Το Σχόλιο της Ημέρας

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επίκαιρα σχόλια και ανεξάρτητη κριτική πάνω σε θέματα καθημερινότητας, αρχής γενομένης από την πολιτική ζωή του τόπου και καταλήγοντας –αν χρειαστεί- στην αυτοκριτική, για να μη βγάζει κανείς τον εαυτό του απ’ έξω!.. «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε» έλεγε ο Χριστός (Ματθ. 7,1).

 

 • Έφυγε και ο Μανώλης…
  Ένα μικρό αφιέρωμα σε έναν άνθρωπο, όπως τον μεγάλο Έλληνα τραγουδοποιό, Μανώλη Ρασούλη, που ήταν μοναχός, έζησε μοναχός και έφυγε μοναχός!..
 • Πού είναι σήμερα οι Εθνικοί Ευεργέτες;
  Εξακόσια δισεκατομμύρια ευρώ λένε πως έχουν οι Έλληνες σε καταθέσεις στις Τράπεζες της Ελβετίας!.. Έξι φορές περισσότερα από το δάνειο που αναγκαστήκαμε να πάρουμε από την Τρόϊκα και δυο φορές το συνολικό χρέος της Ελλάδος!.. Πού είναι, βρε Έλληνες, οι σύγχρονοι Εθνικοί Ευεργέτες να κάνουμε σήμερα τον κάθε «νταβατζή» της Ευρώπης ή της Τουρκίας να πάει περίπατο;
 • Δώδεκα παρά πέντε;
  Έπρεπε να δούμε κάτι χειρότερο για να εκτιμήσουμε το καλύτερο!.. Στην Ελλάδα όλοι μιλούσαν για οικονομικά προβλήματα, αλλά σήμερα πάγωσαν όλοι μόλις είδαν ότι ο πλανήτης μας μάς προειδοποιεί για ενδεχόμενες κοσμογονικές ανακατατάξεις μετά το χθεσινό τσουνάμι στην Ιαπωνία!.. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τη στάση που τηρούμε για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες; Μήπως;
 • Προς τι η διασπορά ειδήσεων πανικού;
  Άλλο το πρωτοφανές τσουνάμι, που έπληξε σήμερα το πρωί την Ιαπωνία και κατέστρεψε πολλές περιοχές με ανθρώπινα θύματα και άλλο το «τσουνάμι» που θέλουν να μας επιβάλουν ετσιθελικά ορισμένοι διασπορείς ειδήσεων πανικού!.. Σαν δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ, που ορισμένοι δημοσιογράφοι –παπαγαλάκια κατάντησαν χειρότεροι από τις «κατινίτσες» της τηλεόρασης!.. Τουλάχιστον αυτές δεν τρομοκρατούν τον κόσμο!..
 • Επί τέλους, ξύπνησαν!..
  Μετά από μακροχρόνια «νάρκη», οι Ιερωμένοι μας αντιλήφθηκαν επί τέλους, ότι πρέπει να μιλήσουν!.. Και μίλησαν με τη γλώσσα της αλήθειας!.. Μίλησαν όπως πρέπει με αναντίρρητα ιστορικά στοιχεία για την Ορθόδοξη Εκκλησία σε σχέση με το 1821, που κάποιοι επιχειρηματίες, στην προσπάθειά τους να αλώσουν τα πάντα, διαστρέβλωσαν –και εξακολουθούν να διαστρεβλώνουν- την αλήθεια!..
 • Η δημοσιογραφία του ήθους!..
  Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες δημοσιογράφοι, όπως ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος με το επιτελείο του, όπου δίνουν μία άλλη διάσταση της ελληνικής δημοσιογραφίας, κοσμούν με το ήθος και την ευπρέπεια του λόγου τους το λειτούργημα που επέλεξαν και δεν ακολουθούν την «Φωνή του Κυρίου» τους, όπως κάνουν –δυστυχώς- κάποιοι άλλοι «συνάδελφοί» τους!..
 • Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας…
  Να θεωρείται – άραγε- τιμή, αυτή που κάνουμε στο μισό πληθυσμό του πλανήτη, που αποτελείται από γυναίκες, αφού θέλουμε να τιμάμε τη Γυναίκα μόνο μία ημέρα το χρόνο; Μήπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που καθιέρωσε παρόμοιες «Ημέρες», θα έπρεπε να επανεκτιμήσει τη θέση του;
 • Η Αιώνια Ομορφιά!...
  Παρακολουθώντας κανείς τα τεκταινόμενα της σημερινής πολιτικής ζωής του τόπου, με όλα όσα διεκτραγωδούνται καθημερινά, η μόνη πραγματική αξία στον άνθρωπο, πέραν της πίστης του, είναι η αιώνια ομορφιά, που μας χάρισε η Φύση και η οποία προσδίδει στον άνθρωπο το πραγματικό μεγαλείο του!.. Τι ομορφιά, τι φως, που λέει ο Ποιητής!..
 • Kαι πάλι μαζί!..
  Μετά από μια περίοδο … «ψυχρού πολέμου» με διάφορα τεχνικά προβλήματα της ιστοσελίδας μας και όλα τα παρεμφερή, που μπορούν να δημιουργήσουν αυτού του είδους τις παρενέργειες, επανερχόμαστε στην … «ενεργό υπηρεσία» και δηλώνουμε εκ νέου το δυναμικό μας παρών με την ελπίδα ότι κάποιοι φίλοι ή εχθροί θα καταλάβουν κάποτε ότι πάνω απ’ όλα δεν είναι το χρήμα, αλλά ο άνθρωπος!..