Αποκαλύψεις

Αποκαλύψεις

Ιστορικές και αρχαιολογικές αποκαλύψεις, πάνω σε διάφορα θέματα, ιδίως εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά – και όχι μόνον - που βρίσκονται για αιώνες στα "συρτάρια της γης"!.. Στοιχεία τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας ή «ενταφιάζονται» στα λεγόμενα «ψιλά γράμματα» των εφημερίδων, των περιοδικών και των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών!... "Σιγάν την αλήθειαν χρυσόν εστι θάπτειν", έλεγε ο  Πυθαγόρας. (Το να αποσιωπάς την αλήθεια είναι σαν να θάβεις το χρυσάφι). Κι εμείς αυτό το χρυσάφι της αλήθειας δεν θα το θάψουμε ποτέ!..

 • Ήταν άθεος ή όχι ο Νίκος Καζαντζάκης;
  Επειδή ορισμένοι διατυμπανίζουν την δήθεν αθεΐα του Νίκου Καζαντζάκη, αλλά και του Άγγελου Σικελιανού, διαβάστε ορισμένες σημειώσεις του Άγγελου Σικελιανού ο οποίος έζησε στο Άγιο Όρος σαράντα ολόκληρες μέρες, που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς των πολεμίων της Ορθοδοξίας και, φυσικά, διάφορες σημειώσεις με αναφορά στο Θεό του ίδιου του Νίκου Καζαντζάκη!..
 • Ποιος καταφέρθηκε πρώτος εναντίον της τυραννίας του Πεισίστρατου;
  Λέγονται πολλά και γράφτηκαν ακόμη περισσότερα!.. Ότι ο Ίππαρχος, για παράδειγμα, προσπάθησε να αποπλανήσει τον Αρμόδιο, ο οποίος ήταν εραστής του Αριστογείτονα, προκαλώντας έτσι το μίσος του τελευταίου!.. Ότι οι Αθηναίοι γνώ­ριζαν πως η ανατροπή της τυραννίας υπήρξε έρ­γο των Σπαρτιατών και τόσα άλλα. Αλλά μήπως ο πρώτος που καταφέρθηκε εναντίον της τυραννίας ήταν κάποιος άλλος άνθρωπος, που μνημονεύει ο Αριστοτέλης στην «Αθηναίων Πολιτεία» του και για τον οποίο, εκτός από το όνομά του, δεν γνω­ρίζουμε σχεδόν τίποτα άλλο;
 • Συγκλονιστικό!.. Ο Διογένης με τον Μέγα Αλέξανδρο πέθαναν την ίδια μέρα;
  Ο Δημήτριος στους «Ομώνυμους» λέει ότι την ίδια μέρα που πέθανε ο Αλέξανδρος στη Βαβυλώνα, πέθανε και ο Διογένης στην Κόρινθο!.. Διαβάστε τι γράφαμε σε ένα άρθρο μας στην εφημερίδα "Άλφα Ένα" του Σαββάτου 26 Αυγούστου 2006...
 • Θέλουν να καταργήσουν τον Όρκο του Ιπποκράτη;
  Το θέμα δεν είναι σημερινό. Έρχεται από το πρόσφατο παρελθόν, όπου ορισμένοι ιατρικοί κύκλοι έχουν αρχίσει μία εκστρατεία κατάργησης του Όρκου του Ιπποκράτη με το επιχείρημα ότι οι αναφορές στον Όρκο του Ιπποκράτη για την απαγόρευση της άμβλωσης και της ευθανασίας είναι ξεπερασμένες! Διαβάστε, για παράδειγμα, τι έγραφε η εφημερίδα «Τα Νέα» της 12ης Δεκεμβρίου 2007 …
 • Ποιος έγραψε το θεατρικό έργο «Αγήν» στη Βαβυλώνα;
  Είναι εκπληκτική η αποκάλυψη που μας κάνει ο Αθήναιος ο Ναυκρατίτης στο πολύτομο έργο του «Δειπνοσοφισταί», για το θεατρικό έργο «Αγήν», που γράφτηκε στη Βαβυλώνα και αναφέρεται στη διασπάθιση του θησαυροφυλακίου του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον Άρπαλο! Ενώ, λοιπόν, ορισμένοι εκ των ιστορικών πίστευαν ότι το έργο αυτό ήταν του Πύθωνος, αρχαίοι συγγραφείς, όπως ο Αθήναιος και νέοι ιστορικοί πιστεύουν πλέον ότι το έργο είναι γραμμένο από τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο (!!!).
 • Η αποκάλυψη του Ιησού στην Σαμαρείτιδα!..
  Με την ευκαιρία του γεγονότος ότι σήμερα η Εκκλησία μας τιμά την ιστορική μνήμη της συνάντησης του Ιησού μετά της Σαμαρείτιδος γυναικός, θα δούμε ότι ο Ιησούς, στη συζήτηση που είχε μαζί της, μιλούσε σχεδόν ξεκάθαρα ότι η σχέση του με τους Ιουδαίους ήταν καθαρά θρησκευτική και πως … δεν είχε να χωρίσει τίποτε με τους άλλους λαούς ή τις φυλές!
 • Το άγνωστο έργο του Πλούταρχου!..
  Διαβάστε τι αναφέρουν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι Θησεύς Στ. Τζανετάτος και Εμμ. Ι. Μικρογιαννάκης για ένα άγνωστο έργο του Πλούταρχου, που βρέθηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και αναφέρεται στους Παραλλήλους Βίους του Πλουτάρχου!
 • Υπάρχει άγνωστο Χρονικό για την Ελληνική Επανάσταση;
  Διαβάστε τι αποκάλυψε το 1965 σε μία διάλεξή του ο (αείμνηστος σήμερα) πανεπιστημιακός δάσκαλος Γεώργιος Θ. Ζώρας, Τακτικός Καθηγητής της Μεσαιωνικής και Νεωτέρας Ελληνικής Φιλολογίας, αλλά και Διευθυντής του Σπουδαστηρίου Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας, όπου αναφέρεται σε .ένα άγνωστο ιταλικό χρονικό, το οποίο μιλάει για την Επανάσταση του 1821 (!!).
 • Ποιο μυστικό έκρυβε ο διαβόητος καλόγερος Ρασπούτιν;
  Ποιος ήταν –άραγε- ο διαβόητος αυτός «καλόγερος», που έκανε άνω κάτω την τσαρική αυλή και επηρέαζε τόσο πολύ τον κόσμο της εποχής εκείνης, όπου οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες ήσαν κάτι παραπάνω από ό,τι φανταζόμαστε;
 • Πότε προσκύνησαν τον Χριστό οι Μάγοι;
  Διαβάστε ένα περισπούδαστο και αποκαλυπτικό άρθρο το οποίο βρίσκεται στις Εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και το οποίο αποκαλύπτει ότι οι τρεις Μάγοι δεν είδαν τον Χριστό κατά την ημέραν της Γεννήσεώς Του, αλλά αργότερα στον σπίτι τού Κυρίου, στη Βηθλεέμ, όπως αποκαλύπτει ο ευαγγελιστής Ματθαίος: «Καί ἐλθόντες εἰς τήν οἰκίαν εἶδον τό παιδίον μετά τῆς Μαρίας τῆς μητρός αὐτοῦ» (Ματθ. β΄ 11) !..
 • Για ποιες «αθέμιτες ηδονές» μιλάει ο Θουκυδίδης στον Πελοποννησιακό Πόλεμο;
  Διαβάστε τον συγκλονιστικό τρόπο με τον οποίον ο Θουκυδίδης περιγράφει την θανατηφόρα ασθένεια που αποδεκάτισε τους Αθηναίους κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο και πώς ορισμένοι άνθρωποι όταν χάνουν την πίστη του στις αξίες της ζωής γίνονται ένα με τα θηρία – για να μην πούμε κάτι χειρότερο - με «την επίδοσίν των εις αθεμίτους ηδονάς», όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας του Πελοποννησιακού Πολέμου!..
 • Πού είναι –άραγε- η θρυλική «Κόκκινη Μηλιά»;
  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι από έρευνα και μελέτη τουρκικών αρχείων, βρέθηκε ότι την εποχή εκείνη οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν την έκφραση «Κόκκινο Μήλο» για κάθε μεγάλη και ισχυρή πόλη, και έτσι αποκαλούσαν και την Κωνσταντινούπολη πριν την κατάληψή της. Παρά ταύτα δεν έχει θεωρηθεί βέβαιο και εξακριβωμένο αν με την τουρκική αυτή ονομασία σχετίζεται η «Κόκκινη Μηλιά» των Ελλήνων!..
 • Τι λέει το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ για τον πολυμήχανο ποιητή Σιμωνίδη;
  Ο Πλάτων αναφέρει ότι ο Ίππαρχος σίγουρα τον πλήρωνε αδρά. Ο επιτάφιος επαινεί την κόρη του Ιππία για έλλειψη αλαζονείας, παρά το γεγονός ότι ήταν κόρη και σύζυγος τυράννων (Ξενοφών, Ιέρων). Αν και η παράδοση ήθελε τον Σιμωνίδη να συναναστρέφεται με τυράννους, από τη συναναστροφή του αυτή δεν εξελίχθηκε σε κόλακα!..
 • Τελικά πόσο «άγνωστο» ήταν το ευαγγέλιο του Ιούδα;
  Πολλοί θεώρησαν το «Ευαγγέλιο του Ιούδα» ως ένα κείμενο που εγράφη δια χειρός ενός ανθρώπου ο οποίος, στη συνείδηση των Χριστιανών, είναι ο άνθρωπος που πρόδωσε τον Διδάσκαλό του. Γνωστό είναι επίσης ότι το γεγονός ότι ο Ιούδας ο Ισκαριώτης κρεμάστηκε πριν από την Σταύρωση του Κυρίου! Ωστόσο ουδείς θέλησε να επισημάνει δύο σημαντικά στοιχεία που αφορούν στον Ελληνισμό: α) Το κείμενο είναι γραμμένο στα ελληνικά και β) Αποδεικνύει την ιστορική προσωπικότητα του Ιησού, που τόσο πολύ αγάπησε τους Έλληνες!..