Αποκαλύψεις

Αποκαλύψεις

Ιστορικές και αρχαιολογικές αποκαλύψεις, πάνω σε διάφορα θέματα, ιδίως εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά – και όχι μόνον - που βρίσκονται για αιώνες στα "συρτάρια της γης"!.. Στοιχεία τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας ή «ενταφιάζονται» στα λεγόμενα «ψιλά γράμματα» των εφημερίδων, των περιοδικών και των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών!... "Σιγάν την αλήθειαν χρυσόν εστι θάπτειν", έλεγε ο  Πυθαγόρας. (Το να αποσιωπάς την αλήθεια είναι σαν να θάβεις το χρυσάφι). Κι εμείς αυτό το χρυσάφι της αλήθειας δεν θα το θάψουμε ποτέ!..

 • Σύγχρονη ή πανάρχαια μόδα το μακιγιάζ;
  Εδώ και 5.000 χρόνια οι αρχαίοι γνώριζαν την τεχνική του «μέικ –απ», αν λάβουμε υπόψη μας την αριστουργηματική μορφή της Νεφερτίτης, σύμφωνα με ένα παλιότερο δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας!..
 • Γιατί οι Ευρωπαίοι χαρακτήριζαν τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ως «Ρήγα σπαθί»;
  Διαβάστε μέχρι ποίου σημείου έφθανε το φιλελληνικό ρεύμα της εποχής του 1821 όπου διάφοροι Ευρωπαίοι έκαναν ακόμη και παιχνιόχαρτα (=τράπουλες) με τις μορφές των Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, δίνοντας στον κάθε ήρωα και τον ανάλογο χαρακτηρισμό!..
 • Οι αρχαίοι ήσαν … ξεροσφύρηδες ή μήπως επιστήμονες στη μπίρα;
  Διαβάστε με ποιον τρόπο κατασκεύαζαν τη μπίρα από τα σιτηρά, ως αντιβιοτικό προϊόν, κάτι που αποδεικνύει πόσο προοδευτικό και προχωρημένο μυαλό είχαν σε σχέση με ορισμένους σύγχρονους ανθρώπους οι οποίοι αγνοούν ορισμένα βασικά θέματα στο χώρο αυτό!..
 • Δηλαδή, εκτός από τη Θράκη, θα έχουμε προβλήματα και στην Κρήτη;
  Δεν είμαστε προφήτες, αλλά εδώ και πολλά χρόνια, από τον καιρό που γράφαμε στην εφημερίδα «Νέοι Άνθρωποι», είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο «επιχείρησης αυτονομίας της Κρήτης», αλλά φωνάζαμε «εις ώτα μη ακουόντων»!... Διαβάστε το άρθρο, το οποίο έχουμε και μέσα στο βιβλίο μας: «Η Πολιορκία της Ελλάδος»!..
 • Σε ποια Ελληνίδα πολιτικό οι Ιορδανοί έδειξαν τον τάφο του Μωϋσή;
  Διαβάστε τι αποκαλύπτει η ίδια η Βουλή των Ελλήνων για μια Ελληνίδα πολιτικό η οποία επισκέφθηκε το Αμμάν το 2006 και οι Ιορδανοί της έδειξαν τον τάφο του Μωϋσή στο όρος Νέμπο!..
 • Τι ήταν, αλήθεια, η «Συρακοσία»;
  Διαβάστε τι αναφέρουμε μέσα στον πρώτο τόμο του έργου μας «Πού βρίσκονται τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα», όπου μιλάμε για μία πλωτή βιβλιοθήκη που διέθεταν οι αρχαίοι Έλληνες και η οποία ήταν στη διάθεση κάθε εύπορου ο οποίος έκανε αναψυχή έχοντας δίπλα του όποιο βιβλίο επιθυμούσε!..