Κατηγορίες

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επίκαιρα σχόλια και ανεξάρτητη κριτική πάνω σε θέματα καθημερινότητας, αρχής γενομένης από την πολιτική ζωή του τόπου και καταλήγοντας –αν χρειαστεί- στην αυτοκριτική, για να μη βγάζει κανείς τον εαυτό του απ’ έξω!.. «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε» έλεγε ο Χριστός (Ματθ. 7,1).

 

 • Στα συρτάρια της γης η μελλοντική μας ζωή;
  Στα συρτάρια της γης η μελλοντική μας ζωή;
  Ο κόσμος, για λόγους ευεξήγητους, άρχισε να ανησυχεί για τον κίνδυνο εκρήξεως ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος (βλέπε απειλές μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας) και αυτός ο λόγος, που άρχισε ήδη να λαμβάνει μέτρα για τη ζωή μιας άλλης ζωής στο μέλλον! Ήδη στη Νορβηγία συγκεντρώνουν όλους τους σπόρους της γης και τους εξασφαλίζουν σε μια ειδική Κιβωτό μέσα σε βουνό, κάτι που μας είχε προϊδε΄΄ασει με τις προφητείες του ο Κοσμάς ο Αιτωλός!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!...
 • Το ξωκλήσι του Ελληνισμού στην έρημο Σινά!...
  Το ξωκλήσι του Ελληνισμού στην έρημο Σινά!...
  Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο θεοβάδιστο όρος Σινά, είναι μία από τις αρχαιότερες με συνεχή ζωή και σπουδαιότερες Βιβλιοθήκες του κόσμου σε παπύρους, χειρόγραφα, έντυπα και έγγραφα διαφόρων γλωσσών. Μεταξύ των ελληνικών χειρογράφων διακρίνεται ο περίφημος «Σιναϊτικός Κώδιξ» του 4ου αι. και τα εκατόν περίπου χειρόγραφα γραμμένα στην μεγαλογράμματη γραφή (8ος-11ος αι.). Την συλλογή των ελληνικών χειρογράφων διακρίνει τέτοια ποικιλία γραφών, ώστε είναι δυνατόν μόνον με τα σιναϊτικά χειρόγραφα να παρακολουθήσουμε την διαδρομή και εξέλιξη της ελληνικής γραφής από τον 4ο αι. μέχρι της εφευρέσεως της τυπογραφίας και αργότερα
 • Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται ούτε παραποιείται, αλλά μονάχα διδάσκεται!..
  Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται ούτε παραποιείται, αλλά μονάχα διδάσκεται!..
  Τον πρώτο (και για μένα τον καλύτερο) ιστορικό που θα ήθελα να προτείνω στον φοιτητή είναι ο ιστορικός του Έθνους μας, Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, αλλά, δυστυχώς, όπως έχουν καταντήσει ορισμένοι ιδεοληπτικοί την παιδεία, ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος (ήμαρτον, Κύριε!) είναι … εξοβελιστέος από την σύγχρονη γνώση! Αλλά, τι λέω εγώ; Εδώ τον εξοβέλισαν από την πλατεία της ιδιαιτέρας του πατρίδας, την Βυτίνα Αρκαδίας, οι πανεπιστημιακοί … «θα τον άφηναν σε χλωρό κλαρί»;
 • Σουλτάνος, βεζίρης ή αγάς δεν θα πάψει να είναι ο Νταγίπ Ερντογάν!..
  Σουλτάνος, βεζίρης ή αγάς δεν θα πάψει να είναι ο Νταγίπ Ερντογάν!..
  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τους έχει καταλάβει όλους, Ευρωπαίους και μη, Αμερικανούς ή όχι, μηδέ των Ελλήνων εξαιρουμένων, «τρόμος και έκστασις», για να θυμηθούμε και λίγο την επικαιρότητα του Κατά Ιωάννην ευαγγελίου τα μεσάνυχτα της Ανάστασης, δεδομένου ότι ο κ. Νταγίπ Ερντογάν είτε Σουλτάνο τον αποκαλέσεις, είτε βεζίρη, είτε αγά, δεν θα πάψει να είναι ο Νταγίπ Ερντογάν, όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα. Δηλαδή να βρυχάται παντού, ως ο πληγωμένος λέων, επειδή δεν έχει πού να βρει διέξοδο διαφυγής από τα δικά του τεράστια εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!.. Χριστός Ανέστη!..
 • Πλούσιοι και πένητες μετ’ αλλήλων χορεύσατε!..
  Πλούσιοι και πένητες μετ’ αλλήλων χορεύσατε!..
  Χριστός Ανέστη, φίλες και φίλοι!.. Χρὀνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες!.. Σήμερα που ο Ελληνισμός χαίρεται και αγάλλεται από την χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου, ποιο κείμενο θα ήταν καλύτερο από τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εις το Πάσχα; Τι πιο πολύτιμο από αυτόν για να ευφραίνεται η ψυχή του ανθρώπου; Διαβάστε τον σε νεοελληνική απόδοση (μετάφραση). Αξίζει τον κόπο!...
 • Η Ες Άδου Κάθοδος αρχαίων Ελλήνων και Χριστιανών!..
  Η Ες Άδου Κάθοδος αρχαίων Ελλήνων και Χριστιανών!..
  Το αδιαμφισβήτητο ιστορικό αυτό γεγονός, της Καθόδου του Ιησού στον Άδη, που περιγράφεται με σαφήνεια από τις Άγιες Γραφές, αλλά και από ολόκληρη τη Χριστιανική γραμματεία, την λατρεία και την τέχνη, σε όλους τους αιώνες, αποστομώνει αυτούς που κακόδοξα ισχυρίζονται ότι η ανθρώπινη ψυχή είναι ανύπαρκτη ως αόρατο συστατικό του ανθρώπου, και ότι ο Άδης είναι απλώς ο τάφος του!..
 • Η σταύρωση ενός λαού και η λύτρωσή του!..
  Η σταύρωση ενός λαού και η λύτρωσή του!..
  Μήπως ήρθε καιρός να συνέλθουμε και να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα δεκάδες σοβαρά προβλήματα που μας περιτριγυρίζουν και μας απειλούν με ποικίλες μορφές, ικανές να μας εξαφανίσουν; «Η ζωή εν τάφω» ας είναι τουλάχιστον ένας θρησκευτικός συμβολισμός και τίποτε άλλο. Και η λύτρωση θα έλθει με ορθή και σοφή πολιτική σκέψη. Καλή Ανάσταση!..
 •  Τα Δώδεκα Ευαγγέλια και ο Λουκάς!..
  Τα Δώδεκα Ευαγγέλια και ο Λουκάς!..
  Ο Λουκάς (1oς αι. μ.Χ.), ο οποίος δεν είναι μονάχα ο συγγραφεύς ενός εκ των 4 Ευαγγελίων της Καινής Διαθήκης, αλλά και άγιος της χριστιανικής Εκκλησίας, γεννήθηκε στην Αντιόχεια, όπου κυριαρχούσε το ελληνικό στοιχείο και άσκησε το επάγγελμα του γιατρού. Υπήρξε μαθητής και συνεργάτης του Απόστολου Παύλου, τον οποίο συνόδευσε στη Ρώμη και συνέδραμε ηθικά στη διάρκεια της μακρόχρονης φυλάκισής του. Μετά τον θάνατο του Παύλου, ο Λουκάς εγκαταστάθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αχαΐα και έπειτα στη Θηβαΐδα, όπου και πέθανε!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών