Το Σχόλιο της Ημέρας

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επίκαιρα σχόλια και ανεξάρτητη κριτική πάνω σε θέματα καθημερινότητας, αρχής γενομένης από την πολιτική ζωή του τόπου και καταλήγοντας –αν χρειαστεί- στην αυτοκριτική, για να μη βγάζει κανείς τον εαυτό του απ’ έξω!.. «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε» έλεγε ο Χριστός (Ματθ. 7,1).

 

 • Η χρυσή ευκαιρία των νέων!..
  Εάν οι νέοι της Ελλάδος δεν ακούσουν τουλάχιστον τώρα τη δική μας (πατρική, αν θέλετε) φωνή και δεν εκμεταλλευτούν την χρυσή ευκαιρία, που τους παρουσιάζεται, για τη δημιουργία νέων πολιτικών φορέων από τους ίδιους, ώστε να στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων τα διεφθαρμένα πολιτικά κόμματα, δεν έχουν πλέον καμία ελπίδα για το μέλλον!.. Η χρυσή ευκαιρία που τους παρουσιάζεται είναι τώρα και μόνον τώρα!..
 • Τελικά, δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο;
  Όταν συλλαμβάνεται ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν, κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, είναι ν’ απορεί κανείς πώς εμείς όχι μόνο «του βγάζαμε το καπέλο», αλλά τον βάζαμε κιόλας μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να μας «διδάξει» οικονομία!
 • Περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας;
  Δικαιώνονται, επαληθεύονται ή επιβεβαιώνονται, λοιπόν, οι ανησυχίες της τότε Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Άννας Ψαρούδα- Μπενάκη, όταν προσφωνούσε τον κ. Κάρολο Παπούλια ο οποίος πρώτο αναλάμβανε τα καθήκοντά του ως Πρώτου Πολίτη αυτής της χώρας; Διαβάστε τα κείμενα που ακολουθούν!..
 • Οι αδάμαντες της πολιτικής!..
  Σ’ αυτόν τον κόσμο, που ζούμε, όπου οι πολιτικοί, λόγω της στάσης τους απέναντι στο Μνημόνιο –και όχι μόνο- δεν χαίρουν πλέον της εκτιμήσεως του ελληνικού λαού (απόδειξη η πολύ μεγάλη αποχή στις δύο τελευταίες εκλογές), θα πρέπει κάποια στιγμή να παραδεχθούμε ότι υπάρχουν και ορισμένοι πολιτικοί που είναι ηθικοί, ενάρετοι και τίμιοι και, ως προς αυτό το σημείο, όπως λέει ο λαός: «τους βγάζουμε το καπέλο»!..
 • Κάτι καινούργιο φωτίζει στην Ελλάδα!…
  Οι ανακοινώσεις, που έκανε χθες στο Ζάππειο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς, επί τέλους, έστειλαν ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στον τόπο!... Και ο κάθε κύριος Όλι Ρεν ή οι λοιποί τοκογλύφοι της Ευρώπης να καθίσουν, παρακαλώ, στην άκρη και να μας αφήσουν ήσυχους να κάνουμε τη δουλειά μας, όπως είπε προ ημερών ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Γ. Παπανδρέου!...
 • Διαδίκτυο: Ευλογία ή κατάρα του Θεού;
  Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Το θέμα που επέλεξαν για την έκθεση τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων αφορά στο Διαδίκτυο, τη χρήση του στο σχολείο, τη θετική και την αρνητική του πλευρά. Ας καταθέσουμε κι εμείς την ταπεινή μας άποψη.
 • Λάθος, αξιότιμη κ. Άννα Διαμαντοπούλου!..
  Η λέξη «ινστιτούτο» δεν είναι αντιδάνειο, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι λέγουν ότι προέρχεται από τον όρο «ίσταμαι». Είναι ξένη λέξη και καλό θα ήταν όλες οι ελληνικές σχολές και τα διάφορα ινστιτούτα να αποκτήσουν ελληνικές ονομασίες!
 • Σικάγο η Αθήνα;
  Επιτέλους!.. Με αφορμή τη σημερινή δολοφονία ενός αθώου πολίτη στο κέντρο της Αθήνας τα πολιτικά κόμματα άρχισαν να εξεγείρονται και ζητούν από την Πολιτεία «να αναλάβουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες τους-από τους οποίους έχουν επιφορτιστεί να τους προστατεύουν-ξεριζώνοντας το κακό από όπου κι αν προέρχεται»!.. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του "Πανελληνίου Άρματος Πολιτών"!..
 • Τι συμβαίνει στη Γαύδο;
  Είναι αλήθεια ότι δραστηριοποιούνται δήθεν φιλοσοφικές οργανώσεις με σκοπό την απόσχιση της Κρήτης από τον εθνικό κορμό της Ελλάδος; Ήδη ενημερώθηκαν από τον γράφοντα αρκετοί Έλληνες βουλευτές, ώστε να διερευνήσουν το θέμα και αν αληθεύουν οι καταγγελίες να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων!...
 • Μάνα…
  Ένα ποίημα του Γεράσιμου Μαρκορά αφιερωμένο σε ό,τι πιο ιερό και όμορφο γνωρίσαμε στη ζωή μας. Τη γυναίκα που μας έφερε στη ζωή, μας έθρεψε και έμεινε κοντά μας χωρίς να μας εγκαταλείψει ποτέ: τη Μάνα!..
 • Η προφητεία…
  Δεν ξέρω πόσοι πιστεύουν σε προφητείες και πόσοι από τους Νεοέλληνες αποδέχονται ή σέβονται τα όσα κατά καιρούς έχουν προβλέψει διάφοροι Παπουλάκηδες του Γένους, όπως ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ή ο μοναχός Χριστόφορος, ο θρυλικός Παπουλάκος και Άγιος της Πελοποννήσου. Όταν, όμως, διαβάζουμε τι είχε προφητέψει για τις μέρες μας ο Όσος Νείλος ο Μυροβλήτης, που έζησε τον 16ον αιώνα, τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά!...
 • Panem et Circenses!.. (Άρτον και Θεάματα!..)
  Μία έκφραση η οποία χρησιμοποιείται από τη ρωμαϊκή εποχή μέχρι σήμερα, για να υποδηλώσει την φιλοσοφία πολλών πολιτικών οι οποίοι χρησιμοποιούν τα θεάματα ή τις εφήμερες απολαύσεις και διασκεδάσεις του λαού προς αποτροπή της προσοχής των πολιτών από την άσχημη οικονομική κατάσταση των πραγμάτων της Πολιτείας ή προς αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων με μέτρα αντίθετα στη θέληση των πολιτών!..
 • Η μεγάλη ήττα της ελληνικής δημοσιογραφίας!..
  Η εκπληκτική αποκάλυψη του Λάκη Λαζόπουλου με το «κομμένο» βίντεο που δεν μεταδόθηκε στη Γαλλία, όπου ο Στρος-Καν αποκαλύπτει ότι από τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2009 ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συζητούσε «υπόγεια» με το ΔΝΤ, έδειξε τη γύμνια της ελληνικής δημοσιογραφίας, όπου τα λεγόμενα σοβαρά και επίλεκτα μέλη της δεν μπόρεσαν να έχουν αυτά τη μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία ενός καλλιτέχνη (!!)..
 • Ποία η σχέση της πολιτικής με την ιερόδουλο;
  Είναι γνωστό ότι στο Βυζάντιο την πολιτική την παρομοίαζαν με μία γυναίκα ιερόδουλο!.. Ίσως φαίνεται σκληρό, αλλά η φρασεολογία η οποία χρησιμοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες στη Βουλή, αλλά και η συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών στο δημόσιο βίο της Χώρας, δυστυχώς, σε γενικές γραμμές, επαληθεύει τους βυζαντινούς!..