Αποκαλύψεις

Αποκαλύψεις

Ιστορικές και αρχαιολογικές αποκαλύψεις, πάνω σε διάφορα θέματα, ιδίως εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά – και όχι μόνον - που βρίσκονται για αιώνες στα "συρτάρια της γης"!.. Στοιχεία τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας ή «ενταφιάζονται» στα λεγόμενα «ψιλά γράμματα» των εφημερίδων, των περιοδικών και των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών!... "Σιγάν την αλήθειαν χρυσόν εστι θάπτειν", έλεγε ο  Πυθαγόρας. (Το να αποσιωπάς την αλήθεια είναι σαν να θάβεις το χρυσάφι). Κι εμείς αυτό το χρυσάφι της αλήθειας δεν θα το θάψουμε ποτέ!..

 • Επαναπατρίστηκαν, λοιπόν, 2.607 αρχαία νομίσματα;
  Εκπληκτικό!.. Επαναπατρίστηκαν από τη Γερμανία 2.607 αρχαία νομίσματα, που είχαν κατασχεθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις αποσκευές Έλληνα πολίτη που ταξίδευε οδικώς προς το Μόναχο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στην υπόθεση εμπλέκονται άτομα τα οποία συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση αρχαιοκάπηλων που εξαρθρώθηκε τον Μάρτιο του 2012 από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Μετά από χιλιάδες χρόνια ανέκτησαν ζωή στις Πυραμίδες της Αιγύπτου;
  Είναι απίστευτο και θαυμάζει κανείς το θείο μεγαλείο της φύσεως!.. Μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, μαζί με τις μούμιες, βρέθηκε στάρι προαιώνιο, κατάξερο και μισοφαγωμένο, το οποίο, αφού το βρέχουν, το φυτεύουν και φυτρώνει (!!!)... Κι όχι μόνον!.. Ένας ποιητής παρομοιάζει το θαύμα αυτό της φύσεως με την ψυχή του ανθρώπου!.. Τι έλεγε ο Χριστός; «Αμήν αμήν λέγω υμίν, εάν μη ο κόκκος τού σίτου πεσών εις την γήν αποθάνη, αυτός μόνος μένει· εάν δε αποθάνη, πολύν καρπόν φέρει» (Ιω. 12, 24)!. . Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Ποιο Μεγάλο Μυστικό κρύβουν ορισμένες Ορθόδοξες Εκκλησίες;
  Η θεία έμπνευση ανθρώπων πιστών τούς έκανε να οικοδομήσουν ορθοδόξους ναούς κατά τέτοιον τρόπο, ώστε ορισμένες ώρες της ημέρας οι εισερχόμενες ακτίνες του ήλιου να διασχίζουν ολόκληρο το ναό, φτάνουν μέχρι το νάρθηκα και, ανάλογα με την εποχή του έτους, στον τάφο του κτήτορα του ναού (!!)... Διαβάστε μια συγκλονιστική αποκάλυψη, που κάνει ένας επιστήμονας ειδικός επί του θέματος αυτού, ο κ. Ιωάννης Ηλιάδης, Δρ Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος-Μηχανικός και Μηχανικός Φωτισμού!..
 • Η Εκδίωξη των Εμπόρων από το Ναό και η Ελληνική Μυθολογία!...
  Αν και ο γράφων δεν είναι θεολόγος, πράγμα που σημαίνει ότι οι θεολόγοι και οι σπουδασμένοι κληρικοί κατέχουν πολύ καλύτερα το θέμα τούτο, εν τούτοις, θα μας επιτραπεί να διατυπώσουμε ορισμένες ταπεινές απόψεις, για να έρθουμε στην Ελληνική Μυθολογία, με ένα πλήθος παρομοίων στοιχείων!...
 • Ποιος ιστορικός της αρχαιότητας διόρθωνε τον Ησίοδο;
  Πρόκειται για ένα ιστορι­κό και μυθογράφο του 5ου αι. π.Χ. Αμέσως ύστερα από τον Εκαταίο τον Μιλήσιο και επη­ρεασμένος από την πρώιμη ιωνική ιστοριογρα­φία υπήρξε ο πρώτος συγγραφέας ιωνικού πεζού λόγου στη μητροπολιτική Ελλάδα. Το έργο του (σε 3 βιβλία) έφερε τον τίτλο «Γενεαλογίαι» (ή «Ιστορίαι»;), άρχιζε με το Χάος και με τη γένεση του ανθρώπου και τελείωνε με τον Τρωικό πόλε­μο και τον νόστο του Οδυσσέα!.. Διαβάστε το κείμενο!..
 • Πόσο στοιχίζουν τα Τριάκοντα Αργύρια της Προδοσίας;
  Λόγω των Αγίων Ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος και με δεδομένο το γεγονός ότι πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι διερωτήθηκαν πόση ήταν η πραγματική τιμή των τριάκοντα αργυρίων και κατά συνέπεια η τιμή του προδοτικού φιλήματος του Ιούδα, που έφθασε στο σημείο να προδώσει τον ίδιο τον Διδάσκαλό του, τον Ιησού Χριστό, ας διαβάσουμε το παρακάτω αποκαλυπτικό δημοσίευμα!...
 • Η μεγάλη απορία για τον ιστορικό Θουκυδίδη!..
  Ο ιστορικός Θουκυδίδης γράφει περίπου 1.200 χρόνια μετά την ακμή του μινωικού πολιτισμού. Πώς μπορεί να γνωρίζει για ένα τόσο μακρινό παρελθόν; Διαβάστε τι αναφέρει για τους Μινωίτες σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες και τους Φοίνικες, αλλά και κάποιες σκέψεις μας για το μεγάλο αυτό θέμα!..
 • Τι αποκαλύπτουν οι τάφοι της Βεργίνας;
  Στοιχεία από μια πανεπιστημιακή διατριβή μέσα από την οποίαν αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές των τάφων της Βεργίνας, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει Ελληνίδα πανεπιστημιακός στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!.. Διαβάστε το κείμενο!..
 • Ώστε υπήρχε λοιπόν και «Πρόχειρος Νόμος»;
  Είναι αλήθεια!.. Πρόκειται για μια σειρά νομοθετικών διαταγμάτων της μέσης βυζαντινής περιόδου που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της συμβασιλείας των Βασιλείου Α’ Μακεδόνα και Λέοντα ΣΤ’ Σοφού (869) με σκοπό την ανανέωση και βελτίωση των νόμων που προϋπήρχαν. Διαβάστε το κείμενο!..
 • «Την Εκκλησία, όποιο χέρι θέλησε να την αγγίξει, αυτό ξεράθηκε»!..
  Κάποτε πολλοί (και καλοπροαίρετοι φίλοι) επέκριναν τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο που είπε τη φράση: «Την Εκκλησία, όποιο χέρι θέλησε να την αγγίξει, αυτό ξεράθηκε»!.. Για να δούμε, όμως, τι αναφέρει ο Ξενοφώντας μέσα στα «Ελληνικά» του για ένα παρόμοιο θέμα!...
 • Ποιος σοφιστής και ρητοροδιδάσκαλος είχε ξεπεράσει την εποχή του; (2)
  Διαβάστε ποιος είναι ο αρχαίος σοφιστής και ρητοροδιδάσκαλος, ο οποίος σε ένα λόγο του υπερασπίζεται την ελευθερία και την ισότητα όλων των ανθρώπων στηριγμένος στο φυσικό δίκαιο ξεπερνώντας κατά πολύ την εποχή του! Διαβάστε τι έλεγε ο Αλκιδάμας και τι αναφέρει η Αγία Γραφή!...΄
 • Υπάρχει άραγε καλλιτεχνική διαίσθηση;
  Τι απεκάλυψε γνωστός καλλιτέχνης και καταξιωμένος Έλληνας ηθοποιός και τηλεπαρουσιαστής χιουμοριστικών θεμάτων, ερμηνεύοντας (ίσως χωρίς να το θέλει) μία προφητεία, που έλεγε ο Κοσμάς ο Αιτωλός και που επαναλάμβανε ο Παπουλάκος για το «χάρτινο βασίλειο» και τους «χάρτινους πρωθυπουργούς»!.. Διαβάστε τι αποκαλύπτουμε μέσα στο έργο μας "Παπουλάκος: Άγνωστες Προφητείες και Θαύματα"!..
 • Τι αποκαλύπτουν οι πάπυροι της Οξυρρύγχου περιοχής της Αιγύπτου;
  Οι πάπυροι της Οξυρρύγχου, όπως γράφουμε και μέσα στο βιβλίο μας «Πού βρίσκονται τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα», αλλά ιδιαίτερα στο έργο μας «Το Χειρόγραφο το Ιησού», ανακαλύφθηκαν διατηρημένοι κάτω από την άμμο σε μια αρχαία χωματερή έξω από την ομώνυμη πόλη. Συμπεριλαμβάνονταν εκατοντάδες λίστες γραμμάτων και ποιημάτων. Οι ανασκαφές απέδειξαν ότι η ελληνορωμαϊκή πόλη περιβαλλόταν από τείχος και οι κυριότεροι δρόμοι της ήταν αψιδωτοί. Μέχρι σήμερα η αρχαιολογική αυτή έρευνα είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη συγκεντρωμένων παπύρων, που έγινε ποτέ.
 • Τι αποκάλυψε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Εκαταίος ο Αβδηρίτης;
  Από τα έργα του Εκαταίου το βιβλίο του για τους Υπερβορείους (Περί Υπερβορείων) είναι μια μυθιστορηματική φανταστική εικόνα αυτής της θαυμαστής χώρας, όπου ζούσε την ευτυχισμένη ζωή του ένας ευσεβής λαός σύμφωνα με τις επι­ταγές ενός ιδεώδους πολιτεύματος: ένα θαυμα­στό κράμα πολιτικής ουτοπίας και ηθοπλαστι­κού έργου, που έδωσε ερεθίσματα στον Ευήμερο. Αναφέρεται, όμως, και στους Ιουδαίους; Τι αποκαλύπτει άραγε; Διαβάστε το κείμενο!..