Κατηγορίες

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επίκαιρα σχόλια και ανεξάρτητη κριτική πάνω σε θέματα καθημερινότητας, αρχής γενομένης από την πολιτική ζωή του τόπου και καταλήγοντας –αν χρειαστεί- στην αυτοκριτική, για να μη βγάζει κανείς τον εαυτό του απ’ έξω!.. «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε» έλεγε ο Χριστός (Ματθ. 7,1).

 

 • Ο ήχος της σιωπής!..
  Ο ήχος της σιωπής!..
  Ένας υπόκωφος ήχος, αυτός που ακούγεται σαν να προέρχεται από μεγάλο εστιακό βάθος, που είναι αμβλύς στην ακοή ή, γενικότερα, στις αισθήσεις («δύσκολον γερόντιον ὑπόκωφον», όπως έλεγε και ο Αριστοφάνης), «παράλογος και ασυνάρτητος», όπως θάλεγε ένας σύγχρονος ποιητής, έρχεται πλέον κατά τρόπο εκκωφαντικό να μας θυμίσει το ξέσπασμα της οργής της ελληνικής κοινωνίας!.. Ν’ ακούσουμε δηλαδή τη φωνή μιάς μεγάλης και παρατεταμένης σιωπής!..
 • Ο κύβος ερρίφθη!..
  Ο κύβος ερρίφθη!..
  Τα όσα διαδραματίσθηκαν χθες στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης με τον «εξοστρακισμό» του Προέδρου της Δημοκρατίας από το χώρο των επισήμων, αλλά και αυτά που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρελάσεως σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, δείχνουν πλέον φανερά το δρόμο που ακολουθεί ο ίδιος ο λαός στο παταγώδες και άνευ προηγουμένου γκρέμισμα της μεταπολιτευτικής εποχής!..
 • Ο Ελληνικός Ύμνος Του Φρειδερίκου Μιστράλ
  Ο Ελληνικός Ύμνος Του Φρειδερίκου Μιστράλ
  Με την αυγή και η θάλασσα μενεξεδένια λάμπει, και με το φως τα πάντα ξανανιώνουν. Να η άνοιξη γυρίζει, να το χελιδόνιστον Παρθενώνα ξαναχτίζει τη φωλιά του! Πανίερη Αθηνά, τίναξε το πουλί σου στ' αμπέλια μας απάνου τα σαρακωμένα. Κι αν πρέπει να πεθάνουμε για την Ελλάδα, θεία είν' η δάφνη! Μια φορά κανείς πεθαίνει!..
 • Φως στο τούνελ;
  Φως στο τούνελ;
  Χαριτολογώντας θα έλεγε κανείς ότι ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος έφθασε να παρακαλεί... «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω», αφού η εξέλιξη δικαιώνει περίτρανα, βεβαίως, τις θέσεις του Βερολίνου τις οποίες με μεγάλη επιμονή και κατηγορηματικότητα υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ, για την ανάγκη να αναλάβουν οι ιδιώτες πιστωτές το βάρος που τους αναλογεί για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους!.. Φως στο τούνελ, λοιπόν, ή μήπως το τοπίο είναι ακόμη ομιχλώδες;
 • Άνοδος της τεχνολογίας, κάθοδος της ανθρωπιάς...
  Άνοδος της τεχνολογίας, κάθοδος της ανθρωπιάς...
  Μπορεί ο άνθρωπος να έφθασε σε δυσθεώρητα ύψη της τεχνολογίας και να κατακτά με καλπάζουσα ταχύτητα κάθε δυνατότητα που του προσφέρουν οι επικοινωνίες, όπως το Διαδίκτυο ή τα κινητά τηλέφωνα,, αλλά, δυστυχώς, η ανθρωπιά του έχει καθοδική πορεία με αποτέλεσμα όλοι σχεδόν οι άνθρωποι να μεταβάλλονται καθημερινά σε κινούμενα αγάλματα: Χωρίς καρδιά, χωρίς ψυχή, χωρίς αισθήματα!..
 • Και λεγόμαστε άνθρωποι;
  Και λεγόμαστε άνθρωποι;
  Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα του 2011; Δασκάλα δημοτικού σχολείου στο Μεσολόγγι κατήγγειλε στο δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Κατσούλη, φαινόμενα ημιλιπόθυμων μαθητών εξαιτίας ασιτίας, γεγονός που έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινότητα!.. Και λεγόμαστε άνθρωποι, λοιπόν;
 • Υπάρχουν και χειρότερα!..
  Υπάρχουν και χειρότερα!..
  Δυστυχώς η ανθρωπότητα ζει πολλές φορές τραγικά χτυπήματα, που επιφέρει η ίδια η φύση στους ανθρώπους (θεομηνίες, σεισμοί κλπ). Δεν ξέρω!.. Κι ούτε είναι μεταφυσικοί οι προβληματισμοί μας!... Αλλά μήπως κάποια στιγμή πρέπει να αναλογιστούμε το γεγονός ότι υπάρχουν και χειρότερα στον κόσμο από τις όποιες συμφωνίες της Ευρώπης για την Ελλάδα και όλα όσα λέγονται ή γράφονται τελευταία; Λέω: Μήπως;
 • Από τον «Χρυσούν Αιώνα» του Περικλέους στον «Θλιμμένο Αιώνα» του σήμερα!..
  Από τον «Χρυσούν Αιώνα» του Περικλέους στον «Θλιμμένο Αιώνα» του σήμερα!..
  Από την αθηναϊκή δημοκρατία, που έφερε τον «Χρυσούν Αιώνα» του Περικλέους, μέχρι σήμερα, που κάποιοι ηγέτες έφεραν τον «Θλιμμένο Αιώνα» του σήμερα, υπάρχει κάτι που πρέπει να επισημανθεί ιδιαίτερα: Ο Έλληνας!.. Και τούτο διότι χωρίς Έλληνες δεν υπάρχει ούτε Ελλάδα ούτε Ελληνισμός!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών