Κατηγορίες

Ελληνισμός και Ορθοδοξία

Ελληνισμός και Ορθοδοξία

Μία προσέγγιση των δύο μεγάλων μεγεθών της παγκόσμιας ιστορίας, όπως είναι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία, μέσα από το πρίσμα της μελέτης διαφόρων κειμένων και της ιστορικής ερεύνης στον χώρο του επιστητού.  Τα άρθρα, που ακολουθούν, θα φροντίσουμε να καλύπτουν διαχρονικά όλη την περίοδο της Ελληνικής Ιστορίας, από τα χαράματα του Ελληνικού Πολιτισμού και της Χριστιανικής Ιστορίας ή της Ορθοδοξίας μέχρι σήμερα.

 
 • Ποια ήταν η Ιστορική Μορφή του Ιησού Χριστού; (Μέρος Γ΄)
  Ποια ήταν η Ιστορική Μορφή του Ιησού Χριστού; (Μέρος Γ΄)
  Οι ιστορικές και αρχαιολογικές αποδείξεις του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης για την αυθεντικότητα του Αγίου Μανδηλίου και της Επιστολής του Κυρίου προς τον Άβγαρο, καθώς και το πώς ήταν η πραγματική μορφή του Κυρίου, που υπάρχει στις Εκκλησίες μας, αλλά και για τις αρχαιότατες εικόνες, που βλέπουμε στους Ιερούς Ναούς, όπως ακριβώς αναφέρονται μέσα στο βιβλίο μας: «Το Χειρόγραφο του Ιησού»!..
 • Ποια ήταν η Ιστορική Μορφή του Ιησού Χριστού; (Μέρος Β΄)
  Ποια ήταν η Ιστορική Μορφή του Ιησού Χριστού; (Μέρος Β΄)
  Οι ιστορικές και αρχαιολογικές αποδείξεις του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης για την αυθεντικότητα του Αγίου Μανδηλίου και της Επιστολής του Κυρίου προς τον Άβγαρο, καθώς και το πώς ήταν η πραγματική μορφή του Κυρίου, που υπάρχει στις Εκκλησίες μας, αλλά και για τις αρχαιότατες εικόνες, που βλέπουμε στους Ιερούς Ναούς, όπως ακριβώς αναφέρονται μέσα στο βιβλίο μας: «Το Χειρόγραφο του Ιησού»!..
 • Ποια ήταν η Ιστορική Μορφή του Ιησού Χριστού; (Μέρος Α΄)
  Ποια ήταν η Ιστορική Μορφή του Ιησού Χριστού; (Μέρος Α΄)
  Διαβάστε τις ιστορικές και αρχαιολογικές αποδείξεις του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης για την αυθεντικότητα του Αγίου Μανδηλίου και της Επιστολής του Κυρίου προς τον Άβγαρο, καθώς και το πώς ήταν η πραγματική μορφή του Κυρίου, που υπάρχει στις Εκκλησίες μας, αλλά και για τις αρχαιότατες εικόνες, που βλέπουμε στους Ιερούς Ναούς, όπως ακριβώς αναφέρονται μέσα στο βιβλίο μας: «Το Χειρόγραφο του Ιησού»!..
 • Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Χριστιανισμός και ο σύγχρονος Ελληνισμός!..
  Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Χριστιανισμός και ο σύγχρονος Ελληνισμός!..
  Τι να εγνώριζαν – άρα γε – οι Σίβυλλες, που είχαν προβλέψει την Έλευση του θρυλικού Στρατηλάτου, αλλά και του Ιησού Χριστού στη Γη ; Μήπως το γεγονός, ότι θα «έσπερνε» την Ελληνική Γλώσσα παντού, όπως γράφουν στα βιβλία τους Έλληνες και Ξένοι Συγγραφείς;
 • Ανακαλύφτηκαν νέοι πάπυροι που μιλούν για τον Χριστό;
  Ανακαλύφτηκαν νέοι πάπυροι που μιλούν για τον Χριστό;
  Διαβάστε τι αναφέρει σήμερα μία πολύ γνωστή τηλεφημερίδα, όπου μιλάει για παπύρους, που βρέθηκαν από ερευνητές σε σπηλιά στην Ιορδανία και εικάζεται ότι αποτελούν έγγραφα που αναφέρονται στα τελευταία χρόνια της ζωής του Ιησού Χριστού.
 • «Αφήστε με να πεθάνω στον Πανάγιο Τάφο»!..
  «Αφήστε με να πεθάνω στον Πανάγιο Τάφο»!..
  Μια κραυγή αγωνίας του Πατριάρχη Πρ. Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου, η οποία, για κάποιους Έλληνες (είτε έκανε λάθη είτε όχι) δεν μπορεί να γίνει κατανοητή!.. «Και λεγόμαστε άνθρωποι», που τραγουδάει ο Κώστας Χατζής!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών