03/04/11 21:39 - Ελληνικής καταγωγής ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι;

 
Ελληνικής καταγωγής ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι;

Η εκπληκτική αποκάλυψη της διάσημης ηθοποιού, Κατρίν Ντενέβ, που ήρθε στην Ελλάδα και δήλωσε ότι ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι ήταν ελληνικής καταγωγής, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Mega» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής 3 Απριλίου 2011!..

«Δεν κυνηγάω τη σκιά μου» δηλώνει η Κατρίν Ντενέβ από την Αθήνα. Είναι η ηθοποιός, όμως, που αποκάλυψε την ελληνική καταγωγή του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι!

Κυριακή, 3 Απριλίου 2011... Στο κεντρικό δελτίον ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού γίνεται αναφορά στη διάσημη ηθοποιό, Κατρίν Ντενέβ, η οποία τούτες τις μέρες βρίσκεται στην Ελλάδα για τη νέα της ταινία, «Potiche», στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.
Στην ταινία «Potiche» ερμηνεύει μία γυναίκα που ασχολείται μόνο με το σπίτι της, μια «γλάστρα», όπως της λέει η κόρη της. Όταν ο σύζυγός της πιάνεται όμηρος από τους εργαζόμενους του εργοστασίου του και αναγκάζεται να απομακρυνθεί, εκείνη αναλαμβάνει τα ηνία και δείχνει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στην ηγεσία.
Σε ερώτηση για το εάν φοβάται πως ίσως πάψει κάποτε να είναι επίκαιρη, λέει: «Δεν κυνηγάω τη σκιά μου. Είμαι ηθοποιός, είμαι γυναίκα, πολίτης, έχω γνώση της κατάστασης, εξελίσσομαι».

Έλληνας ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι;

Είναι γνωστή, όμως, η σχέση της Κατρίν Ντενέβ, που είχε με τον άλλο μεγάλο ηθοποιό του Χόλιγουντ, τον Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, για τον οποίον (ούτε λίγο ούτε πολύ) είπε ότι ήταν ελληνικής καταγωγής! «Ο Μαρτσέλλο ήταν μάλλον ελληνικής καταγωγής μου είχε πει. Πίστευε ότι είχε ελληνικές ρίζες. Προτιμώ όμως να τον θυμάμαι μέσα από τις ταινίες του».
Πέραν αυτών, τον Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο ηθοποιό της γενιάς του λέγοντας ότι δεν ήθελε να βασίζεται στην εμφάνισή του, αλλά του άρεσε να πειραματίζεται στις ταινίες του, ενώ αναφέρθηκε και στο επόμενο κινηματογραφικό της σχέδιο που είναι μια ταινία του Κριστόφ Ονόρε με τίτλο «Les bien-aimes», στην οποία πρωταγωνιστεί με την κόρη της Κιάρα Μαστρογιάννι, και η οποία –όπως λέει- είναι σχεδόν η μισή με τραγούδια.
Ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι (ιταλικά: Marcello Mastroianni, 28 Σεπτεμβρίου 1924 - 19 Δεκεμβρίου 1996) υπήρξε Ιταλός ηθοποιός του κινηματογράφου. Μεγάλωσε στο Τορίνο και την Ρώμη. Ήταν ανιψιός του φημισμένου Ιταλού γλύπτη Ουμπέρτο Μαστρογιάννι (1910 - 1998), ενώ η διεθνής καριέρα του Μαστρογιάννι καθιερώθηκε με την κινηματογραφική ταινία "Γλυκιά ζωή" του Φελίνι.

Τι είχε πει ο Μαστρογιάννι για την Κατρίν Ντενέβ

Όταν γνώρισα την Κατρίν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας, συνερχόμουν από μια ερωτική απογοήτευση: από εκείνη τη θλιβερή ιστορία με τη Φέι (Νταναγουέι). Εκείνη είχε χωρίσει από τον Τριφό. Ίσως είχαμε ανάγκη και οι δύο να βρούμε ένα καινούργιο ενδιαφέρον. Ήμασταν καλά για περίπου δύο - τρία χρόνια. Οι κινηματογραφικοί όμως έρωτες είναι εφήμεροι: εγώ δούλευα στην Ιταλία, εκείνη αλλού. Ήταν η Κατρίν που πήρε την απόφαση: «Η ιστορία μας τελείωσε. Δεν έχω πια λόγους, επομένως βρίσκω πως είναι ανώφελο να σερνόμαστε πίσω από τα πράγματα, μέσα στο ρεύμα της συνήθειας και της πλήξης. Τελειώσαμε. Αυτό ήταν». Εγώ, αντίθετα, ήμουν ακόμη ερωτευμένος. Ίσως κάποιος άλλος να το αντιλαμβανόταν μετά, γιατί θα είχε πληγωθεί. Σκεφτόμουν μήπως είχα κάνει κάτι χωρίς να το πάρω είδηση. Ίσως πάλι να αισθανόμουν δυστυχής γιατί μου είχαν πάρει το παιχνίδι από τα χέρια. Είναι αυτή η παιδιάστικη πλευρά που υπάρχει στη φύση του ηθοποιού. («Το Βήμα», 22 Δεκεμβρίου 1996).
Αναρτήθηκε: 03/04/11 21:39