧΑΡΤΗΣ IV ΑΦΡΙΚΗΣ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ –ΑΙΘΙΟΠΙΑ
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ, SANSON
ΠΙΝΑΞ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, 1:3.000.000, Ε. KIEPERT, 1880
ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΒΛΑΧΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ, Γ. ΚΟΛΜΑΝ, 1877, 1:100.000
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ, 1941, 1:1.000.000
ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, Η. KIEPERT, 1867, 1:3.000.000
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΙΛΛΥΡΙΑ & ΗΠΕΙΡΟΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΟΣ ΖΙΤΣΑΙΟΣ Μ.Θ., 1897, 1:400.000
ΠΙΝΑΞ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΥΙΚΩΝ &
ΡΟΥΜΑΝΙΚΩΝ, Η. KIEPERT, 1891, 1:700.000
ΠΙΝΑΞ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 5η π.Χ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑ, Ε. ΚΙΠΕΡΤ, 1880
ΠΙΝΑΞ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 10η ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑ, Ε. ΚΙΠΕΡΤ, 1883
ΠΙΝΑΞ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΗΤΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΟΣΑΙ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΘΗΚΑΝ ΔΙΑ ΤΕ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΑΥΤΟΥ, Ε. ΚΙΠΕΡΤ, 1880
ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΥΔΟΞΟΥ, ΙΠΠΑΛΟΥ, ΝΕΑΡΧΟΥ
ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΥΘΕΩΣ ΤΟΥ ΜΑΣΣΑΛΙΩΤΗ
Η ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ, 129 π.Χ.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑΣ - ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α'
Η ΕΛΛΑΣ ΤΟ 336 π.Χ.
Η ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ Α' ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (90/89 π.Χ)
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ - ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ, 145 π.Χ.
Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟ 179 π.Χ.
Η ΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ
Η ΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΚΑΤΑΙΟ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 7Ο ΑΙΩΝΑ
Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
ΒΙΛΑΕΤΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΡΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Η ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 5ος ΑΙΩΝ
ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β', 336 π.Χ.
ΧΑΡΤΗΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ - Η ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΙΝΑΞ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 10η ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑ, Ε. ΚΙΠΕΡΤ

ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ, DE LISLE G., 1714
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ, D. ANVILLE J. Β. Β., 18ος ΑΙΩΝΑΣ
ΑΡΧΑΙΕΣ & ΝΕΕΣ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ, LABORDE J. Β. DE, 1800

ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ, 1:23.000.000
ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΩΡΕΣ ΕΤΟΥΣ, ΑΝΙΣΟΤΗΣ ΗΜΕΡΩΝ – ΝΥΚΤΩΝ
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, AMSTERDAM 1665, G. BLAEU

ΚΡΗΤΗ
ΚΡΗΤΗ. Η ΝΗΣΟΣ & ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΟΥ ΧΑΝΔΑΚΟΣ ΔΙΗΡΗΜΕΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΑΣ ΤΟΥ, V.M. CORONELLI
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, NICOLAS SANSON, 1658
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, GERARD MERCATOR, 1590
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, JOHNNES BLAEU, 1640
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ABRAHAM ORTELIUS, 1584
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, FREDERICK DE WIT, 1680
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, J. Ν. BELLIN, 1764
ΧΑΝΔΑΚΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ. ΛΙΜΑΝΙ – ΠΟΛΙΣ
ΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ
ΚΡΗΤΗ, ABRAHAM ORTELIUS, 1570
ΚΡΗΤΗ, Ν. SANSON, 1658
ΚΡΗΤΗ, GERARD MERCATOR, 1598
ΚΡΗΤΗ, JOHNNES BLAEU, 1640
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 1:150.000
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 1:100.000
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, 1:300.000
ΚΝΩΣΣΟΣ - ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ (ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ), 1976
ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΧΑΝΔΑΚΟΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ), V. Μ. CORONELLI, 1706

ΚΥΠΡΟΣ
Η ΝΗΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ (CYPRUS INSULA), MATHIASQUAD, 1599
ΚΥΠΡΟΣ (ZYPERN, CYPRUS, CHYPRE), 1:364.000
ΚΥΠΡΟΣ
ΚΥΠΡΟΣ
ΚΥΠΡΟΣ
ΚΥΠΡΟΣ, Α. CORONELLI
ΚΥΠΡΟΣ -ΛΗΜΝΟΣ, 1600
ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΚΥΠΡΟΣ, Α. ORTELIUS, 1600
ΚΥΠΡΟΣ - ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, 1991
ΚΥΠΡΟΣ - ΛΗΜΝΟΣ - ΧΙΟΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΕΥΒΟΙΑ – ΚΥΘΗΡΑ – ΡΟΔΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, MATHIAS SEUTTER, 1735
ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, ΐ:6.οοο, 1976
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΕΤΟΣ 1964 SEMIN/SANSON
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, FR. KAUFFER, 1786

ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 1821
Η ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΤΩΣΙΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΝΑΥΜΑΧΙΑΙ ΓΕΝΙΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΑΧΑΙ 1) ΓΕΦΥΡΑ ΑΛΑΜΑΝΑΣ 2) ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 3) ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΑΤΣΗΚΙ
ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ. ΤΟ ΧΑΝΙ
ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΟΣ, ΚΟΜΠΟΤΙ & ΠΕΤΑ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΖΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΗΣ ΧΩΡΙΩΝ
ΠΟΛΕΜΟΙ: ΑΡΤΑ - ΠΕΤΑ – ΠΛΑΝΤΖΑ
ΜΑΧΗ ΠΡΩΤΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΑΧΑΙ ΑΡΓΟΥΣ, ΑΠΟΝΟΡΙΟΥ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ & ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ
ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΙ & ΜΑΧΑΙ ΤΩΝ ΝΑΥΑΡΙΝΩΝ
Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΣ
ΔΙΑΦΟΡΑΙ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣ ΡΑΧΟΒΑ
ΜΑΧΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΑΤΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΕΦΑΡΑΠ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ
Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΝΑΥΑΡΙΝΩΝ
ΒΟΝΙΤΣΑ
ΜΑΧΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΙ ΘΗΒΑΙ
ΜΑΧΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ & ΣΑΜΟΥ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ
ΣΧΟΛΙΑ Δ. ΦΩΤΙΑΔΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΧΑΡΤΗΣ ΕΜΦΑΙΝΩΝ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ, 1:1.000.000, ΕΚΔΟΣΗ ΣΚΟΠΙΩΝ, 1992
ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, 1:200.000
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, 1:75.000
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, 1:195.000
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, 1:100.000
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, 1:160.000
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΗΣ, 1:120.000
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ, 1:100.000
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, 1:200.000
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, Ι;14Ο.ΟΟΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, 1:120.000
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, 1:135.000
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, Ι:2ΟΟ.ΟΟΟ, 1972
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, 1:165.000
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, 1:360.000
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 1:100.000
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 1:6.000
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, 1:134.000
ΟΔΙΚΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ)
ΧΛΩΡΙΔΑ & ΠΑΝΙΔΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 1:100.000
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, 1:200.000
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, 1:200.000
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ & ΑΛΒΑΝΙΑΣ, 1:864.000,1881 – 1912
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ TOY LAURENBERG

ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΧΙΟΣ - ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ – ΨΑΡΑ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, JOHANNES LAUREMBERG, 1660
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ, HENDERICK DONCHER, 1698
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ, 1:60.000
ΚΩΣ (ΚΑΤΟΨΗ ΑΓΟΡΑΣ & ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ), 1:2.000, 1986
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ, 1:120.000
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ, 1979
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΑΞΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΗΛΟΥ - ΚΙΜΩΛΟΥ, 1:50.000
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΥ - ΨΑΡΩΝ - ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ, 1:114.000
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΥ - ΨΑΡΩΝ - ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ, 1:200.000, 1963
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΣΠΕΤΣΩΝ, 1:12.000
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ]
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΥ - ΨΑΡΩΝ – ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΩ – ΝΙΣΥΡΟΥ
ΝΗΣΟΙ ΥΔΡΑ, ΔΟΚΟΣ, ΠΟΡΟΣ, ΑΙΓΙΝΑ, ΣΑΛΑΜΙΣ, ΔΙΑΠΟΡΙΟ, 1:90.000
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, 1:150.000
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, 1:120.000
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ, 1:50.000
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ, ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, 1:74.000
ΧΙΟΣ, BARTOLOMEO
ΧΙΟΣ, CAMOTTI
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΧΙΟΥ, BERTIUS
ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΥ & ΨΑΡΩΝ, MALLET
ΧΙΟΣ, BOSCINI
ΧΙΟΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΧΙΟΣ
ΣΑΡΔΗΝΙΑ - ΚΟΡΣΙΚΗ - ΝΗΣΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΔΗΛΟΣ, ΤΗΝΟΣ, ΡΗΝΙΑ, ΙΚΑΡΙΑ, ΡΟΔΟΣ, ΕΥΒΟΙΑ, ΧΙΟΣ, ΛΗΜΝΟΣ, ΣΑΜΟΣ, ΛΕΣΒΟΣ, ΜΗΛΟΣ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΩΝ ΥΨΙΠΕΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΑΝΔΡΟ ΠΟΤΑΜΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΔΡΑΜΥΤΗΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΥ - ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Ε. WELLS

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ
ΚΕΡΚΥΡΑ (CORFU OF CORCYRA), GERARD VAN KEULEN, 1680
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ & ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ, 1:100.000
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, 1:100.000, 1971
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, 1:50.000
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, 1:83.500
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ - ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, 1:79.000

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ, 1:100.000
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, 1:500.000
ΟΔΙΚΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Ι:175.ΟΟΟ
ΟΔΙΚΟΣ - ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, 1:200.000,1992
ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 1:5.000
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, 1:300.000
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, 1:300.000
Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, PIETER VON DER ΑΑ, Ι729
ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ 950 - 700 Π.Χ.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΧΑΡΤΗΣ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ

ΠΟΝΤΟΣ
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, 17ος ΑΙΩΝ, JANSSONIUS JORTELIUS
ΧΑΡΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ & ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ. ΑΠΟΓΟΝΟΙ, ΗΟΜΑΝΝ, 1751
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, DUNN, 1774
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, 1590-1612
ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, 1918-1922
ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, 1840
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, 1919
ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ & Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, 1903
ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ, 1:1.000
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ & ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, 1912
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
ΣΕΙΡΑ ΟΜΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ
ΕΞΟΡΙΕΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΕΩΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ
ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
ΧΑΡΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, KIEPERT, 1849
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ 1204 - 1461, FALLMERAYER, 1827
ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 363 - 63 π.Χ.
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΡΧΑΙΑ & ΝΕΑ ΑΧΑΙΑ, JOHANN BARTIST ΗΟΜΑΝΝ, 1715
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, 1:200.000, 1963
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, 1:200.000
ΔΑΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, 1:200.000, 1987
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ, 1:200.000, 1963
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΘΗΒΑΣ, 1984
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, 1:36.500
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, 1:340.000
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ, 1:200.000, 1963
ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, 1987
ΔΑΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ, 1:200.000, 1987
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, 1987
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, 1989
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, 1:13.000, 1982
ΚΕΝΤΡΙΚΗ & ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΡΟΥΜΕΛΗ), 1:250.000
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ, 1:175.000
ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ, 1:175.000
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, 1:155.000,1987

ΩΚΕΑΝΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΩΚΕΑΝΙΑΣ, 1:10.000.000

-----------------------------------------------------------------
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε μέσα στον 2ο τόμο του βιβλίου μας: "Πού βρίσκονται τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα".

Αναρτήθηκε: 25/06/11 19:38

 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών