Αποκαλύψεις

Αποκαλύψεις

Ιστορικές και αρχαιολογικές αποκαλύψεις, πάνω σε διάφορα θέματα, ιδίως εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά – και όχι μόνον - που βρίσκονται για αιώνες στα "συρτάρια της γης"!.. Στοιχεία τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας ή «ενταφιάζονται» στα λεγόμενα «ψιλά γράμματα» των εφημερίδων, των περιοδικών και των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών!... "Σιγάν την αλήθειαν χρυσόν εστι θάπτειν", έλεγε ο  Πυθαγόρας. (Το να αποσιωπάς την αλήθεια είναι σαν να θάβεις το χρυσάφι). Κι εμείς αυτό το χρυσάφι της αλήθειας δεν θα το θάψουμε ποτέ!..

 • Τόσο εύκολα λησμονήσαμε την αναθεώρηση της Δίκης του Σωκράτη;
  Πολύ φοβούμαστε ότι η Δίκη και θανατική καταδίκη του Σωκράτη στην αρχαιότητα δεν μπορεί να βγει μέσα από τη σκέψη του κάθε Έλληνα ή Ελληνίδας – δείγμα του μεγάλου ιστορικού λάθους των προγόνων μας!.. Κι όχι μόνο!.. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν Έλληνες που υποστηρίζουν την απόφαση των Αθηναίων να καταδικάσουν σε θάνατο τον Σωκράτη!.. Κι όλα αυτά αν σκεφθεί κανείς ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει τουλάχιστον δύο σημαντικές αναθεωρήσεις της ιστορικής αυτής δίκης, στις ΗΠΑ και στην Αθήνα, στον οποία ο Αθηναίος φιλόσοφος αθωώθηκε! Ας θυμηθούμε εν συντομία τι έγινε στην Αθήνα, σύμφωνα με ένα κείμενο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση!..
 • Αρχαία ελληνική … διαφθορά!.. (1)
  Δεν πρόκειται για χιούμορ. Η διαφθορά, όπως αποδεικνύεται, έχει τις ρίζες της στα βάθη των αιώνων. Για να μη λέμε από το χάραμα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η Εύα, για παράδειγμα, δεν διέφθειρε τον Αδάμ αναγκάζοντάς τον να φάει τον απαγορευμένο καρπό με αποτέλεσμα να οδηγηθούν έξω από τον Παράδεισο; Ας διαβάσουμε όμως τι γινόταν στην αρχαιότητα!. Και ας αρχίσουμε με ένα κραυγαλέο περιστατικό διαφθοράς, όπως ήταν η διασπάθιση του θησαυροφυλακίου του Μ. Αλεξάνδρου στην Ασία από τον διαβόητο Άρπαλο!..
 • Οι συγκλονιστικές αποδείξεις για την ιστορικότητα του Ιησού Χριστού!...
  Διαβάστε το περισπούδαστο σύγγραμμα του αείμνηστου εθνοπαιδαγωγού και πανεπιστημιακού δασκάλου, Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα, όπως ακριβώς διατυπώνει την επιχειρηματολογία του για την Ιστορικότητα του Ιησού Χριστού μέσα στο ειδικό πόνημά του με τίτλο: «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»!..
 • Ποια αρχαία Ελληνίδα εταίρα ίδρυσε Ακαδημία ρητορικής και ερωτικής μαθήσεως;
  Απίστευτο, αλλά αληθινό!.. Διαβάστε ποια αρχαία Ελληνίδα εταίρα, που είχε αναρίθμητους λάτρεις και έγινε πλουσιωτάτη, τα πλούτη της είχαν φθάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε οι αρχαίοι να λένε πως αν η Αθήνα εκαυχάτο για τον Παρθενώνα της, η Κόρινθος είχε τα ανάκτορα και τους κήπους της εταίρας αυτής, όπου ετελούντο μυθώδεις τελετές!.. Κι όχι μόνο!.. Εκτός των κήπων αυτών και των ανακτόρων της, ίδρυσε την λεγόμενη Ακαδημίαν ρητορικής και ερωτικής μαθήσεως!..
 • Τα χιλιάδες μυστικά της Ακρόπολης!..
  Μόνον οι Καρυάτιδες του Ερεχθείου κράτησαν τη θέση τους επί 2.400 χρόνια. Οι «Κόρες» των Αθηνών ονομάσθηκαν Καρυάτιδες πολύ αργότερα στη ρωμαϊκή εποχή από τον Βιτρούβιο, από τις Καρυάτιδες Παρθένες της Λακωνίας που τελούσαν χορούς με κάνιστρα στο κεφάλι σε ένα ιερό της Αρτέμιδος Καρυάτιδας. Η στητή κορμοστασιά τους έγινε λέξη παροιμιώδης. Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Διαβάστε το κείμενο!..
 • Τα άγνωστα βιβλία ή φυλλάδια της Επανάστασης!..
  Παραθέτουμε έναν κατάλογο με άγνωστα βιβλία ή φυλλάδια τα οποία εξεδόθησαν κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης από το 1821 μέχρι την υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου του 1830, με το οποίο αναγνωριζόταν η ανεξαρτησία της Ελλάδας ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος!..
 • Πόσο μικρός είναι ο κόσμος!..
  Μαθητές της δεκαετίας του 1950 έκαναν ένα συγκινητικό αντάμωμα μετά από 55 ολόκληρα χρόνια!.. Στη συνάντηση αυτή έλαβαν και μία επιστολή του 80χρονου σήμερα καθηγητή της φιλολογίας, Δημητρίου Μασούρη, που είχαν τότε στο Γυμνάσιο!.. Τι μικρός που είναι ο κόσμος!.. Μέσα στο διαδίχτυο βρέθηκε φωτογραφία του καθηγητή αυτού, που είναι ανιψιός του θρυλικού Μαραθωνοδρόμου, Σπύρου Λούη, να θερίζει στάχια το 1942 στο Μαρούσι Αττικής!..
 • Πώς τιμούσαν οι πατεράδες μας τους Φιλέλληνες;
  Οι πατεράδες μας όχι μόνο τιμούσαν τους Έλληνες ήρωες, αλλά και τους φιλέλληνες της Επανάστασης του 1821, όπως για παράδειγμα ο λόρδος Βύρων!.. Θαυμάστε μία ιστορική φωτογραφία-ντοκουμέντο, που δανειστήκαμε από το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, η οποία δείχνει μια τελετή στο σεληνόφωτο, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από το θάνατο του λόρδου Βύρωνα, στις 16 Απριλίου 1924 (!!).
 • Ποιον άνθρωπο κυνήγησε η εξουσία και λάτρεψε ο Μοριάς;
  Όταν η Ελλάδα δεν είχε κλείσει ακόμη τις πληγές της από τις μάχες και τις ναυμαχίες, που έκανε εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάποιοι στηλίτευαν την τότε εξουσία, η οποία με τα καμώματά της και την αλαζονική συμπεριφορά της, ζητούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την … απαγωγή ενός ογδοντάχρονου γέροντα!... Αλήθεια, ποιος ήταν;
 • Τα άρρητα αμαρτήματα της αρχαιότητας!.. (1)
  Λένε πως σήμερα γεμίσαμε παντού σατανολάτρες και εραστές του πανηδονισμού!.. Κι όμως!. Σατανολάτρες και παρόμοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν μόνον στην σημερινή εποχή, αλλά τους βρίσκουμε και κατά την αρχαιότητα όπου οι άνθρωποι έφθαναν εις το σημείο να θυσιάζουν ακόμη και ανθρώπους προς «τέρψιν» των θεών!..
 • Πώς πολέμησε τους εχθρούς ο Κίμων ο Αθηναίος;
  Είναι συγκλονιστικό!…Κατ’ εντολήν του ιδίου του Κίμωνος, ο θάνατός του επί 30 ημέρες έμεινε άγνωστος εις τον στρατόν του, για να νικήσει τους Φοίνικες και τους Κίλικες, που είχαν συμμαχήσει με τους Πέρσες!.. Διαβάστε το κείμενο!...
 • Τι περιέχει ένα φυλαχτό του 5ου αιώνος μετά Χριστόν;
  Όσο κι αν φανεί περίεργο, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του περιοδικού «Αρχαιολογία» της 25ης Ιουνίου 2012, ένα φυλακτό του 5ου αιώνος μετά Χριστόν περιέχει την επιστολή που έστειλε ο τοπάρχης των Εδεσσηνών Άβγαρος προς τον Ιησού Χριστό!... Πρόκειται για την γνωστή ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των δύο ανδρών της εποχή που ο Ιησούς δίδασκε στη Γαλιλαία!..
 • Γιατί ορισμένοι άνδρες της ιστορίας εικονίζονται ως κερασφόροι;
  Κερασφόρος είναι αυτός που έχει ή φοράει κέρατα. Κι όμως!... Ο Μωϋσής, ο Μέγας Αλέξανδρος και αρχαίοι Έλληνες θεοί, ήσαν ορισμένοι από τους μυστηριώδεις κερασφόρους της παγκόσμιας ιστορίας, όπως τους αποδίδει ο χρωστήρας ή η σμίλη του διαχρονικού καλλιτέχνη!... Αλήθεια, γιατί;
 • Άγιος λοιπόν ο τελευταίος αυτοκράτορας του Πόντου ;
  Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας θεωρείται πλέον ο τελευταίος αυτοκράτορας της Τραπεζούντας Δαυίδ Κομνηνός καθώς και τα παιδιά του, Βασίλειος, Γεώργιος και Μανουήλ μαζί με τον ανιψιό και διάδοχο του θρόνου του, Αλέξιο. Την απόφαση της Αγιοκατατάξεως των νέων Αγίων της Εκκλησίας που πέθαναν μαρτυρικά στην Κωνσταντινούπολη το 1463, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ύστερα από πρόταση του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου. Ο φάκελος κατατέθηκε από τον Μητροπολίτη στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία με τη σειρά της αφού έκρινε ότι συντρέχουν οι λόγοι, προώθησε τον φάκελο στο Φανάρι. Σύμφωνα με την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο εξέδωσε σχετική Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη, η μνήμη των νέων Αγίων θα τιμάται κάθε χρόνο την 1Η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την ιστορία μαρτύρησαν.Διαβάστε τα ιστορικά γεγονότα και το τέλος των νέων πλέον Αγίων της Εκκλησίας μας, όπως το έδωσε στη δημοσιότητα η Μητρόπολη Δράμας!: