Κατηγορίες

Διάφορα Άρθρα

Διάφορα Άρθρα

Διάφορα άρθρα του Άγγελου Σακκέτου, που έχουν να κάνουν με όλο το φάσμα των εθνικοθρησκευτικών και Ελληνοχριστιανικών θεμάτων, περιστρεφόμενα στον ευρύτερο επιστημονικό και κοινωνικό περίγυρο, τα οποία θα μπορούν όλοι οι φίλοι και οι φίλες της Ιστοσελίδας μας να αλιεύουν ανά πάσαν στιγμήν, χωρίς να έχουμε τη δέσμευση περιορισμού της ύλης, όπως ήθελαν ορισμένοι για να αιχμαλωτίσουν τη σκέψη μας!... Προχωράμε με γνώμονα την αγάπη μας στην  Ελλάδα και στον Χριστό!..

 • Ποιος εξελέγη ... «Διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου»;
  Ποιος εξελέγη ... «Διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου»;
  Άκρως ενδιαφέρουσα η αποκάλυψη, ότι τον Νοέμβριο του 1959 στην Ανατολική Έρημο εξελέγη … «Διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» ένας Βεδουίνος, που είχε 3 συζύγους, 18 παιδιά και 3 καμήλες! Πρόκειται περί της εκλογής του αρχηγού της φυλής των Βεδουίνων, των γνωστών με την ονομασία «Σκανδαράνι», η οποία θεωρείται μία από τις παλαιότερες φυλές της Ερήμου, όπου οι Βεδουίνοι της περιοχής εκείνης πιστεύουν ότι κατάγονται από τον Μέγα Αλέξανδρο!!
 • Τι είπε ο Μέγας Ναπολέων μέσα στο γαλλικό Κοινοβούλιο για Θεό και Χριστιανισμό;
  Τι είπε ο Μέγας Ναπολέων μέσα στο γαλλικό Κοινοβούλιο για Θεό και Χριστιανισμό;
  Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές, όταν αναφερόμαστε στο Μέγα Ναπολέοντα, πέραν του βιογραφικού σημειώματός του, μιλάμε συνήθως για διάφορα «τσιτάτα» ή γνωμικά, που είπε, συνήθως χωρίς επιστημονική (εν προκειμένω βιβλιογραφική) πηγή προέλευσης των ρήσεων αυτών. Σήμερα όμως σας έχουμε μια αποκάλυψη: Ξεφυλλίζοντας κανείς την παλιά εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της 7ης Φεβρουαρίου 1859, θα μείνει έκπληκτος με μια ομιλία του θρυλικού στρατηλάτη που έχει δημοσιεύσει στα ελληνικά. Μια ομιλία που έγινε μέσα στο γαλλικό Κοινοβούλιο, όπου ο Μέγας Ναπολέων, πέραν των άλλων, αναφέρεται στον Θεό και τον Χριστιανισμό. Ας διαβάσουμε το κείμενο που ακολουθεί!.
 •  Μήπως πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο στις μέρες μας;
  Μήπως πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο στις μέρες μας;
  Μού έστειλαν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα κείμενο με τίτλο: ''Είμαστε όλοι υποψήφιοι, όπως η Κάτια''. Δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια σε μια φωνή διαμαρτυρἰας, με βαθιά ανθρώπινη διάσταση. Μην φεύγει ποτέ από το μυαλό μας, ότι όλοι μπορούμε κάποια μέρα να έχουμε την ίδια τύχη. Κι όπως είπε μια νεαρά και ευειδής κυρία, «στο τέλος είμαστε όλοι Κάτια». Μήπως πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο στις μέρες μας;
 • Ώστε υπήρχαν και … αρχαίες λιμουζίνες, λοιπόν;
  Ώστε υπήρχαν και … αρχαίες λιμουζίνες, λοιπόν;
  «Το άρμα-λιμουζίνα είναι το μεγαλύτερο και το πιο εκκεντρικό εύρημα που έχουμε φέρει στο φως έως τώρα από το χώρο αυτό των ανασκαφών», δήλωσε ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιολογίας της επαρχίας Χενάν, Μα Τζουτσάι. «Η λιμουζίνα ήταν άνετη και ευρύχωρη, οι άνθρωποι μπορούσαν να στέκονται όρθιοι, να κάθονται ή να ξαπλώνουν. Ήταν το καλύτερο δημόσιο όχημα που χρησιμοποιούσαν οι άρχοντες του Κράτους Τζενγκ και οι σύζυγοί τους», εξηγεί ο Μα.
 •  Τι συζητήθηκε ακριβώς στο Πότσνταμ;
  Τι συζητήθηκε ακριβώς στο Πότσνταμ;
  Τον Ιούλιο του 1945, ο πόλεμος στην Ευρώπη ήταν παρελθόν. Ο Μουσολίνι είχε εκτελεστεί κι ο Χίτλερ είχε αυτοκτονήσει. Τα προβλήματα, όμως, συσσωρεύονταν και οι νικητές έπρεπε να τα λύσουν. Οι εκπρόσωποι των τριών κυρίαρχων δυνάμεων που σήκωσαν το βάρος του Παγκόσμιου πολέμου (συνεχιζόταν ακόμα στον Ειρηνικό), συναντήθηκαν στο Πότσδαμ, ακριβώς σαν σήμερα, στις 17 Ιουλίου του 1945. Μόνον ο Ιωσήφ Στάλιν της Σοβιετικής Ένωσης ένιωθε και παλιός στα τραπέζια των συνομιλιών και σίγουρος για το προσωπικό του μέλλον. Οι υπόλοιποι συζητητές μειονεκτούσαν...
 • Έλληνας είχε εφεύρει να πετάει αεροπλάνο χωρίς βενζίνη;
  Έλληνας είχε εφεύρει να πετάει αεροπλάνο χωρίς βενζίνη;
  “ … Είναι ν’ απορεί κανείς πως προβληματίζονται οι σημερινοί Έλληνες γιατί φυγαδεύονται τα καλύτερα μυαλά στο Εξωτερικό, όταν εν σωτηρίω έτει 1932 ένας Έλληνας είχε εφεύρει την κίνηση του αεροπλάνου χωρίς βενζίνη, παρά μονάχα με μια ελάχιστη μυϊκή δύναμη του επιβάτη! Δόθηκε εντολή από τον τότε υπουργό της Αεροπορίας να κατασκευαστεί το αεροπλάνο αυτό στο εργοστάσιο αεροπλάνων στο Φάληρο, αλλά… Υπάρχει ένα αλλά…”
 • Σκιές κυβερνούν τον κόσμο; (1)
  Σκιές κυβερνούν τον κόσμο; (1)
  Από σήμερα η ιστοσελίδα μας μπαίνει σε … νέες περιπέτειες, ταξιδεύοντας στα άδυτα του χρόνου μέσα σε ίντριγκες, συνωμοσίες, έρωτες, πάθη, κατασκοπείες και τόσα άλλα!.. Τι το καλύτερο, λοιπόν, ν' αρχίσουμε από την αρχαιότητα, όπου η κατασκοπεία ήταν ένα σημαντικό στοιχείο εξυπηρέτησης των ηγετών της εποχής εκείνης; Δείτε, για παράδειγμα, πώς μία Συμμαχία έστειλε κατα­σκόπους στις Σάρδεις για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τις δυνάμεις του Ξέρ­ξη. Οι κατάσκοποι συνελήφθησαν, αλλά ο Ξέρ­ξης, επιθυμώντας να γίνει γνωστή στους Έλλη­νες η κολοσσιαία κλίμακα των προετοιμασιών του, τους άφησε να φύγουν. Τι αποτελούσε, όμως, έμμεση εκδήλωση μηδισμού; Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί!..
 •  Το άρθρο του Κωνσταντίνου Καβάφη για τα Μνημεία του Παρθενώνος!..
  Το άρθρο του Κωνσταντίνου Καβάφη για τα Μνημεία του Παρθενώνος!..
  «Αλλ’ ας διαφωτισθή η άγνοια του ανδρός και ας μάθη ότι μέχρι τούδε αι ελληνικαί κυβερνήσεις, ολιγόβιοι ή μακρόβιοι, επεδείξαντο πολλήν ευλάβειαν και φροντίδα προς τα αρχαία μνημεία, ότι διάφορα μουσεία συνεστάθησαν εν Ελλάδι, ως η διοίκησις είναι αξιόλογος και ότι εν Αθήναις τα Ελγίνεια μάρμαρα θα τύχωσι της αυτής πιστής διαφυλάξεως και περιποιήσεως οίας και εν Αγγλία…»
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών