Κατηγορίες

Αποκαλύψεις

Αποκαλύψεις

Ιστορικές και αρχαιολογικές αποκαλύψεις, πάνω σε διάφορα θέματα, ιδίως εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά – και όχι μόνον - που βρίσκονται για αιώνες στα "συρτάρια της γης"!.. Στοιχεία τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας ή «ενταφιάζονται» στα λεγόμενα «ψιλά γράμματα» των εφημερίδων, των περιοδικών και των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών!... "Σιγάν την αλήθειαν χρυσόν εστι θάπτειν", έλεγε ο  Πυθαγόρας. (Το να αποσιωπάς την αλήθεια είναι σαν να θάβεις το χρυσάφι). Κι εμείς αυτό το χρυσάφι της αλήθειας δεν θα το θάψουμε ποτέ!..

 • Πριν από την Άλωση της Πόλης κατέφθαναν στην Ελλάδα πράκτορες για να συλήσουν τα λείψανα των κλασικών μας χρόνων;
  Πριν από την Άλωση της Πόλης κατέφθαναν στην Ελλάδα πράκτορες για να συλήσουν τα λείψανα των κλασικών μας χρόνων;
  Στην Ελλάδα περιηγητές εμφανίστηκαν κυρίως από το 17o αι. και μετά. Ανάμεσά τους διπλωμάτες, ποιητές, καλλιτέχνες, ερευνητές αλλά και πολλοί αρχαιοκάπηλοι. Οι κυριότεροι από αυτούς ήταν ο Πουκεβίλ, ο Σπον, ο Γουίλερ, ο Τουρνεφόρ, ο Σουαζέλ-Γκουφιέ και ο Γκίι. Τι αποκαλύπτει, όμως, ο ξένος ιστορικός RICHARD STONEMAN μέσα στο βιβλίο του «Αναζητώντας την κλασική Ελλάδα»;
 •  Ώστε ο Μπάρμπα-Γιάννης Κανατάς ήταν Βούλγαρος κατάσκοπος;
  Ώστε ο Μπάρμπα-Γιάννης Κανατάς ήταν Βούλγαρος κατάσκοπος;
  Η βόμβα έσκασε ευθύς μετά τη λήξη του Ρωσοτουρκικού Πολέμου των ετών 1877 - 1878: ο μπαρμπα-Γιάννης Κανατάς εξαφανίστηκε εν μιά νυκτί και μόνη από την πρωτεύουσα ¬ και ταχύπτερος τότε διαδόθηκε η φήμη, στην Αθήνα και στον Πειραιά, πως αυτός ο μοναδικός, αξιαγάπητος άνθρωπος ήταν... Βούλγαρος! Προφανώς η όχι και τόσο συνήθης αξιοπρέπεια του χαρακτήρα του τον είχε φέρει σε σύγκρουση με τις οθωμανικές αρχές και είχε αναζητήσει καταφύγιο στην Αθήνα. Μόλις όμως η πατρίδα του απελευθερώθηκε, το 1878, επέστρεψε και έζησε ήρεμα στη Σόφια ¬ όπως λέγεται ¬ ως τον θάνατό του. Η Αθήνα τού είχε δώσει την ευκαιρία να εκδηλώσει πτυχές του χαρακτήρα του που ίσως και ο ίδιος αγνοούσε. Οσο όμως και αν είχε καταλήξει να αισθάνεται εν πολλοίς περισσότερο Ελληνας από τους Ελληνες, ένιωθε την ανάγκη να ξαναζήσει και να πεθάνει εκεί όπου είχε γεννηθεί ¬ έστω και αν ό,τι ωραιότερο στη ζωή του το είχε βιώσει στη σκιά της Ακρόπολης και κοντά στις παραλίες του Πειραιά!..
 •  Υπήρχε και … Πρόχειρος Νόμος στο Βυζάντιο;
  Υπήρχε και … Πρόχειρος Νόμος στο Βυζάντιο;
  Οι βασικές διατάξεις του νομοθετικού αυτού εγχειριδίου αφορούσαν κυρίως σε θέματα αστικού δικαίου και λιγότερο ποινικού και δημοσίου. Ο «Πρόχειρος Νόμος» είναι διαιρεμένος σε 40 «τίτλους» και για τα πρώτα 21 κεφάλαια έχει ως βασικό οδηγό την ιουστινιάνεια νομοθεσία, όπως την επεξεργάστηκαν νομικοί του 6ου-7ου αιώνα.
 • Οι πνευματικές σχέσεις της Μεγάλης Αικατερίνης με τον Ελληνισμό!..
  Οι πνευματικές σχέσεις της Μεγάλης Αικατερίνης με τον Ελληνισμό!..
  Σηµαντική θέση στα αναγνώσµατά της Μεγάλης Αικατερίνης κατείχε η ιστορία: ο Πλούταρχος, ο Τάκιτος της άνοιξαν έναν κόσµο, ο οποίος την έκανε να ονειρεύεται ατελείωτα. Αλλά διάβασε επίσης, από την πρώτη ώς την τελευταία αράδα το «Ιστορικό και Κριτικό Λεξικό» του προδρόµου των εγκυκλοπαιδιστών Πιερ Μπάυλ. Σ’ όλη τη ζωή ουδέποτε µετακινούνταν χωρίς ένα βιβλίο στο χέρι ή στην τσέπη της!..
 • Ώστε και οι Έλληνες είχαν το δικό τους «μάννα εξ ουρανού»;
  Ώστε και οι Έλληνες είχαν το δικό τους «μάννα εξ ουρανού»;
  Το μάννα ήταν μια τροφή την οποία –σύμφωνα με τη βιβλική παράδοση- έστελνε από τον ουρανό ο Θεός στους Εβραίους κατά τη μακρόχρονη πορεία τους στην έρημο, όταν άφησαν την Αίγυπτο. Για το περιστατικό αυτό αναφέρει το βιβλίο της Πεντατεύχου «Έξοδος» (κεφ. ιστ’). Μεταφορικά η λέξη σημαίνει το καλό που είναι απροσδόκητο, αλλά και την ευεργεσία του Θεού. Ποιο ήταν όμως «το μάννα εξ ουρανού» των Ελλήνων; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!…
 • Ώστε το Ερέχθειο κατά την Επανάσταση είχε γίνει οίκημα του στρατηγού Γκούρα;
  Ώστε το Ερέχθειο κατά την Επανάσταση είχε γίνει οίκημα του στρατηγού Γκούρα;
  Μερικοί πιστεύουν πως ο Καλλίμαχος κατασκεύασε το κτίριο και τις Καρυάτιδες, γιατί ο καλλιτέχνης αυτός είχε κατασκευάσει ένα λαμπρότατο χάλκινο έργο, τας Ορχουμένας Λακαίνας, που είχε μεταφερθεί στη Ρώμη, όπου το είδε ο Πλίνιος και το χαρακτήρισε απαράμιλλο σε χάρη και ομορφιά. Κατά τη χριστιανική περίοδο, το Ερέχθειο έγινε χριστιανική εκκλησία, στην περίοδο της φραγκοκρατίας χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία του άρχοντα των Αθηνών και στα τελευταία χρόνια της τουρκοκρατίας και ως χαρέμι του Διοικητηρίου που ήταν χτισμένο ανάμεσα σ' αυτό και τον Παρθενώνα. Στην Ελληνική Επανάσταση, ήταν το οίκημα του στρατηγού Γκούρα. Το 1827, τουρκική βόμβα έπεσε στο Ερέχθειο και γκρέμισε τη στέγη του, που καταπλάκωσε όσους κοιμούνταν μέσα –ανάμεσά τους και τη χήρα του Γκούρα Ασήμω. Εν τω μεταξύ, είχαν γίνει μέσα διάφορες μετατροπές, ανάλογες προς τις ανάγκες της χριστιανικής λατρείας (αψίς, τέμπλον κ.λπ.).
 • Κάποια αναπάντητα ερωτήματα!..
  Κάποια αναπάντητα ερωτήματα!..
  Είναι αλήθεια ότι σήμερα θα κάνουμε μερικές αποκαλύψεις με στοιχεία, που αποδεικνύει η κα Αμάντα Κουτσουπίδου – Pafford, μέσα στους τάφους της Βεργίνας, για την διαχρονική ενότητα Ελληνισμού και Χριστιανισμού, δηλαδή του Ελληνικού Χριστιανισμού ή του Χριστιανικού Ελληνισμού.
 • Η μυστική διαδρομή της Αφροδίτης της Μήλου!..
  Η μυστική διαδρομή της Αφροδίτης της Μήλου!..
  Εν τω μεταξύ, οι Αθηναίοι πρόκριτοι που έμαθαν την υπόθεση, έστειλαν με τουρκικό ιστιοφόρο τον ιερέα Βέργη, με την εντολή να φέρει το εύρημα στην Αθήνα. Το άγαλμα, συσκευασμένο σε ξύλινο κιβώτιο, ήταν έτοιμο να φορτωθεί, όταν έφτασε το γαλλικό πολεμικό, και οι Γάλλοι ναύτες έπεσαν με τα ξίφη εναντίον των Τούρκων ναυτών και άρπαξαν το άγαλμα. Η υπόθεση στοίχισε μόνο 1.000 φράγκα στη γαλλική κυβέρνηση!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών