Κατηγορίες

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επίκαιρα σχόλια και ανεξάρτητη κριτική πάνω σε θέματα καθημερινότητας, αρχής γενομένης από την πολιτική ζωή του τόπου και καταλήγοντας –αν χρειαστεί- στην αυτοκριτική, για να μη βγάζει κανείς τον εαυτό του απ’ έξω!.. «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε» έλεγε ο Χριστός (Ματθ. 7,1).

 

 • Συν Λακεδαιμονίους
  Συν Λακεδαιμονίους
  Ουδέν (άλλο) σχόλιον!..
 • Ο Χάρος που κυκλοφορεί ανάμεσά μας!..
  Ο Χάρος που κυκλοφορεί ανάμεσά μας!..
  Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, που έλαβε η κυβέρνηση για την προώθηση του Μεσοπρόθεσμου και όλων των άλλων αντιλαϊκών μέτρων, που θα εφαρμόσουν οι ανάλγητοι κυβερνήτες μας, ας προσγειωθούμε σήμερα στη σκληρή πραγματικότητα και ας χειροκροτήσουμε τουλάχιστον ένα και μοναδικό μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση για τη σωτηρία των Ελλήνων: Την αντικαπνιστική εκστρατεία!..
 • Λιγότεροι οι αριστούχοι;
  Λιγότεροι οι αριστούχοι;
  Μήπως τα ελληνόπουλα κουράστηκαν με όλα όσα ακούνε και βλέπουνε γύρω τους και ο μόνος τρόπος για να ανατροφοδοτηθεί το όλο πνευματικό πεδίο είναι η θεαματική στροφή στο παρελθόν και στις παραδοσιακές αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας , όπου οι διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες της ζωής θα δώσουν νέα ώθηση στην δημιουργικότητα, αλλά και παραγωγικότητα του ελληνικού πνεύματος;
 • Τοιούτος γαρ ημίν έπρεπεν αρχιερεύς;
  Τοιούτος γαρ ημίν έπρεπεν αρχιερεύς;
  Από το σπινθηροβόλο πνεύμα του αείμνηστου Θανάση Κανελλόπουλου στις ανοησίες ενός συμπλεγματικού πολιτικού αρχηγού, που όχι μόνο δεν γνωρίζει τι σημαίνει πολιτικό χιούμορ, αλλά κι αυτό ακόμη το ευλογημένο δώρο του Θεού, που είναι η σπιρτάδα του πνεύματος, να το μεταβάλλει καθημερινά σε μια ρητορική και χαώδη ακατανοησία («Τρελαντώνης»)!..
 • Ουδέν σχόλιον!..
  Ουδέν σχόλιον!..
  Ηρωϊκός εύζωνας δακρυσμένος και ακίνητος στη θέση του κατά την ώρα που κάποιοι έριχναν δακρυγόνα εις βάρος των «Αγανακτισμένων» Ελλήνων Πολιτών!..
 • Η Επανάσταση της Σιωπής!..
  Η Επανάσταση της Σιωπής!..
  Στην παγκόσμια ιστορία υπήρξαν επαναστάσεις και επαναστάσεις!.. Από τις πιο βάρβαρες μέχρι τις πλέον αιματηρές!.. Υπήρξαν, όμως, και βελούδινες επαναστάσεις, όπως του Βάτσλαβ Χάβελ, ή «παθητικές» επαναστάσεις, όπως του Γκάντι στην Ινδία!.. Επανάσταση, όμως, της Σιωπής, όπως αυτή που γίνεται στην Ελλάδα, προς αποτροπήν των σκληρών, ανάλγητων και απάνθρωπων οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης, δεν έχει ξαναγίνει στην παγκόσμια Ιστορία!...
 • Και τα νταούλια βάρεσαν και τα κλαρίνα αρχίζουν!..
  Και τα νταούλια βάρεσαν και τα κλαρίνα αρχίζουν!..
  Με τη νέα κυβέρνηση, που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το μεν κυβερνών κόμμα πήρε λίγη ανάσα, η δε αξιωματική αντιπολίτευση «ακονίζει τα μαχαίρια της» για την αναμενόμενη λεία!.. Το πανηγύρι δεν τελείωσε! Μόλις άρχισε, αφού, όπως λέει ο λαός: «Και τα νταούλια βάρεσαν και τα κλαρίνα αρχίζουν»!..
 • Για δες τι άγιο διάλεξε … ο Γιώργος να γιορτάζει!
  Για δες τι άγιο διάλεξε … ο Γιώργος να γιορτάζει!
  Λένε πως σήμερα έχει τα γενέθλιά του ο Πρωθυπουργός της Χώρας μας κ. Γεώργιος Παπανδρέου! Του … Αγίου Μνημονίου!... Να τα χιλιάσει ο άνθρωπος, αλλά με παραιτήσεις ή ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών και πρώην υπουργών του, όπως των κκ Γιώργου Λιάνη και Γ. Φλωρίδη (έπονται και άλλοι, λένε), ο … Άγιος Μνημόνιος δεν του φτάνει και θέλει πολύ τύχη!.. Να είναι τυχαίο, άραγε, ότι σήμερα γιορτάζει και ο Άγιος Τύχων; Μακάρι, να του βγει σε καλό!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών