Κατηγορίες

Βιβλικές Μελέτες και Έρευνες

Βιβλικές Μελέτες και Έρευνες

Μελέτες και Έρευνες πάνω σε Βιβλικά Κείμενα, έτσι όπως καταγράφονται σε διάφορα ιστορικά και πατερικά κείμενα χειρογράφων, τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε όλον τον κόσμο. Οι μελέτες αυτές εμπλουτίζονται συνεχώς με διάφορα ευρήματα όχι μόνον της ιστορικής, αλλά και της αρχαιολογικής σκαπάνης που επιβεβαιώνουν όχι μόνον ιστορικά, αλλά και αρχαιολογικά την Αγία Γραφή!..

 • Τι ήσαν τα τριάκοντα αργύρια του Ιούδα;
  Τι ήσαν τα τριάκοντα αργύρια του Ιούδα;
  Διαβάστε ένα σημαντικό άρθρο το οποίο απεστάλη στην ταπεινότητά μας για τα τριάκοντα αργύρια, για το οποία ο συντάκτης του πιστεύει ότι με κριτήρια όχι καθαρά Νομισματικής, μπορούμε να αποδεχθούμε ότι τα τριάκοντα (30) αργύρια ήταν τετράδραχμα της Τύρου!..
 • Ποιος είναι ο σκοπός της Αγίας Γραφής;
  Ποιος είναι ο σκοπός της Αγίας Γραφής;
  «Η Αγία Γραφή δεν διαβάζεται για να ερευνούμε τις λέξεις για να κατανοηθή ο Θεός. Η Αγία Γραφή είναι ένα βοήθημα για να οδηγήση τον άνθρωπο στην θέωση, οπότε εκεί θα απόκτηση την γνώση του Θεού. Πρέπει να διακρίνουμε το νόημα της Αγίας Γραφής από τις λέξεις. Το νόημα έχει μεγάλη σημασία για την σωτηρία.» (Ιωάννης Σ. Ρωμανίδης)
 • Πού βρέθηκε –λέει- ψηφιδωτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
  Πού βρέθηκε –λέει- ψηφιδωτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
  «Η ελληνιστική επίδραση στην Ιουδαία είναι τόσο ισχυρή, ώστε αιώνες μετά την κατάλυση του βασιλείου των Σελευκιδών, αντίθετα με τις επιταγές του μωσαϊκού νόμου που απαγορεύει τις αναπαραστάσεις ανθρώπινων μορφών, οι συναγωγές συνεχίζουν να διακοσμούνται με εικονιστικές παραστάσεις» επισημαίνει με νόημα η έφορος αρχαιοτήτων Αγγελική Κοτταρίδη, που διευθύνει τις ανασκαφές στη βασιλική νεκρόπολη των Αιγών στη Βεργίνα....»
 • Πώς έγινε η διάσπαση του Βασιλείου του Σολομώντος;
  Πώς έγινε η διάσπαση του Βασιλείου του Σολομώντος;
  Επειδή στην τελευταία ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ακούστηκαν βιβλικοί όροι και ορισμένα παραδείγματα από την Παλαιά Διαθήκη, ας θυμηθούμε ποιος ήταν, για παράδειγμα, ο βασιλιάς Σολομών και πώς διασπάστηκε το βασίλειό του!..
 • Βρέθηκαν νομίσματα του Μ. Αλεξάνδρου στη Γαλιλαία!..
  Βρέθηκαν νομίσματα του Μ. Αλεξάνδρου στη Γαλιλαία!..
  Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εξερευνητές σπηλαίων στο Ισραήλ ανακάλυψαν έναν μικρό θησαυρό από νομίσματα και κοσμήματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου που, όπως πιστεύουν οι αρχαιολόγοι, πιθανότατα τα είχαν κρύψει εκεί άνθρωποι που εκτοπίστηκαν λόγω κάποιου πολέμου. Ο θησαυρός, ηλικίας 2.300 ετών, είναι ο πρώτος του είδους του που εντοπίζεται στο Ισραήλ και ανάγεται στην περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανέφερε ο Άιταν Κλάιν, της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Ποια είναι τα Βιβλία της Αγίας Γραφής;
  Ποια είναι τα Βιβλία της Αγίας Γραφής;
  Απάντηση σε αναγνώστη της ιστοσελίδας μας ο οποίος ρωτά ποια είναι συγκεκριμένα τα Βιβλία της Αγίας Γραφής και αν είναι δυνατόν να κάνουμε μια συγκεκριμένη και συνοπτική αναφορά σ’ αυτά. Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί έτσι όπως ακριβώς υπάρχει μέσα στο ανέκδοτο έργο μας «Το Δίκαιον και η Αγία Γραφή»!..
 • Οι Τρεις Μάγοι και ο Απολλώνιος ο Τυανέας!.
  Οι Τρεις Μάγοι και ο Απολλώνιος ο Τυανέας!.
  Είναι γνωστό το Ευαγγέλιο του Χριστού που αναφέρεται στους Τρεις Μάγους οι οποίοι πήγαν να προσκυνήσουν τον Ιησού στη Φάτνη των Αλόγων. Πλην, όμως, οι Μάγοι αυτοί ήσαν Αστρονόμοι της εποχής τους! Πραγματικός μάγος ήταν, για παράδειγμα, ο Απολλώνιος ο Τυανέας, όπως αναφέρουν διάφοροι ιστορικοί!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Ο Χριστός και η Παλαιά Διαθήκη!..
  Ο Χριστός και η Παλαιά Διαθήκη!..
  Ο Ιησούς όχι μόνον είχε διαβάσει την Παλαιά Διαθήκη, αλλά μπορούσε να δίδει τις πιο κατάλληλες απαντήσεις σε όποιον αμφισβητούσε τον Νόμο του Θεού και προσπαθούσε να μυκτηρίσει τον Κύριο!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών