Κατηγορίες

Διάφορα Άρθρα

Διάφορα Άρθρα

Διάφορα άρθρα του Άγγελου Σακκέτου, που έχουν να κάνουν με όλο το φάσμα των εθνικοθρησκευτικών και Ελληνοχριστιανικών θεμάτων, περιστρεφόμενα στον ευρύτερο επιστημονικό και κοινωνικό περίγυρο, τα οποία θα μπορούν όλοι οι φίλοι και οι φίλες της Ιστοσελίδας μας να αλιεύουν ανά πάσαν στιγμήν, χωρίς να έχουμε τη δέσμευση περιορισμού της ύλης, όπως ήθελαν ορισμένοι για να αιχμαλωτίσουν τη σκέψη μας!... Προχωράμε με γνώμονα την αγάπη μας στην  Ελλάδα και στον Χριστό!..

 •  Τι συζητήθηκε ακριβώς στο Πότσνταμ;
  Τι συζητήθηκε ακριβώς στο Πότσνταμ;
  Τον Ιούλιο του 1945, ο πόλεμος στην Ευρώπη ήταν παρελθόν. Ο Μουσολίνι είχε εκτελεστεί κι ο Χίτλερ είχε αυτοκτονήσει. Τα προβλήματα, όμως, συσσωρεύονταν και οι νικητές έπρεπε να τα λύσουν. Οι εκπρόσωποι των τριών κυρίαρχων δυνάμεων που σήκωσαν το βάρος του Παγκόσμιου πολέμου (συνεχιζόταν ακόμα στον Ειρηνικό), συναντήθηκαν στο Πότσδαμ, ακριβώς σαν σήμερα, στις 17 Ιουλίου του 1945. Μόνον ο Ιωσήφ Στάλιν της Σοβιετικής Ένωσης ένιωθε και παλιός στα τραπέζια των συνομιλιών και σίγουρος για το προσωπικό του μέλλον. Οι υπόλοιποι συζητητές μειονεκτούσαν...
 • Έλληνας είχε εφεύρει να πετάει αεροπλάνο χωρίς βενζίνη;
  Έλληνας είχε εφεύρει να πετάει αεροπλάνο χωρίς βενζίνη;
  “ … Είναι ν’ απορεί κανείς πως προβληματίζονται οι σημερινοί Έλληνες γιατί φυγαδεύονται τα καλύτερα μυαλά στο Εξωτερικό, όταν εν σωτηρίω έτει 1932 ένας Έλληνας είχε εφεύρει την κίνηση του αεροπλάνου χωρίς βενζίνη, παρά μονάχα με μια ελάχιστη μυϊκή δύναμη του επιβάτη! Δόθηκε εντολή από τον τότε υπουργό της Αεροπορίας να κατασκευαστεί το αεροπλάνο αυτό στο εργοστάσιο αεροπλάνων στο Φάληρο, αλλά… Υπάρχει ένα αλλά…”
 • Σκιές κυβερνούν τον κόσμο; (1)
  Σκιές κυβερνούν τον κόσμο; (1)
  Από σήμερα η ιστοσελίδα μας μπαίνει σε … νέες περιπέτειες, ταξιδεύοντας στα άδυτα του χρόνου μέσα σε ίντριγκες, συνωμοσίες, έρωτες, πάθη, κατασκοπείες και τόσα άλλα!.. Τι το καλύτερο, λοιπόν, ν' αρχίσουμε από την αρχαιότητα, όπου η κατασκοπεία ήταν ένα σημαντικό στοιχείο εξυπηρέτησης των ηγετών της εποχής εκείνης; Δείτε, για παράδειγμα, πώς μία Συμμαχία έστειλε κατα­σκόπους στις Σάρδεις για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τις δυνάμεις του Ξέρ­ξη. Οι κατάσκοποι συνελήφθησαν, αλλά ο Ξέρ­ξης, επιθυμώντας να γίνει γνωστή στους Έλλη­νες η κολοσσιαία κλίμακα των προετοιμασιών του, τους άφησε να φύγουν. Τι αποτελούσε, όμως, έμμεση εκδήλωση μηδισμού; Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί!..
 •  Το άρθρο του Κωνσταντίνου Καβάφη για τα Μνημεία του Παρθενώνος!..
  Το άρθρο του Κωνσταντίνου Καβάφη για τα Μνημεία του Παρθενώνος!..
  «Αλλ’ ας διαφωτισθή η άγνοια του ανδρός και ας μάθη ότι μέχρι τούδε αι ελληνικαί κυβερνήσεις, ολιγόβιοι ή μακρόβιοι, επεδείξαντο πολλήν ευλάβειαν και φροντίδα προς τα αρχαία μνημεία, ότι διάφορα μουσεία συνεστάθησαν εν Ελλάδι, ως η διοίκησις είναι αξιόλογος και ότι εν Αθήναις τα Ελγίνεια μάρμαρα θα τύχωσι της αυτής πιστής διαφυλάξεως και περιποιήσεως οίας και εν Αγγλία…»
 • Ακάκιε, τα μακαρόνια είναι από την αρχαιότητα!..
  Ακάκιε, τα μακαρόνια είναι από την αρχαιότητα!..
  «Όταν οι Έλληνες ίδρυσαν τη Νέα Πόλη (Νεάπολη-Napoli), αδιαμφισβήτητη μητρόπολη των ζυμαρικών που βρήκαν εκεί με μια πλούσια τοπική σάλτσα, που τους έκανε ευτυχείς (μάκαρες) και την ονόμασαν «μακαρία». Από το χαρακτηρισμό αυτόν οι Έλληνες αν μη τί άλλο διεκδικούν την πατρότητα του ονόματος μακαρόνια. Όμως και άλλο ένα είδος ζυμαρικού - αντλεί την πατρότητα του όνοματός του από την αρχαία Ελλάδα- το «λάγανον», μια στεγνή λεπτή ζύμη, έδωσε το όνομά του στα ιταλικά λαζάνια («lasagna»)»!..
 • Άφωνοι διάλογοι!..
  Άφωνοι διάλογοι!..
  Είχε πει ο Χριστός: «Εάν οι άνθρωποι σιωπήσουν θα λαλήσουν οι πέτρες» («Λέγω υμίν ότι εάν ούτοι σιωπήσωσιν, οι λίθοι κεκράξονται», Λουκ. 19, 40). Πολλά πράγματα, λοιπόν, που δεν μπορούμε να τα πούμε ως άνθρωποι, τα βάζουμε στο στόμα διαφόρων άλλων όντων, όπως έκανε για παράδειγμα ο Πολύβιος Δημητρακόπουλος στην «Σιδηρά Διαθήκη» με τον περιλάλητο πετεινό του. Εμείς σήμερα θα «ακούσουμε» έναν … άφωνο διάλογο μεταξύ δύο πετεινών του ουρανού!.. Εντάξει!... Την … ευθύνη για όσα λένε τα άδολα πτηνά του ουρανού την φέρει ο γράφων!...
 • Η Κίνα τιμά τα πελοποννησιακά προϊόντα!..
  Η Κίνα τιμά τα πελοποννησιακά προϊόντα!..
  Σε ένα χώρο 120 τ.μ. φιλοξενήθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο συμμετείχαν και παρουσίασαν τα προϊόντα τους εξαγωγικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας, είτε ως φυσική παρουσία, είτε δια των αντιπροσώπων τους στην Κίνα. Οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους, εδραιώνοντας νέες συνεργασίες και ανοίγοντας νέους δρόμους επαφής της Πελοποννήσου με την Κινέζική και διεθνή αγορά!..
 • Γιατί ο Δημήτρης Ψαθάς έγραψε το περίφημο χρονογράφημα “Βάστα, Ρόμελ!”
  Γιατί ο Δημήτρης Ψαθάς έγραψε το περίφημο χρονογράφημα “Βάστα, Ρόμελ!”
  Διαβάστε πώς ο Δημήτρης Ψαθάς γράφει για τη δύσκολη θέση που βρέθηκαν οι μαυραγορίτες της κατοχής μετά τη νίκη των Συμμάχων στο Ελ Αλαμέιν!.. Πρώτη η οδός Αθηνάς βλέπει απορημένη ν’ ανατέλλουν τα φασόλια. Και σιγά-σιγά στα πεζοδρόμια, στην άσφαλτο, πάνω σε τραπεζάκια, μέσα σε καροτσάκια, σε τσουβάλια, κάνουν την εμφάνισή τους -ανοιχτά!- όλα τα είδη που είχαν πάθει έκλειψη απ’ τον Απρίλη του ‘41.
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών