Αποκαλύψεις

Αποκαλύψεις

Ιστορικές και αρχαιολογικές αποκαλύψεις, πάνω σε διάφορα θέματα, ιδίως εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά – και όχι μόνον - που βρίσκονται για αιώνες στα "συρτάρια της γης"!.. Στοιχεία τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας ή «ενταφιάζονται» στα λεγόμενα «ψιλά γράμματα» των εφημερίδων, των περιοδικών και των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών!... "Σιγάν την αλήθειαν χρυσόν εστι θάπτειν", έλεγε ο  Πυθαγόρας. (Το να αποσιωπάς την αλήθεια είναι σαν να θάβεις το χρυσάφι). Κι εμείς αυτό το χρυσάφι της αλήθειας δεν θα το θάψουμε ποτέ!..

 • Ώστε οι ομηρικοί ήρωες γνώριζαν την ομοιοπαθητική επιστήμη;
  Πρόκειται για μια μεγάλη αποκάλυψη!... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο οι Έλληνες του Τρωϊκού Πολέμου γνώριζαν την ομοιοπαθητική επιστήμη!...Διαβάστε, για παράδειγμα, την συγκλονιστική ιστορία του Τήλεφου, που ντύθηκε ζητιάνος για να ξεγελάσει το στρατόπεδο των Αχαιών στο Άργος, έτσι όπως την διαβάζουμε στην Ελληνική Μυθολογία, αλλά και πολλά άλλα αποκαλυπτικά στοιχεία άγνωστα στο ευρύ αναγνωστικό κοινό!!..
 • Η αλήθεια για την πυρκαϊά της Ρώμης!..
  Είναι ν’ απορεί κανείς πώς ορισμένοι φίλοι μας επιθυμούν να συμπαθήσουμε ή να μιμηθούμε το παράδειγμα ενός παρανοϊκού και έκφυλου Ρωμαίου αυτοκράτορος, όπως ο Νέρων, ο οποίος (άκουσον, άκουσον!) ανάγκασε τον λαόν να πανηγυρίσει επισήμως τους θρησκευτικούς του γάμους με ωραίον έφηβο (!), δηλητηρίασε την ίδια την μητέρα του και την σύζυγόν του (!), σκότωσε την έγκυο ερωμένη του (!), φιλοδοξούσε να τον θαυμάζουμε ως αρματοδρόμο, ηθοποιό και αοιδό (!), απογύμνωσε όλους τους ελληνικούς ναούς από τους θησαυρούς και τα πολύτιμα αναθήματά τους (!), και -για ν’ αποσείσει τις προσωπικές του ευθύνες- φόρτωσε στις πλάτες των Χριστιανών την πυρκαϊάν της Ρώμης (64 μ.Χ.) ρίχνοντάς τους εις τα άγρια θηρία ή αλείφοντάς τους με πίσσα και ρητίνη για να καίγονται σαν ζωντανές λαμπάδες και να φωτίζουν τις νύκτες των δικών του οργίων και ακολασιών (!!) Τι άλλο να πει κανείς;
 • Ήρθε το Τέλος των Προφητειών;
  Μια μεγάλη αποκάλυψη!.. Όλες οι προφητείες της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, αλλά κι αυτές των αρχαίων Ελλήνων, έχουν εκπληρωθεί όλες ανεξαιρέτως με εξαίρεση αυτή που είχε πει ο Χριστός και την οποίαν περιμένουμε: της Δευτέρας Παρουσίας, αλλά σε άγνωστο χρόνο μέσα στις χιλιετίες που έρχονται!.. [«Περί δε της ημέρας εκείνης ή της ώρας ουδείς οίδεν, ουδέ οι άγγελοι εν ουρανώ ουδέ ο υιός, ει μη ο πατήρ». (Μαρκ. 13,32)]!!!.. Κατά συνέπεια, η ανθρωπότητα άνοιξε νέα σελίδα στη ζωή της και κάθε ελληνέμπορος ή χριστέμπορος «καταδικάζεται» πλέον εις την αφάνειαν και την περιθωριοποίηση!... Μία είναι η αλήθεια! Ο Ιησούς Χριστός!...Πίστη, λοιπόν, μονάχα στον Χριστό και στους Αγίους και αγάπη στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό!..
 • Τα σφάγια, οι θυσίες και οι τελετουργίες των αρχαίων Ελλήνων!..
  Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Νεοέλληνες, οι οποίοι κατηγορούν τον ελληνικό ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο ότι στις μεγάλες εορτές της χριστιανοσύνης, ιδιαίτερα την ημέρα της Ανάστασης του Κυρίου, σφάζουν πολλά αρνιά και .... απειλούν την ισορροπία του οικοσυστήματός μας! Ας δούμε, όμως, στη νέα αυτή σειρά των αποκαλύψεών μας, ποιες θυσίες έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες στα Παναθήναια, στα Ελευσίνια Μυστήρια και όχι μόνο!..
 • Ελληνίδες καλλιτέχνιδες εμπνέουν μεγάλους Έλληνες ζωγράφους;
  Χωρίς αμφιβολία από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας πολλές Ελληνίδες καλλιτέχνιδες ενέπνεαν πολλούς και μεγάλους Έλληνες ζωγράφους ή γλύπτες! Χάριν της εταίρας Ασπασίας –όπως λέγουν πολλοί- κτίστηκε ο Παρθενών, χάριν της εταίρας Φρύνης ο Πραξιτέλης δημιούργησε την «Αφροδίτη», για τα πανέμορφα μάτια μιας σύγχρονης μεγάλης Ελληνίδας τραγωδού φτιάχτηκε το θέατρο Λυκαβηττού, ενώ για την σεπτή μορφή μιας άλλης μεγάλης και αδικοχαμένης ηθοποιού, της Ελένης Παπαδάκη, ο Φώτης Κόντογλου ζωγράφισε την εικόνα της Αγίας Ελένης!.. Πόσα άλλα τέτοια παραδείγματα υπάρχουν άραγε;
 • Τι δείχνει αυτός ο άνθρωπος;
  Από την μελέτη των πινακίδων Γραμμικής Β διατύπωσε την άποψη του, περί της γραφής αυτών σε ελληνική γλώσσα, προτού καν εφευρεθεί το ελληνικό αλφάβητο. Η άποψη αυτή επιβεβαιώθηκε από την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β από τον Άγγλο αρχιτέκτονα Michael Ventris το 1952!.. Μια τιμητική εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, στην Αθήνα, και η οποία μας αποκαλύπτει σημαντικά ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία!.. Διαβάστε το κείμενο!...
 • Γιατί οι ολύμπιοι θεοί είχαν ταυτιστεί με την … αριστοκρατία;
  Λένε πως τα ομηρικά έπη ζωντανεύουν έναν κόσμο μεγάλο, κλειστό, με δική του εσωτερική διάρθρωση, που συνδέεται μάλιστα και με την αριστοκρατία. Πάνω από τον κόσμο της αριστοκρατίας –πολύ ψηλότερα όμως– βρίσκεται ο κόσμος των θεών. Πρόκειται για μια άλλη μορφή αριστοκρατίας, η οποία, αντίθετα από τους ανθρώπους, έχει το προνόμιο της εύκολης ζωής!.. Διαβάστε το κείμενο!..
 • Τι γνώριζαν, αλήθεια, οι αγιογράφοι και οι παπουλάκηδες; (1)
  Οι αγιογράφοι γνώριζαν και ζωγράφιζαν και οι παπουλάκηδες έβλεπαν και ερμήνευαν!.. Κατά την ταπεινή μας γνώμη, όχι μόνον οι φωτισμένοι αγιογράφοι, αλλά και οι παπουλάκηδες, από τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, μέχρι τον Άγιο της Πελοποννήσου, είναι βέβαιο ότι γνώριζαν πολύ καλά τα κείμενα της Αγίας Γραφής και πολλές φορές μιλούσαν για προφητείες ερμηνεύοντες τα κείμενα της «Αποκαλύψεως». Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έδιδαν συγκλονιστικές απαντήσεις στους πιστούς, που τους άκουγαν εκστατικοί, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών, λόγω αναλφαβητισμού, δεν είχαν την δυνατότητα να ανοίξουν έστω και μία σελίδα της Βίβλου! Διαβάστε τα κείμενα που ακολουθούν!...
 • Οι άγνωστοι Έλληνες!..
  Οι αρχαίοι Έλληνες δεν φαίνεται να είναι τόσο καλοδεχούμε­νοι στην πατρίδα τους. Η μέχρι σήμερα πραγ­ματικότητα είναι ενδεικτική των δυσκολιών που είχαν και εξακολουθούν να έχουν για να ξαναδούν το φως στη χώρα που έζησαν πριν από 2.500 χρόνια!.. Η αρχαία ελληνική γραμματεία δεν περιορίζεται μόνο στον Όμηρο, στον Πλάτωνα, στον Θουκυδίδη!.. Το μεγαλύτερο μέρος των διασωθέντων γραπτών θησαυρών παραμένει στο σκοτάδι!. Διαβάστε τι αποκαλύπτουμε σήμερα με το άρθρο που ακολουθεί!...
 • Ποιο βωμό θεού ξέθαβαν σε κάθε επέτειο της γιορτής του;
  Απίστευτα πράγματα ακούμε και διαβάζουμε στην αρχαία ιστορία!... Στην ρωμαϊκή αρχαιότητα –λέει- υπήρχε ένας θεός στον οποίο είχαν αφιερώσει ένα βωμό τον οποίο … ξέθαβαν κάθε φορά που ήθελαν να τιμήσουν την επέτειό του!.. Διαβάστε ποια η σχέση του θεού αυτού με την αρπαγή των Σαβίνων!..
 • Ώστε ο αρχαίος ιατρός Ασκληπιός έκανε και ... ανάσταση νεκρών;
  Ορισμένοι Νεοέλληνες αρνούνται την θαυματουργική δύναμη όλων σχεδόν των Αγίων της Ορθοδοξίας!.. Τι έχουν να πουν, όμως, για τον Ασκληπιό, ο οποίος, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ανακάλυψε ακόμη και τον τρόπο να ξα­ναζωντανεύει τους νεκρούς; Ποιος ήταν αυτός ο τρόπος και ποίοι είναι οι άνθρωποι, που αναστήθηκαν και οι οποίοι ήσαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες για την ελληνική αρχαιότητα; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Τι βρήκε ο Καποδίστριας στην Ελλάδα;
  Ο Καποδίστριας ήρθε σε ρήξη με κοτζαμπάσηδες, οπλαρχηγούς και Φαναριώτες και εκείνους που διεκδικούσαν την εξουσία για τον εαυτό τους, κατέστειλε ανταρσίες σε Μάνη, Ύδρα και Πόρο και κατάφερε να περάσει ανέξοδα την κρίση που ξέσπασε όταν η αντιπολίτευση πυρπόλησε πολεμικά σκάφη για να τον τρομοκρατήσει. Στον αγώνα εναντίον του συμμετείχαν και οι πρέσβεις Αγγλίας και Γαλλίας, οι οποίοι τον διέβαλλαν ως πράκτορα της Ρωσίας. Η κατάληξη αυτών των διενέξεων ήταν η δολοφονία του στις 27 Σεπτεμβρίου 1831, έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, από τους Κωνσταντίνο και Γεώργιο Μαυρομιχάλη!..
 • Ο Βιργίλιος ζήτησε να κάψουν την επική «Αινειάδα» του;
  Είναι αλήθεια!.. Ο Βιργίλιος, σύμφωνα με τους αρχαίους σχολιαστές Δονάτο και Σέρβιο, ζήτησε από την επιθανάτια κλίνη του να κάψουν το μεγάλο επικό του έργο «Αινειάς» (!!). Περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί!..
 • Ο Μονοθεϊσμός του Σωκράτους!..
  Ποια είναι τα επιχειρήματα που προβάλλει ο μέγας Έλλην φιλόσοφος για να καταδείξει την μονοθεϊστική και όχι την πολυθεϊστική αντίληψή του!.. Ας διαβάσουμε λοιπόν τα επιχειρήματα, που χρησιμοποιεί ο Σωκράτης μέσα στην Απολογία του για την μονοθεϊστική αντίληψη, που είχε, ώστε να διαπιστώσει και ο αναγνώστης ότι ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος κατά βάση ήταν μονοθεϊστής και όχι πολυθεϊστής. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κλείνοντας την Απολογία του θα πεί το περίφημο εκείνο: «αλλά γαρ ηδη ώρα απιέναι, εμοί μεν αποθανουμένω, υμίν δε βιωσομένοις- οπότεροι δε ημών έρχονται επί άμεινον πράγμα, άδηλον παντί πλην ώ τω θεώ». (Mα τώρα πλέον είναι ώρα να φύγουμε, εγώ να πεθάνω κι εσείς να ζήσετε. Ποιοι από μας πηγαίνουν στο καλύτερο, δεν το γνωρίζει κανείς παρά μόνο ο θεός!..)