Κατηγορίες

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επίκαιρα σχόλια και ανεξάρτητη κριτική πάνω σε θέματα καθημερινότητας, αρχής γενομένης από την πολιτική ζωή του τόπου και καταλήγοντας –αν χρειαστεί- στην αυτοκριτική, για να μη βγάζει κανείς τον εαυτό του απ’ έξω!.. «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε» έλεγε ο Χριστός (Ματθ. 7,1).

 

 • Το χαμόγελο είναι ευλογημένο;
  Το χαμόγελο είναι ευλογημένο;
  Χαμογελούν οι Ιερωμένοι μας; Επιτρέπεται το χιούμορ στους κληρικούς μας; Γιατί είναι πάντα σκυθρωποί οι Άγιοι στις εκκλησίες μας; Είναι μερικά από τα ερωτήματα, τα οποία απασχόλησαν πολλές φορές τον γράφοντα. Γεννήθηκαν λοιπόν πολλά ερωτήματα: Πώς και γιατί απέδωσαν ορισμένοι σε κληρικούς και ρασοφόρους τον χαρακτηρισμό τών … βλοσυρών, σκυθρωπών και απλησίαστων ανθρώπων από τα παιδιά, που τόσο αγαπούσε ο Χριστός; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!.
 • Ποιος μιλάει για τους λογοκλόπους των αιώνων;
  Ποιος μιλάει για τους λογοκλόπους των αιώνων;
  Με αφορμή τις κλεμμένες αρχαιότητες που βρεθηκαν στο σπίτι ενός ξένου δισεκατομμυριούχου και την άμεση αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού προς επαναπατρισμό των ελληνικών έργων τέχνης, συνειρμικά σκεφτήκαμε ότι, κάποια στιγμή, πέραν των Μνημείων του Παρθενώνα, θα πρέπει να ζητήσουμε τον επαναπατρισμό των αρχαίων ελληνικών χειρογράφων, από κάθε ξένη Βιβλιοθήκη, Μουσείο ή Συλλογή, που κάποιοι τα ιδιοποιήθηκαν επί αιώνες!..
 •  Κι ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου είχε περάσει από … αξιολόγηση;
  Κι ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου είχε περάσει από … αξιολόγηση;
  Διαβάστε πως ο θρυλικός συγγραφέας του έργου «Τα Ψηλά Βουνά» είχε …. αξιολογηθεί σε μία δακτυλογραφημένη Έκθεση του Αντώνη Τραυλαντώνη, του γνωστού λογοτέχνη και συγγραφέα πολλών έργων, αφού από την κριτική του σκέψη πέρασε κι ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου!
 • «Σπίτι που δεν έχει Γιάννη…»
  «Σπίτι που δεν έχει Γιάννη…»
  Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού σήμερα. Μεγάλη βιβλική μορφή!.. Γιος του Ζαχαρία και της Ελισάβετ. Γεννήθηκε με θαυμαστό τρόπο, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, αφού οι γονείς του ήταν σε προχωρημένη ηλικία. Όταν ανδρώθηκε αποσύρθηκε στην έρημο, όπου ζούσε ασκητικά. Το ρούχο του ήταν από τρίχες καμήλας και στη μέση του φορούσε δερμάτινη ζώνη. Η τροφή του αποτελούνταν από ακρίδες* και άγριο μέλι. Η διδασκαλία του συμπυκνώνεται στην έκφραση «Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η βασιλεία των ουρανών».
 • Το Δίκαιον και η Αγία Γραφή!..
  Το Δίκαιον και η Αγία Γραφή!..
  Σήμερα, λοιπόν, θα … φιλέψω κι εγώ τους φίλους και τις φίλες, που μου κάνουν την τιμή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα μου, ένα πνευματικό δώρο, που έχει τον χαρακτήρα της ευγενικής προσφοράς σε όλους εσάς διότι από σήμερα ανοίξαμε μια καινούργια κατηγορία που φέρει τον τίτλο: «Το Δίκαιον και η Αγία Γραφή».Πρόκειται για ένα ογκώδες πόνημα, που έχει να κάνει με τη Νομική Επιστήμη και ιδίως με τους κυριότερους νομικούς όρους, που χρησιμοποιούν όσοι διακονούν την Επιστήμη της Θέμιδος, σε συνδυασμό με όσα λέγει η Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη)! Ένας … τυφλοσούρτης, δηλαδή, για όσους θέλουν να επιχειρηματολογήσουν ή (επιτρέψατέ μου την έκφραση) να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα Δικαίου και Αγίας Γραφής.
 •  Φίλε, Νεύτωνα, ήρθες δεύτερος και … καταϊδρωμένος!!
  Φίλε, Νεύτωνα, ήρθες δεύτερος και … καταϊδρωμένος!!
  Πράγματι, ο Ισαάκ Νεύτων, ήταν ο άνθρωπος που όρισε το νόμο της βαρύτητας αλλά δεν ήταν αυτοφυής ή αυτόφωτη η σκέψη του. Ήταν ετερόφωτη και σίγουρα ήρθε κατά πολύ αργότερα για να διατυπώσει την δική του γνώμη, τη στιγμή κατά την οποίαν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αναπτυχθεί πάρα πολύ όχι μόνο στην Επιστήμη, αλλά και στην Τεχνολογία, αν λάβουμε υπόψη πάρα πολλές Εκθέσεις για την Αρχαία Τεχνολογία , όπως για παράδειγμα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, όπου κανείς, παρατηρώντας τα αντικείμενα, μένει άφωνος, εμβρόντητος και άναυδος με τις καταπληκτικές εφευρέσεις ή επινοήσεις των Αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας.
 • Ποιοι ήσαν άραγε οι 70 Απόστολοι του Κυρίου;
  Ποιοι ήσαν άραγε οι 70 Απόστολοι του Κυρίου;
  Ο Κύριος παρήγγειλε στους Εβδομήκοντα Αποστόλους, μήτε βαλάντιο να έχουν μαζί τους, μήτε δισάκιο, ούτε υποδήματα να κρατάνε. Γιατί; Για να φανεί, ότι οι στρατιώτες του Χριστού πρέπει να έχουν αυταπάρνηση και να εξοικειώνονται με όλες τις στερήσεις. Και να δειχθεί ότι ο Θεός με μηδαμινά μέσα κατορθώνει τα μεγαλύτερα και δυσκολότερα έργα. Οι Εβδομήκοντα εξετέλεσαν την αποστολή τους με όλη την ακρίβεια και την πειθαρχία, όταν ο Χριστός ήταν στη γη. Αλλά και υστέρα από την ανάληψή Του και το σχηματισμό της Εκκλησίας Του, έκαναν με ζήλο και αυταπάρνηση όλο το καθήκον τους.
 •  18 χρόνια συγκλονιστικών γεγονότων μετά το Μιλένιουμ!...
  18 χρόνια συγκλονιστικών γεγονότων μετά το Μιλένιουμ!...
  Η λεγόμενη «αραβική ἀνοιξη» ήταν η απαρχή νέων συρράξεων και εμφυλιακών συγκρούσεων στην Αίγυπτο και στη Μέση Ανατολή. Ακόμη και σήμερα το αίμα δεν σταματά να ρέει στη Λιβύη, το Ιράκ, τη Συρία και αλλού με τόσους βομβαρδισμούς, σφαγιασμούς κλπ, ενώ στην Ευρώπη οι ριπές των πολυβόλων ηχούν ακόμη στην Ουκρανία με ό,τι συνέβη εκεί όπου η Κριμαία «απεσχίσθη εν μία νυκτί» υπέρ της Ρωσίας του Πούτιν...Ευτυχώς, όμως, αποδείχτηκε ότι ο πιστός ελληνικός λαός δεν έχασε την ψυχραιμία του. Στηρίχτηκε στις προαιώνιες αξίες του, αγκάλιασε την Εκκλησία του και υπομένει αγόγγυστα και με ιώβεια υπομονή την ώρα που η ελευθερία θα φανεί ως πολύ-τραγουδισμένος σταυραετός στα πανύψηλα όρη της πατρίδας μας!
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών