Κατηγορίες

Τηλεκριτική

Τηλεκριτική

Σχόλια και παρατηρήσεις με υπευθυνότητα, αλλά πολλές φορές και με άφθονο χιούμορ, δίνοντας μια άλλη διάσταση στα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας, ιδίως όταν κάνουμε σύγκριση αρχαίων και συγχρόνων Ελλήνων ή Ελληνίδων. Θα επισημαίνουμε όχι μόνον τα αρνητικά, αλλά και τα θετικά στοιχεία στο τηλεοπτικό μας τοπίο, δεδομένου ότι όλοι οι Έλληνες έχουμε δικαίωμα κριτικής και αυτοκριτικής!.. Πάντα ταύτα αν λάβουμε υπόψη, ότι οι κριτικοί δεν πρέπει να μοιάζουν με εκείνους οι οποίοι δεν μπορούν να οικοδομήσουν δικό τους έργο και προσπαθούν να γκρεμίσουν το έργο των άλλων!.. "Mη κρίνετε κατ' όψιν, αλλά την δικαίαν κρίσιν κρίνατε", λέει ο Χριστός (Ιω. 7, 24)!..

 • Το συμπέρασμα ενός απλού τηλεθεατή!..
  Το συμπέρασμα ενός απλού τηλεθεατή!..
  Πολύ φοβούμαι ότι ο τρόπος που παρουσιάζονται οι λεγόμενες «πρωϊνές» ή «μεσημεριάτικες» ψυχαγωγικές εκπομπές, μας αναγκάζουν να πούμε, ότι η όποια ασπρόμαυρη χιουμοριστική ταινία του Ελληνικού Κινηματογράφου (από την καλύτερη ως την χειρότερη), φαντάζει πλέον δεκάδες φορές καλύτερη από όλες αυτές μαζί τις σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές!..
 • Ψυχονευρωτικά τα Δελτία Ειδήσεων;
  Ψυχονευρωτικά τα Δελτία Ειδήσεων;
  Θ’ αργήσει, φαίνεται, η εποχή, όπου τα Δελτία Ειδήσεων θα μεταδίδουν ευχάριστα νέα και οι ανθρώπινες κοινωνίες θα ζουν πολύ πιο όμορφα και πολύ πιο ιδανικά!... Μήπως ήλθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τη στάση μας; Μήπως ήλθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι στα Δελτία Ειδήσεων και να τα δούμε με μία άλλη ματιά;
 • Ελλάδα της ομορφιάς, του πνεύματος, αλλά και του … οινοπνεύματος!
  Ελλάδα της ομορφιάς, του πνεύματος, αλλά και του … οινοπνεύματος!
  Η Ελλάδα πολλές φορές πλημμυρίζει από ομορφιά (εσωτερική και εξωτερική), όπως τουλάχιστον μας έχει αποδείξει η τηλεόραση. Υπάρχουν, όμως, φορές που διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν η Χώρα που γέννησε έναν Σωκράτη, έναν Πλάτωνα ή έναν Αριστοτέλη, να πλημμυρίζει τις τηλεοπτικές οθόνες του με ορισμένες κατινίτσες και αρχικουτσομπόλες οι οποίες επιβραβεύονται κιόλας από τα πάσης φύσεως «τηλεοπτικά βραβεία»!.. Θα τρίζουν τα κόκαλα του μεγάλου ποιητού Ομήρου, του Αισχύλου, του Σοφοκλή του Ευριπίδη και του τόσο παρερμηνευμένου Αριστοφάνη!..
 • Γυναικεία τηλεοπτική ομορφιά και Εκκλησία συμβιβάζονται;
  Γυναικεία τηλεοπτική ομορφιά και Εκκλησία συμβιβάζονται;
  Το να είναι κάποια κοπέλα όμορφη είναι χάρισμα Θεού. Μη συγχέουμε την ομορφιά μιας γυναίκας με το … σεξ, διότι τότε κάθε τι που βλέπουμε θα μας διαφθείρει και την ψυχή και το πνεύμα. Η ομορφιά δεν είναι ποτέ άσχημη. Οι άνθρωποι, που σκέπτονται πονηρά, κάνουν την ομορφιά πολλές φορές χυδαία και αποκρουστική!..
 • Τηλεόραση: Η γυάλινη θεά;
  Τηλεόραση: Η γυάλινη θεά;
  Ως άνθρωπος των ΜΜΕ και, ασφαλώς, της τηλεόρασης, όπου θήτευσα επί 22 ολόκληρα έτη, θα μπορούσα να πω ότι «το γυαλί», πέραν της μεγάλης και ισχυρής δύναμης που έχει, δημιουργεί είδωλα και ανεβοκατεβάζει ανθρώπους όπως ακριβώς η νύμφη του χιονιού που στροβιλίζεται στον αέρα. Πανέμορφη, αλλά καταδικασμένη να λιώσει μόλις προσγειωθεί στη γη…
 • Μάρα Μπέκα – Γεωργία Σκιντζή: Το δίδυμο του δημοσιογραφικού ήθους!
  Μάρα Μπέκα – Γεωργία Σκιντζή: Το δίδυμο του δημοσιογραφικού ήθους!
  Σ’ αυτό το συνονθύλευμα της δημοσιογραφικής και τηλεοπτικής ασυδοσίας όπου σε κάθε εκπομπή ξεφυτρώνει κι από μία «άοσμη γλάστρα», υπάρχει ένα δημοσιογραφικό τηλεοπτικό δίδυμο, που διδάσκει ήθος, αρετή, ευπρέπεια και ανθρωπιά: Μάρα Μπέκα και Γεωργία Σκιντζή!..
 • Άλλο η Μελέτη της Ιστορίας και άλλο η … Ελεονώρα Μελέτη!
  Άλλο η Μελέτη της Ιστορίας και άλλο η … Ελεονώρα Μελέτη!
  Συμπαθέστατη, πανέμορφη και αστραφτερή η τηλεπαρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη!.. Ένα παράπονο μονάχα: Μήπως θα έπρεπε αυτή η εντυπωσιακή και μορφωμένη Ελληνίδα να φροντίσει ώστε στην «Πρωϊνή Μελέτη» να υπάρχει και λίγη … Μελέτη Ιστορίας; Λέμε: Αν κάπου-κάπου έδειχνε και ορισμένα βίντεο ή ντοκιμαντέρ για την … Μελέτη της Ιστορίας μας, πόσα Ελληνόπουλα, που την παρακολουθούν, δεν θα έσκυβαν περισσότερο πάνω από τα βιβλία της Αρχαίας, της Βυζαντινής, αλλά και της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας;
 • Οι Τούρκοι μάς απειλούν για τις έρευνες και τα κανάλια μας συνεχίζουν να παίζουν … τουρκικά μελό!..
  Οι Τούρκοι μάς απειλούν για τις έρευνες και τα κανάλια μας συνεχίζουν να παίζουν … τουρκικά μελό!..
  Φαίνεται ότι η εποχή της Χούλιας Κοτσγίγιτ και της Τουρκιάν Σοράϋ, που επί χρόνια έπαιζαν οι ελληνικοί κινηματογράφοι την δεκαετία του 1970, επανήλθε δριμύτερη με την προβολή τουρκικών τηλεοπτικών σήριαλ σε γνωστούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών